Bal Kabağı 10 Liradan Satışta
Düzce'nin humuslu topraklarında yetişen ve kendine has aromasıyla dikkat çeken bal kabağı, bu yıl kilosu 10 liradan alıcı buluyor. Özellikle lezzetini bilenler tarafından rağbet gören 'Düzce kabağı', tatlılardan trileçeye kadar birçok tarifte kullanılarak sofraları süslüyor.
"Düzce Kabağı Daha Beyaz Olur"
Üretici Murat Yılmaz, Düzce kabağının beyaz rengi ve lezzetiyle diğer bölgelerin ürünlerinden ayrıldığını belirterek, kabağın seçimi ve tüketimi hakkında ipuçları verdi. Yılmaz, “Kabağın taze olup olmadığını rengi ve sertliği gösterir. Rengini kaybeden kabaklar genelde çürük çıkar. Bölgemizdeki kabağın tohumu farklı, Afyonkarahisar kabağının rengi koyu, Düzce kabağı ise daha beyazdır” dedi.
Tatlılardan Yemeklere Farklı Kullanım Alanları
Düzce kabağı en çok tatlı yapımında tercih edilse de böreklerden komposto ve hatta döner tariflerine kadar farklı yemeklerde de kullanılıyor. Murat Yılmaz, “Biz genelde tatlı yaparız ama kabağın yöresine göre farklı yemekleri de deneniyor. Dönerinin bile yapıldığını duydum” diyerek, kabağın geniş kullanım alanına dikkat çekti.
Düzce Kabağının Ünü Artıyor
Düzce kabağının sadece yerel halk arasında değil, Türkiye’nin pek çok bölgesinden ilgi gördüğünü ifade eden üreticiler, bu eşsiz lezzetin tanıtımıyla bölgedeki üretimin daha da artmasını hedefliyor.