HasTavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, Dünya Yumurta Günü'nde yaptığı açıklamada, yumurtanın uzun vadede en ekonomik ve çevre dostu protein kaynağı olarak önemini koruyacağını belirtti. Yumurta üretiminin kırmızı etten on kat daha az karbon salınımı yaptığını ve su tüketiminin üçte bir oranında daha düşük olduğunu vurguladı.
Yumurta Üretiminde Türkiye'nin Durumu Türkiye’de 100 milyon yumurta tavuğundan yıllık 18 milyar yumurta üretiliyor ve bunun 2 milyarı ihraç ediliyor. Türkiye’de kişi başına düşen yıllık yumurta tüketimi ise 150 civarında. Bu rakam, gelişmiş ülkelerde 400'e kadar çıkıyor. Sezer, Türkiye'deki tüketimi artırmanın gerekli olduğunu, üretimin ise devlet desteğiyle güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Üretimin Artması İçin Destek Çağrısı Sezer, üreticilerin önünün açılması gerektiğini ve üretimi arttırmanın yolunun, üreticilerin kâr edebilmesiyle mümkün olacağını belirtti. Ayrıca, ihracatın dengeli bir unsur olduğunu ve bu konuda kısıtlamalar olmaması gerektiğini vurguladı.