Hatay'ın Arsuz ilçesinde 100 dönüm kapalı sera alanında muz üreten depremzede Sercan ve Nazım Satmaz kardeşler, 20 dönüm daha serayla kapatarak üretim alanlarını genişletti. Deprem bölgesini üreterek ayağa kaldırmaya çalışan vatandaşların yeni üretim merkezinin açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar ve Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen katıldı.
Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay'da depremzede vatandaşlar, üreterek yaraları sarmaya devam ediyor. Arsuz ilçesi Üçgüllük Mahallesi'nde muz seraları bulunan Sercan ve Nazım Satmaz kardeşler, 100 dönümde yürüttükleri muz üretimini 5 milyon TL'lik yatırımla 120 dönüme çıkardı. 20 dönümlük yeni seranın açılışında, protokol üyeleri muz ağaçları ekimi ve muz hasadı yaptı.
Muz serasında incelemelerde bulunan Vali Masatlı, “Hatay ilimiz tarihiyle ve kültürüyle bir medeniyet şehridir ama diğer taraftan da ülkemizin en önemli tarım illerinden bir tanesidir. Bugün burada muz hasadı için bir arada bulunuyoruz. Hatay dendiğinde zeytiniyle, narenciyesiyle, pamuğuyla ve buğdayıyla akla gelen bir ilimizdir, ama son yıllarda muz ve benzer ürünlerin de ilimizde çok yaygın olarak yetiştirildiğine şahit oluyoruz. Arsuz ilçemizde yaklaşık bin dekar alanda muz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ortalama yıl rekoltemiz 7 bin tondur. Bu sene de bir bolluk ve bereketlilik yılı olacağını umuyoruz. Fiyatlarımız da iyi. Bu hasadın, başta Arsuz olmak üzere Hatay'ımıza ve tüm ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Tarımda ürün çeşitliliğini yakalamak, dünyadaki piyasalarla rekabet edebilmek önemlidir,” şeklinde konuştu.
Muz serası sahibi Nazım Satmaz, “Örtü altı muz serasıyla uğraşıyoruz. 100 dönüm seramız var ve yeni yaptığımız 20 dönüm seranın açılışını gerçekleştirdik. Rekoltemiz 7 bin ton. Muzun fiyatı dalında 33 TL. Muz hasadı 12 ay boyunca devam etmektedir. Ağabeyim Sercan ve babamız Rasim ile birlikte çalışıyoruz. 2011'den beri bu işi sürdürüyoruz,” dedi.