Erzurum'da 2025 Hayvancılıkta Hamle Yılı Olsun Çağrısı

Erzurum Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Abdulkadir Ürüşan, 2025’in hayvancılık sektörü için teşvik ve hamle yılı olması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2025 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2025 12:50

Erzurum, Türkiye’nin Et Deposu Türkiye’deki toplam mera alanının yüzde 15’ine sahip olan Erzurum, kırmızı et üretiminde önemli bir merkez olma potansiyeline sahip. Abdulkadir Ürüşan, “Erzurum’un küçükbaş ve büyükbaş varlığıyla ülke üretimine katkısı büyük. Yeni destekleme programlarıyla, üretim ve kalite artırılabilir,” dedi.

Gıda Güvenliği ve Dayanışmanın Önemi Ürüşan, pandemi, depremler ve küresel krizlerin gıda arz güvenliğinin önemini gösterdiğini belirterek, “Üretirsek bolluk olur, üretmezsek yoksulluk baş gösterir. Birlik içinde çalışarak Türkiye Yüzyılı hedeflerini gerçekleştirebiliriz,” diye konuştu.

Hedef: 2025 Hayvancılık Yılı Erzurum’un hayvancılık sektöründe daha güçlü bir pozisyona gelmesi için üretim planlaması ve teşviklerin artırılması gerektiğini belirten Ürüşan, “2025 yılı Erzurum’un hayvancılık yılı olsun. Üreticilerimizle el ele, azimle çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.