ÜRETİM BÖLGESİ VE HASAT:
Ana Bölgeler: Nizip ve Oğuzeli ilçeleri
Hasat Başlangıcı: Kasım ayının ilk haftası
Üretim Alanı: 125 bin dekar
Beklenen Rekolte: 800-1000 ton
Artış Oranı: %20
ÜRETİM DETAYLARI:
Ağaç Sayısı: 5.500 adet (Mazıcıoğlu çiftliği)
Üretim Süresi: 10 yıllık tecrübe
Sulama: Fırat Nehri kaynaklı sulu tarım
NARIN SAĞLIK FAYDALARI:
Anti-kanser özelliği
Şeker hastalığına olumlu etkisi
Tansiyon regülasyonu
Diş ve damak sağlığına katkısı
İLGİNÇ BİLGİ:
Japonya'nın nar kabuğu talebi var
Nar kabuğu diş eti ve damak tedavisinde kullanılıyor
Kurutulmuş kabuklar hayvan sağlığında da kullanılıyor
BÖLGE TARIMI:
Ana Ürünler: Antep fıstığı, zeytin
Gelişen Ürün: Nar
Denetim: Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri kontrolleri devam ediyor