Kırsal Kalkınma Destekleri 786 Milyon Euro'ya Çıktı
Kırsal Kalkınmada Hayvancılığın Önemi
Antalyalı, kırsal kalkınma hibelerine büyük önem verdiklerini belirterek 17 sektörde destek verdiklerini ifade etti. Hayvancılığın birinci destekleme alanı olduğunu vurgulayan Antalyalı, et ve süt üretimini desteklediklerini ve gıda sanayisine yönelik yatırımlar için %50 ile %70 oranında hibe destekleri sağladıklarını açıkladı.
Üreticilere Sağlanan Destekler
Özellikle kırmızı et işleme tesisleri, kesimhaneler, süt ve süt ürünleri ile ilgili tesislere destek verdiklerini aktaran Antalyalı, “Soğuk hava depolarını, meyve sebze depolama tesislerini destekliyoruz,” dedi. Ayrıca, kırsal kalkınma desteklerinin üreticinin yaşam standardını artırmayı ve tüketiciye daha fazla ürün sunmayı amaçladığını belirtti.
Piyasa Regülasyonu ve Üretimde Artış
Antalyalı, kurutma tesisleriyle birlikte çiftçilerin pazarlama alanı bulduğunu vurguladı. Bu sayede üreticilerin ürünlerini değerinde satma fırsatı yakaladığını, ayrıca süt tozu fabrikalarının arz dalgalanmalarında piyasa regülasyonu sağladığını ifade etti.
Yerelde Üretim, Yerelde Tüketim
Antalyalı, TKDK'nın temel amacının katma değerin yerelde kalmasını sağlamak olduğunu vurguladı. “Dengeli bir kalkınma için tüm ülke genelinde çalışıyoruz,” diyen Antalyalı, kırsalda yaşam koşullarının iyileştiğini ve insanları kendi köylerinde yaşamaya davet etti.