Sarıgöl'de üzüm üreticileri hava tahminlerine kilitlenmiş durumda

Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki üzüm üreticileri, bu yıl üzümlerini yaş olarak satamamanın etkisiyle hava tahminlerine dikkat ederek ürünlerini kurutmaya yöneldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 13:31

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde üretilen dünyaca ünlü Manisa Sultani Çekirdeksiz sofralık üzüm üreticileri, bu yıl hava koşullarının etkisiyle zor günler geçiriyor. Üzümlerini yaş olarak satamayan üreticiler, günlük hava tahminlerini takip ederek ürünlerini kurutmaya karar verdi.

Hava Tahminleri Takip Ediliyor

Üzüm üreticisi Serhat Akkaya, "Bu yıl havaların aşırı sıcak olması üzümlerin üzerinde olumsuz etkiler yaptı. Çoğu üretici kurutma yönüne gitti. Şaraplık üzümün fiyatı son günlerde düştü. Üreticiler, üzümlerinin kilosunu 12-13 lira arasında şaraplık olarak vereceğine kurutmayı tercih ediyor. Bu nedenle hava tahmin raporlarını her gün dinliyoruz," dedi.

Üretim ve Fiyat Durumu

Öte yandan, örtü altındaki üzümler dalında bekletilmeye devam ediyor. Sarıgöl'de, Sultaniye ve çekirdekli Red Globe üzümlerinin kesimine devam edilirken, yıkanmış ve temizlenmiş altın sarısı kuru üzümler, kilosu 150-200 lira arasında satılıyor.