TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katkı maddesi kullanmadan yapıyor, siparişlere yetişemiyorlar

Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Koççukuru yaylası sakinleri, katkı maddesi kullanmadan peynir yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2023 15:30
Kaynak: İHA
Katkı maddesi kullanmadan yapıyor, siparişlere yetişemiyorlar

Üreticiler, büyük emeğin ürünü olarak ortaya çıkan doğal peynir siparişine yetişemiyor.

Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Korkut köyü sakinleri yazın gelmesiyle birlikte yaylalara çıktı. Koççukuru yaylasına gelen köy sakinleri hayvansal gıda üretimine başladı. Başta peynir olmak üzere tereyağı, kaymak gibi birçok ürünü tamamen doğal imkânlarla üreten yayla halkı, gelen siparişlere yetişemiyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yapılan ürünler, büyük emekler sonucu hazırlanıyor.

Katkı maddesi kullanılmıyor

Yaptıkları peynirin rağbet gördüğünü dile getiren Esma Demirdöven, Yaptığımız peynirleri yiyoruz, satıyoruz, isteyenlere veriyoruz. Çok istiyorlar peynirleri. Gurbette yaşayanlara gönderiyoruz” dedi.

Peynirin yapım aşamalarını anlatan Hülya Yılmaz ise "Yaylaya göçtük. Koyun ve inek sağıyoruz. Peynir, yağ, tereyağı, kaymak yapıyoruz. Yayık yayıyoruz. Peyniri leğene seriyoruz, yüzünün kaymağını topluyoruz onu yağ yapıyoruz. Altının sütünü peynir yapıyoruz. Sütü ısıtıyoruz, maya atıyoruz ve tutturuyoruz ve pişiriyoruz. Piştikten sonra soğutuyoruz. Daha sonra torbalıyoruz, kurutuyoruz. Kuruduktan sonra doğruyoruz, bidonlara basıp satıyoruz. Tamamen doğal peynir. 2 günün sütünden 2 bidon peynir basıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.