Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSTİBAM) ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen "Bağ, Bahçe, Çiçek" seminerinin ilkinde, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi Ziraat Teknikeri Mehmet Ali Altıokka, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesinin neden önemli olduğunu anlattı. Altıokka, 72 bin bitkinin tıbbi amaçla kullanıldığını belirterek, bilinçsiz kullanımın önüne geçmek amacıyla etiket levhalarının kullanılmasının gerekliliğine dikkat çekti.
DÜSTİBAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, Düzce’nin tıbbi ve aromatik bitkiler açısından zengin bir doğaya sahip olduğunu belirtti ve bu bitkilerin korunması ve üretilmesi gerektiğini vurguladı. Aksoy, Botanik Bahçesi'nin kuruluşunda destek olan Düzce ve Sakarya Belediyelerine teşekkür etti.
Tıbbi Bitkilerin Korunması ve TarımıAltıokka, tıbbi bitkilerin doğadan bilinçsizce toplanmasının türleri tehdit altına soktuğuna dikkat çekti. Bu nedenle, bitki türlerinin tarımı yapılmasının, kaliteli ve yeterli miktarda ürün temin edilmesini sağladığını ve doğal türlerin korunmasına katkıda bulunduğunu ifade etti. Çin ve Hindistan'ın, bu bitkilerin üretimi ve kullanımında lider konumda olduğunu da sözlerine ekledi.
Program Sonunda Soru-Cevap ve Fotoğraf ÇekimiSeminer, soru-cevap bölümüyle devam etti ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.