Denizli Büyükşehir arpa ve mısır alım desteği verecek

Çiftçinin elinde kalan arpa ve mısır için alıma çıkan Denizli Büyükşehir Belediyesi, satın alacağı ürünleri flake yem haline getirerek hayvan yetiştiricilerine destek verecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 12:30

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yılın kurak geçmesi nedeniyle rekolte düşüşü yaşayan ve ürün fiyatlarında azalma gören çiftçilere destek olmak amacıyla arpa ve mısır alımına başladı. Çiftçilerin elinde kalan ürünlerin flake yem haline getirilerek hayvan yetiştiricilerine sunulması hedefleniyor.

Başvurular, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin internet adresinden 30 Eylül 2024 tarihine kadar alınacak. Çiftçiler, flake yem üretimine uygun arpa ve mısırlarını satmak için başvuru yapabilecek. Alım şartlarına göre, çiftçilerden “Çiftçi Kayıt Belgesi” (ÇKS) ile başvuru formunu eksiksiz doldurmaları isteniyor. Arpa kilogram başına 8,50 TL, mısır kilogram başına ise 9,50 TL olarak belirlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Ürünlerin ödemeleri çiftçilere 5 gün içinde yapılacaktır. Ürünlerin içerisinde yabancı bitki tohumu, mantar, küf gibi hastalık belirtileri bulunmamalı ve taş, toprak gibi yabancı maddeler içermemelidir. Ürünler, depolama şartlarına uygun, kuru ve havadar bir ortamda saklanmış olmalıdır. Alım koşullarına uygun olmayan ürünler flake yem yapımına uygun görülmeyecektir. Uygun görülen ürünlerin yüklemesi üretici tarafından yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bu projeyle hem tarım hem de hayvancılığın desteklenmesi hedefleniyor.