Edremit Ticaret Odası Başkanı Çetin, hasadın zahmetine dikkat çekerek, “Zeytinleri ağaçtan toplamak bilek gücü ve dayanıklılık gerektiriyor. Kadınlarımız ve emekçilerimiz, zeytinleri yerden toplayarak zor bir iş yapıyorlar. Hasattan sonra zeytinler fabrikalarda yapraklarından ayrılıp yıkanıyor, ardından güçlü makinelerde işlenerek yağı çıkarılıyor. Zeytinyağının soframıza ulaşması çok emek isteyen bir sürecin sonucudur” dedi.
"Zeytinyağının Hakkı Verilmeli"
Çetin, zeytinyağının fiyatını değerlendirdiği konuşmasında, “Sofraya gelene kadar birçok aşamadan geçen zeytinyağı, bu emeği hak ediyor. Tatmayı ve kaliteli zeytinyağını ayırt etmeyi bilenler bu değeri anlayacaktır. Edremit’e gelin ve kaliteli zeytinyağımızı tadın” ifadelerine yer verdi.