TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Adem Yılmaz

AGRONEWS - Adem Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adem Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bandırma Chamber of Commerce is working on a new geographically indicated product Haber

Bandırma Chamber of Commerce is working on a new geographically indicated product

Noting that they will obtain geographical indication registration for another product to add value to the region's products, Bandırma Chamber of Commerce President Adem Yılmaz stated that they have started working on the geographical indication registration for Çakıl Kestanesi (Pebble Chestnut). Bandırma Chamber of Commerce President (BTO) Adem Yılmaz stated that they continue their efforts to register the region's valuable products with geographical indications. President Yılmaz noted that another geographically indicated product will be added to Bandırma. He stated that the Çakıl Kestanesi, a product from Bandırma's Çakılköy Neighborhood, will also receive geographical indication registration. "Since we took office, we have placed great importance on geographically indicated products. With the initiatives of the Bandırma Chamber of Commerce, we have obtained 4 geographical indication registrations so far. The most recent was the geographical indication registration of Edincik Su Olive Oil. If there are no issues, we will obtain the geographical indication for Çakıl Kestanesi in August and bring it to Çakılköy Neighborhood. It is currently pending approval. I do not anticipate any major issues. Our goal is to add value to our village producers' products and provide added value. We want to ensure that young people continue to be employed in the villages by seeing the happiness of their families. There is a decrease in village populations, and there is migration from villages to cities. We want to make our ancestral lands valuable," he said. "If we succeed, we will introduce our products to the whole world and Europe." Stating that the main goal is to contribute to the regional economy by promoting the products, President Yılmaz said, "There are very valuable products in this region. By obtaining geographical indications, we bring out the very valuable products of our region. We had applied for EU geographical indication for Manyas Kazak Beans. If we succeed, we also want to apply for Edincik Su Olive Oil. Our research on Edincik Su Olive Oil is still ongoing. The history of Edincik Su Olive Oil dates back 400-500 years. It is produced in very small quantities. It is truly a very valuable product. If we can promote these products well in our region, our producers will take ownership of their products, earn good money, and our young people will be able to find employment in this region. If we succeed, we will introduce our products to the whole world and Europe using new technology," he said.

Bandırma Ticaret Odası yeni coğrafi işaretli ürün için çalışıyor Haber

Bandırma Ticaret Odası yeni coğrafi işaretli ürün için çalışıyor

Bölgedeki ürünlere katma değer sağlamak için bir ürünün daha coğrafi işaret tescilini alacaklarını kaydeden Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Çakıl Kestanesi’nin coğrafi işaret tescili için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Bandırma Ticaret Odası Başkanı (BTO) Adem Yılmaz, oda olarak bölgenin değerli ürünlerini tescillemek için coğrafi işaret çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Başkan Yılmaz, Bandırma’ya coğrafi işaretli bir ürün daha kazandırılacağını kaydetti. Bandırma Çakılköy Mahallesi’nin ürünü Çakıl Kestanesi’nin de coğrafi işaret tescilinin alınacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Göreve geldiğimizden beri coğrafi işaretli ürünlerimize çok önem veriyoruz. Bandırma Ticaret Odası’nın girişimleriyle şimdiye kadar 4 coğrafi işaret tescili aldık. En son Edincik Su Zeytinyağı’nın coğrafi işaret tescilini kazandırmıştık. Bir sıkıntı olmazsa Ağustos ayında Çakıl kestanesinin de coğrafi işaretini alarak Çakılköy Mahallesi’ne kazandıracağız. Şu anda askıda bekliyor. Çok büyük bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Hedefimiz, köylerdeki üreticilerimize değer katmak, ürünlerini katma değer sağlamak. Gençlerinde ailelerin mutluluğunu görerek köylerde istihdama devam etmelerini sağlamak istiyoruz. Köy nüfuslarında bir azalma mevcut. Köylerden şehirlere bir göç söz konusu. Ata topraklarımızı değerli hale getirmek istiyoruz.” dedi. “Başarabilirsek tüm dünyayı, Avrupa’yı ürünlerimizle tanıştıracağız” Asıl hedefinin ürünlerin tanıtımını yaparak bölge ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Bu bölgede çok kıymetli ürünler var. Coğrafi işaretli ürünleri alarak bölgemizin çok kıymetli ürünlerini ortaya çıkartıyoruz. Manyas Kazak Fasulyesini, Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret için müracaat etmiştik. Başarabilirsek Edincik Su Zeytinyağı içinde başvuru yapmak istiyoruz. Şu anda Edincik Su Zeytinyağı ile ilgili de araştırmalarımız devam ediyor. Edincik Su Zeytinyağı’nın tarihi 400-500 yıllık bir tarihe dayanıyor. Çok az üretiliyor. Gerçekten çok kıymetli bir ürün. Biz bu ürünlerin tanıtımını bölgemize iyi yapabilirsek üreticilerimiz ürünlerine sahip çıkarak hem iyi para kazanabilecek hem de gençlerimiz bu bölgede istihdam sağlayabilecek. Başarabilirsek yeni teknolojiyi de kullanarak tüm dünyayı, Avrupa’yı ürünlerimizle tanıştıracağız.” diye konuştu.

Manyas Kazak fasulyesi coğrafi işaret olarak tescil edildi Haber

Manyas Kazak fasulyesi coğrafi işaret olarak tescil edildi

Rus Çarlığı'na isyan ederek Osmanlı Devleti'ne sığınan ve 1740 yılında Manyas Gölü kenarında eski adı Kazaklar köyü olan kırsal Kocagöl Mahallesi'ne yerleşen topluluk, kendi yörelerine has fasulye tohumlarını da beraberinde getirdi. Fasulye tohumlarını yöre halkı ve çiftçileriyle de paylaşan Don Kazaklarının torunları, 1962'de Türkiye'den göç ederek ana yurtlarına döndü. Kendilerine miras kalan fasulyenin üretimine devam eden mahalle halkı, yıllardır geçimlerini Manyas Kazak fasulyesinden sağlıyor. Bu fasulye, kolay pişmesi, kabuğundan ayrılmaması ve lezzetiyle farklılık gösteriyor. Ürün için Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı ve Bandırma Ticaret Odası Meclis Üyesi Fevzi Karakaş'ın önerisiyle TÜRKPATENT'e yapılan coğrafi işaret tescil başvurusu sonuçlandı. Bandırma Ticaret Odasının müracaatını değerlendiren TÜRKPATENT tarafından hazırlanan tescil belgesi, Oda Başkanı Adem Yılmaz ve Meclis Üyesi Karakaş'a verildi. Fevzi Karakaş, AA muhabirine, Manyas Kazak fasulyesinin tamamen doğal şartlarda üretildiğini söyledi. Coğrafi işaret tescilinden duyduğu mutluluğu dile getiren Karakaş, "Tescil, yeni bir hayal ve yeni bir umuttur. Bir değerimize daha değer katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihi mirası çok güzel olan Kazak fasulyemiz ilçemizin Kocagöl Mahallesi ile Salur ve Hamamlı mahallelerinde yetiştirilmektedir. Göl boyunda yetişen bu fasulye sarı koza ve kuru fasulye halinde tüketiliyor. İlçemizin bir fasulye şehri olacağına inanıyorum." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.