Sağlıklı Çikolata ile Yılın En Yenilikçi Gıda Üreticisi Oldu

GEKA desteğiyle Denizli'de çikolata firması kuran Hüseyin Doğan Bozkurt, doğal malzemelerle ürettiği 57 çeşit çikolata formülüyle, 169 firma arasından 2024'ün En Yenilikçi Fonksiyonel Gıda Üreticisi seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2024 14:40

12 yıllık hayalini Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) Yenilikçi Genç Girişimcilik Destek Programı ile gerçekleştiren gıda mühendisi Bozkurt, eşiyle birlikte Ocak 2024'te Bubon Chocolate'ı kurdu.

Firmanın öne çıkan özellikleri:

Açık mutfak konsepti ile şeffaf üretim

4 kişilik istihdam

Fabrika satış mağazası

57 farklı çikolata reçetesi

Üretimde kullanılan doğal malzemeler:

Bitki ekstraktları

Bal kabağı

Anason

Lavanta

Bitki çekirdekleri

Siyah havuç (mor ve siyah tonları için)

Ispanak (yeşil tonları için)

Özel ürün grupları:

Vegan çikolatalar

Glutensiz çikolatalar

Diyabetik ürünler

Çocuk beslenmesine uygun çeşitler

Sporcu beslenme ürünleri

Bu başarılı girişim, 750'den fazla katılımcının yer aldığı 3. Gıda Plus Ödülleri'nde, 35 farklı kategoride yarışarak "En Yenilikçi Fonksiyonel Gıda Üreticisi" ödülünü kazandı.