Çiftçilere ÇKS Başvurusu İçin Son Tarih 31 Aralık 2024

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları için son tarihin 31 Aralık 2024 olduğunu hatırlattı. Çiftçilerin devlet destekleri ve kredilerden yararlanabilmeleri için kayıt işlemlerini tamamlamaları gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 14:10

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, çiftçilerin devlet desteklerinden yararlanabilmesi için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını mutlaka yapmaları gerektiğini açıkladı. Doğan, ÇKS'nin tarımsal faaliyetlerin resmi olarak kayıt altına alınmasına yardımcı olduğunu ve çiftçilere çeşitli avantajlar sunduğunu belirtti.

Doğan, ÇKS'nin çiftçilere sağladığı avantajları şu şekilde sıraladı:

Devlet Desteklerinden Faydalanma: Mazot, gübre, tohum desteği ve organik tarım teşviklerinden yararlanma imkanı.

Kredi İmkanları: Ziraat Bankası gibi finans kuruluşlarından düşük faizli kredilere erişim.

Tarım Sigortası (TARSİM): Olası doğal afetler ve ürün kayıplarına karşı ekonomik güvence sağlama.

Üretim Takibi ve Verimlilik Artışı: Tarımsal üretim faaliyetlerinin devlet tarafından izlenmesi, verimlilik artışı ve etkin destek politikalarının geliştirilmesi.

ÇKS kaydı yaptırmak isteyen çiftçilerin kimlik fotokopisi, tapu veya kira kontratı, çiftçilik belgesi ve tarla ve üretim bilgileri ile başvuruda bulunmaları gerektiği vurgulandı. Doğan, kayıtların son tarihe kadar tamamlanmasının önemini vurgulayarak, çiftçilere fırsatları kaçırmamaları çağrısında bulundu.