Kayseri'de Son 5 Yılın En Bereketli Palamut Sezonu Yaşanıyor

Kayseri’de balıkçılık yapan Ali Akçakaya, son 5 yılın en bol palamudunun olduğu sezonu yaşadıklarını söyleyerek, sezonun bereketli geçtiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 11:27

Kayseri’de balıkçılık yapan Ali Akçakaya, son 5 yılın en bereketli palamut sezonunu yaşadıklarını belirterek, sezonun oldukça verimli geçtiğini söyledi. Palamut bolluğu sayesinde fiyatların makul seviyelerde olduğunu dile getiren Akçakaya, özellikle 750 gramlık bir palamudun tane olarak 70 TL’ye satıldığını belirtti. 

Akçakaya, "Bu yıl son 5 yılın en bol palamudunun olduğu yıl. Şu anda oldukça bereketli bir sezon geçiriyoruz. Fiyatlar oldukça uygun. Vatandaşlar, fiyatların cazip olmasından dolayı balığın tazeliği hakkında şüpheye düşebiliyor. Ancak palamut, diğer balıklara göre farklı bir yapıya sahip. Palamut balığı yumuşak ve nazik etli bir balık. Evde fazla yıkamamak önemli, çünkü balığın et yapısı hassas" dedi.

Palamut pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktalarına da değinen Akçakaya, balığın iç organları ve kafası temizlendikten sonra içinde biriken kanın süzülerek alınmasının daha doğru olacağını söyledi. "Balık fazla yıkanırsa parçalanıyor ve bu da insanlara 'Acaba balık bayat mı?' sorusunu düşündürüyor. Oysa bu balığın kendi yapısından kaynaklanan bir durum. Sadece kanı süzmek yeterli. Balığın tazeliğini anlamak için parlaklığına, solungaçlarının kırmızılığına ve diri durmasına bakmak yeterli olacaktır" diye konuştu.