UNESCO Mirası Hevsel Bahçeleri'nde Sonbaharın Son Hasadı Yapılıyor

Diyarbakır'ın 8 bin yıllık verimli topraklarında üreticiler, son ürünlerini hasat ederek sezonun kapanışını gerçekleştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2024 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2024 10:09

Diyarbakır, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri ile tarihsel bir tarım geleneğine ev sahipliği yapıyor. 33 medeniyetin izlerini taşıyan bu topraklarda yılda dört kez ürün yetiştiriliyor. Sonbahar mevsiminin son günlerinde roka, pazı, yeşil soğan ve dereotu gibi ürünlerin hasadı gerçekleştiriliyor.

Üretici Sedat Hülük, bahçelerin verimini övdüğü konuşmasında, şu anda marul, pazı yaprağı, ıspanak, dereotu, roka ve yeşil soğan yetiştirdiklerini belirtti. Sezonun kapanmasıyla birlikte ürünlerin sebze haline ve pazarlara gönderildiğini ifade eden Hülük, toprakların bereketine dikkat çekti.

Hevsel Bahçeleri'nde hasat edilen ürünler, doğal ve taze olarak tüketicilerle buluşuyor. Demetler bahçede 6-7 lira, pazarda ise 10-15 lira arasında satılıyor.