Köy Muhtarı Muhittin Dündar, köylerinde yıllardır yetiştirilen ve genetiği değiştirilmemiş tohumlarıyla bilinen acı biberin Mart ayında ekime başlandığını, sonrasında hasat edilen biberlerin kurutularak pazarlanıp lokantalara satıldığını anlattı. Dündar, "Bu biber, acı olmasına rağmen yemeklere lezzet katıyor" dedi.
Fabrika Tozu Verimi Düşürdü
Ancak Muhtar Dündar, köy yakınındaki çimento fabrikasının yaydığı tozun ve dumanın biberin verimini düşürdüğünü, hatta bazı biberlerin çürümesine yol açtığını belirtti. Geçtiğimiz yıl 200 dönüm alandan 80 ton biber elde eden köylüler, bu yıl verimin ciddi oranda düştüğünü ifade etti.
Geleneksel Ata Tohumları
Biber toplama işini yapan Rahime Eren de "Bu biberi yıllardır aynı şekilde yetiştiriyoruz, ata tohumlarından hiç vazgeçmedik" diyerek, geleneksel üretim yöntemlerine vurgu yaptı.