TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Abuzer Güngör

AGRONEWS - Abuzer Güngör haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Abuzer Güngör haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Muş'ta Besicilerden Kışlık Yem Derdine Söğüt Dalı Çözümü Haber

Muş'ta Besicilerden Kışlık Yem Derdine Söğüt Dalı Çözümü

MUŞ (İHA) - Muş’ta hayvancılıkla uğraşan besiciler, söğüt dallarını küçükbaş hayvanlarına yem olarak vererek yem maliyetlerini düşürüyor. Karın yoğun yağdığı Muş’ta, kış aylarında hayvanlarını beslemek için ekonomik ve doğal bir yöntem geliştiren besiciler, bu sayede hem samandan tasarruf ediyor hem de hayvanlarının süt verimini artırıyor. KIŞ AYLARINDA SÖĞÜT DALI ÇÖZÜMÜ Kış mevsiminin başlamasıyla, hayvanlarını kar üzerinde besleyen çiftçiler, kendilerine ait bahçe ve arazilerdeki söğüt ağaçlarını budayarak dallarını yem olarak kullanıyor. Besiciler, sabahları saman ve arpa, öğleden sonraları ise söğüt dalları ile hayvanlarını besleyerek verimliliği artırmayı hedefliyor. HEM EKONOMİK HEM SAĞLIKLI Besicilerden Abuzer Güngör, söğüt dalı yönteminin avantajlarını, "Kar yağışı ile birlikte hayvanlarımızı kar üzerinde beslemeye başladık. Yemden ve samandan tasarruf etmek için kendi bahçelerimizde ektiğimiz söğüt ağaçlarının dallarını hayvanlarımıza veriyoruz. Söğüt dalı taze olduğu için hem sağlıklı hem de süt verimini artırıyor. Söğüt dallarını budadıktan sonra sırtımızda taşıyarak keçilerin olduğu alana getirerek onlara veriyoruz" sözleriyle anlattı. Muşlu çiftçilerin bu yenilikçi yöntemi, zorlu kış şartlarında hayvancılığı daha sürdürülebilir hale getiriyor.

Muş’ta Zorlu Kış Koşullarında Besicilik Mücadelesi Haber

Muş’ta Zorlu Kış Koşullarında Besicilik Mücadelesi

Zorlu Şartlara Karşı Direnç Muş’un Karabey köyündeki Kamiş mezrasında besicilik yapan çobanlar, sabahın erken saatlerinde soba yakarak güne başlıyor. Hayvanlarına saman ve arpa verip, onları karlı arazilerde meşe dallarıyla besliyorlar. Keçilerin kar üzerindeki hareket kabiliyeti, besicilere bir nebze kolaylık sağlıyor. Saatlerce soğuk hava ve karla mücadele eden çobanlar, sık sık kıyafet değiştirerek hastalıklardan korunmaya çalışıyor. Öğle yemeklerini doğa şartlarında hazırlayan besiciler, akşam hayvanlarını ağıllara götürerek yemlemeyi sürdürüyor. "Hayvancılık Zor Ama Vazgeçemeyiz" Besicilerden Abuzer Güngör, hayvancılığın zorluklarını şu sözlerle ifade etti: “Hayvanlarımızın doğumu yaklaşıyor. Sabahları karın üzerinde yürüyerek onları besliyoruz. Islanıyoruz, soğuk oluyor ama mecburuz. Her zaman tedbirli geziyoruz. Gün sonunda hayvanları ağılın yanına getirip tekrar saman veriyoruz. Hayvancılık zor ama geçim kaynağımız bu.” Soğuğa Karşı Mücadele ve Dayanışma Hayatullah Güngör ise yem ve samandan tasarruf etmek için zorlu kış şartlarında mezrada kaldıklarını belirtti: “Gece arkadaşlarla burada kalıyoruz. Karla ve soğukla mücadele ederek günümüzü geçiriyoruz. Dağda hayvanların yanında ateş yakıyoruz. Zor ama hayatımızdan memnunuz.” Geleneksel Yöntemlerle Süren Meslek Yusuf Yılmaz, günlük rutinlerini anlatarak, “Sabah erkenden kalkıyoruz, hayvanları otlatıyoruz. Meşe dallarıyla besliyoruz. Akşam saman ve arpa veriyoruz. Günü böyle tamamlıyoruz,” dedi. Muş’taki besiciler, tüm zorluklara rağmen bölgenin hayvancılık potansiyelini canlı tutarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.