Ege Maden İhracatçıları Birliği, 1 milyar dolarlık başarıyı kutladı

Türkiye'ye 2023 yılında 1 milyar 65 milyon dolar döviz kazandıran Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), en yüksek katkıyı sağlayan 50 üyesine “Maden İhracatının Yıldızları Ödül Töreni” düzenledi. Bu kapsamda, Manisa'dan Cemar Travertine & Marble da ödül almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 13:32

Ödül töreninde Endüstriyel Hammaddeler, Toplam Doğal Taş, İşlenmiş Doğal Taş, Granit ve diğer kategorilerde 50 firmaya ödüller takdim edildi. EMİB Başkanı İbrahim Alimoğlu, Türkiye ekonomisinin istikrarını ve kalkınmasını destekleyen politikaların önemine vurgu yaptı. Maden ihracatının bu yıl yüzde 4 artışla 4 milyar 424 milyon dolara ulaştığını belirten Alimoğlu, döviz kurlarının ihracatı destekleyecek seviyede olmadığını da ifade etti.

Cemar, ihracata en yüksek katkıyı sunarak ödül aldı

Cemar Travertine & Marble, 2023 EMİB verilerine göre, ihracat rakamlarına en yüksek katkıyı veren firmalar arasında yer aldı. Genel Müdür Yusuf Yalçın, “Ödüle layık görüldüğümüz için mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz ve gelecekte daha fazlasını başarmak için çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.