Yunusemre’den Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı

Yunusemre Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Manisa Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı’nda, bölgenin gelişmesi için neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:44

Yunusemre Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Manisa Yuntdağı Kırsal Kalkınma Çalıştayı, bölgenin gelişmesi için yapılması gerekenleri tartışmak amacıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Konferans Salonu'nda yapıldı.

Çalıştaya Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri katıldı. Başkan Balaban, açılış konuşmasında, bölgenin gelişmesi için düzenlenecek etkinlik ve organizasyonlarla çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, Yuntdağı'nda tarımsal ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi için herkesin katkıda bulunması gerektiğini vurguladı ve katılımcılara teşekkür etti.

Çalıştayın moderatörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel Mirasın Yönetimi ve Tanıtımı Şube Müdürü Ayşegül Güngören üstlendi. Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi kurucularından Faik Gür, "Yuntdağları ve Kırsal Kalkınma" konusunu ele aldı. OBASYA Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, "Yunt Dağları Turizmi ve OBASYA" hakkında bilgi verirken, Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Bölüm Başkanı Rasim Akpınar, "Geçmişten Günümüze Yuntdağı’nda Sosyoloji" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Ayrıca, Fotoğraf Sanatçısı Birol Üzmez'in "Yuntdağı Görünmez Atların Fısıltısı Sergisi"nin fotoğrafları da sergilendi.