Türkiye'nin muz üretiminde Mersin ve Antalya'dan sonra üçüncü sırada yer alan Adana, devlet destekleriyle muz üretiminde önemli bir atılım gerçekleştirdi. 2017'den bu yana verilen teşviklerle muz ekim alanı 75 dönümden 7.558 dönüme çıkarken, kentte yıllık 45 bin ton rekolte hedefleniyor.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yüzde 145.8'lik gümrük vergisi sayesinde ithalatın önüne geçildiğini ve Türkiye'nin muzda kendi kendine yeten ülke konumuna geldiğini belirtti. Doğan, kilogramı 27 liradan alıcı bulan muzun üretim maliyetinin 20 lira olduğunu, seralarda dönüm başına 5-8 ton arasında verim alındığını açıkladı.
2024 yılı Ocak ayı itibariyle muz üretimine kota getirildiğini belirten Doğan, ülke ihtiyacının tamamının yerli üretimle karşılanması nedeniyle yeni muz serası kurulumunun durdurulduğunu ifade etti. Adana'nın yerli muz üretiminde marka kent olması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.