Fındık Üretimini Markalaştıran Girişim
Ailelerinin üç kuşaktır süren fındık üretimini çikolataya dönüştürerek katma değer yaratan Seyyare, Sinem, Demet ve Kübra Sungur, gelen talepler doğrultusunda üç şube açarak üretimi büyüttü. Seyyare Sungur, "Popüler kültürle dünyaya yayılan Dubai çikolatasını kendi fındığımızla Trabzon çikolatasına dönüştürdük. Markamız için de patent başvurusu yaptık,” dedi.
Kadın Girişimcilerden Yerli Üretim Atağı
Tamamı kadınlardan oluşan üretim merkezlerinde talep patlaması yaşandığını belirten Sungur, "Trabzon çikolatasının yoğun ilgi görmesi bizi mutlu etti. Ürünümüzün yurt dışında da bilinmesini hedefliyoruz,” dedi. Kadayıf ve fındıkla benzersiz hale getirdikleri çikolatalarını, halkın ulaşabileceği fiyatlarla sunduklarını belirtti.