Adana ve çevresinde aşırı sıcaklar nedeniyle birçok tarım ürünü, özellikle karpuz, domates, biber, ve soğan, bu sezon verim kaybına uğradı. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklıklar 45 dereceye kadar yükseldi, bu da tarlalardaki ürünlerin yanmasına sebep oldu.
Çiftçiler Umduğunu Bulamadı
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, sıcaklıkların erken başladığını ve hasat yapılamadığını belirtti. Pamuk ve mısırda %30 verim kaybı yaşandığını söyleyen Doğan, sadece buğday üretiminin sorunsuz geçtiğini ifade etti.
Vahşi Sulama Sorunu
Sıcaklıkların yanı sıra su sıkıntısı da yaşandı. Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği, soğan, patates gibi ürünlerin ekilmemesi gerektiğini duyururken, yetkililer çiftçilere vahşi sulama yapılmaması uyarısında bulundu.
Doğan, damlama sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayarak, bu sistemlerin çiftçilere ücretsiz sağlanmasını talep etti.