Bilecik'in Söğüt ve İnhisar ilçelerindeki Sakarya Havzası, Türkiye'nin en büyük marul üretim merkezlerinden biri haline geldi. Bölgedeki beş köyün seralarında toplam 60 milyon kök marul ekimi gerçekleştirildi.
'Marmara'nın Küçük Antalya'sı' olarak anılan bölgede, domates ve salatalık hasadının ardından başlayan marul ekimi, büyük şehirlerin talebini karşılayacak. Sadece Yakacık köyünde 45 milyon kök marul üretiliyor.
Yakacık Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım, "Seralarımızda 11 ay boyunca üretim yapıyoruz. Ürünlerimiz İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmit gibi büyükşehirlerin sofralarına ulaşıyor" dedi. Geçen sezon toptan 10-12 liradan satılan marulun, kış aylarında daha yüksek fiyatlara ulaşması bekleniyor.
Bölge üreticileri, bu sezondan umutlu. Modern seracılık teknikleriyle yapılan üretim, Türkiye'nin marul ihtiyacının beşte birini tek başına karşılıyor.