Muhammet ve Sevgi Akosman çifti, 8 yıl önce 40 kovanla başladıkları arıcılık serüveninde, Zonguldak kestane balını dünyaya tanıtarak büyük bir başarıya imza attı.
Prolin Değeriyle Öne Çıktılar Akosman çiftinin ürettiği kestane balı, normal sınırların çok üstünde çıkan prolin değeriyle Londra'daki yarışmada 54 ülkenin arasından sıyrıldı ve ödül kazandı.
Kestane Balının Sağlığa Faydaları Kestane balının akciğer, mide ve kalp rahatsızlıklarına faydalı olduğu, yüksek antioksidan değeriyle diğer ballardan ayrıldığı vurgulandı.
"Yer Üstü Elmasımız Kestane Balı" Zonguldak'ın taşkömüründen sonra "yer üstü elması" olarak nitelendirilen kestane balı, dünya çapında sağlık ve lezzet açısından büyük talep görüyor.