Denizli'de ayva hasadı, üreticilerin yüzünü güldüren fiyatlarla başladı. Geçen yıl 15 TL olan ayvanın kilogram fiyatı, bu sezon 25 TL'ye yükseldi.
Pamukkale ilçesinin altı farklı bölgesinde toplam 6 bin 500 hektarlık alanda gerçekleştirilen üretimle, yıllık 16 bin ton ayva elde ediliyor. Üretici Erhan Çaylı, "Kaliteli ayvalarımız başta Rusya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde büyük ilgi görüyor" dedi.
Ürünler, kullanım alanlarına göre farklı fiyatlardan alıcı buluyor:
İhracatlık ayva: 25 TL/kg Reçellik ayva: 10 TL/kg Meyve suyu için: 3 TL/kg'Eşme Limon Ayvası' türüyle dekarda 2-2.5 ton verim alan üreticiler, Denizli'nin tekstilden sonra ayva üretiminin de başkenti olabileceğine inanıyor. Çaylı, "Kaliteli üretimden taviz vermezsek, bu hedef hayal değil" diyerek, üreticileri ayva yetiştirmeye teşvik ediyor.