Çiftçilerin Beklediği Müjde! Mazot ve Gübre Desteği Tarım ve Orman Bakanı Açıklaması

Tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilerin maddi yüklerini azaltmak için Tarım ve Orman Bakanlığı çeşitli destek ödemeleri sağlamaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 16:24
https://www.agronews.com.tr/

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerin maddi yüklerini azaltmak, tarımsal üretimi artırmak, verimi yükseltmek ve kırsal kalkınmayı sağlamak için çeşitli destek ödemelerini hayata geçiriyor. Söz konusu destekler düzenli olarak çiftçilerin hesaplarına yatarken, tarımsal destek ödemeleri ile ilgili açıklamalar da yakından takip ediliyor.

Mazot ve Gübre Desteği

Mazot ve gübre desteğinin de yer aldığı tarımsal destek ödemeleri geçtiğimiz günlerde çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ”Afet bölgesindeki çiftçimize 3,4 milyar TL, diğer illerdeki çiftçimize 10,4 milyar TL olmak üzere; Toplam 13,8 milyar TL destekleme ödemelerini bugün hesaplara aktarıyoruz. Her daim çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer vermişti.

Tarımsal Destekleme Ödemeleri

Tarımsal destek ödemeleri düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatarken, güncel ödemeler ile ilgili gelişmeler de yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, tarımsal destek ödemeleri ile ilgili güncel gelişmelere, açıklamalara ve duyurulara ulaşmak isteyen çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Kaynak: Edirne Jet Haber