Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Kayseri’nin hayvancılıkta Türkiye’nin ilk 10 şehri arasında yer aldığını belirtti. Manda üretiminde ise Kayseri 8 bin baş hayvan ile 4. sırada bulunuyor.
Hayvancılıkta güçlü konum
Kayseri’nin 463 bin büyükbaş, 1 milyon küçükbaş ve 3,9 milyon kanatlı hayvan varlığıyla önemli bir üretim merkezi olduğunu ifade eden Saklav, şehrin alabalık ve somon üretiminde de Türkiye’de 4. sırada yer aldığını vurguladı.
Çiftçilere destek artıyor
Saklav, üretim planlamasıyla su kaynaklarını merkeze alarak destekleme modeline geçtiklerini söyledi. Arpa, buğday, mercimek, patates ve yem bitkileri gibi 800 ürün destekleme kapsamına alındı. 2023 yılına kıyasla çiftçilere verilen desteklerin %100 ila %300 oranında artırıldığını belirtti.
Ekili alan ve çiftçi sayısında yükseliş
Kayseri’de çiftçi sayısı son iki yılda 28 binden 32 bine, kayıtlı tarım alanı ise 355 bin hektardan 430 bin hektara yükseldi. Saklav, Kadın Kooperatifleri ve tarımsal projelerle üretimi artırmayı hedeflediklerini ifade etti.