Ekşisu bölgesinde özel sektör tarafından kurulan jeotermal seralarda domates hasadı başladı. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Ekşisu ve Akyazı bölgelerinde domates ve marul üretimi yapılan seralarda incelemelerde bulunarak üreticilerden bilgi aldı.
Seracılık Erzincan için büyük potansiyel taşıyor
Erzincan’ın Türkiye’nin en soğuk bölgelerinden biri olmasına rağmen jeotermal kaynakların değerlendirilmesiyle kış aylarında üretimin sürdüğünü belirten İl Müdürü Koçaker, “Ocak ve Şubat aylarında hava sıcaklığı gece eksi 15 dereceye kadar düşüyor. Ancak Ekşisu bölgesindeki jeotermal kaynakları en iyi şekilde kullanarak sebze üretimi yapabiliyoruz. Domateslerin hem yurt içine hem de yurt dışına satılması, Erzincan’ın seracılık potansiyelini gözler önüne seriyor” dedi.
Erzincan, seracılık üssü haline geliyor
Bölgedeki seracılık faaliyetlerini daha da geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Koçaker, “Akyazı Mahallemizde genç bir ziraat mühendisi arkadaşımız marul üretimi yapıyor. Başarılı üreticilerimizle gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu potansiyeli daha da artırarak Erzincan’a ve ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.