Üretim Rakamları:
Ekim alanı: 25 bin dekar
Yaş biber hasadı: 50 bin ton
İşlenmiş pul biber: 12.500 ton
Türkiye biber üretimindeki payı: .10
Üretim Bölgeleri:
Pazarcık Narlı
Türkoğlu ilçesi ve köyleri
Üretim Süreci:
Tarlada hasat (makine ve elle toplama)
Sergilerde kurutma
Fabrikada işleme
Paketleme ve dağıtım
Ekonomik Önemi:
Üretimin %50'si ihraç ediliyor
Kalan %50 yurt içinde pazarlanıyor
Bölgede binlerce çiftçiye istihdam sağlıyor
Çevre illerden gelen tarım işçilerine iş imkanı sunuyor
Üreticiler, tüketicileri sahte ürünlere karşı uyarırken, Maraş biberinin aroması, rengi ve kendine has tadıyla özel bir ürün olduğunu vurguluyor.