TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Antalya Büyükşehir Belediyesi

AGRONEWS - Antalya Büyükşehir Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Antalya Büyükşehir Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gastronomi Festivali, Alanya'da avokado ve mango hasadı ile başladı Haber

Gastronomi Festivali, Alanya'da avokado ve mango hasadı ile başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Foodfest Antalya Gastronomi Festivali, Alanya ilçesinde avokado ve mango hasadı ile başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya’da 38 tropikal meyveden 20’sinin adaptasyonunun sağlanarak üretiminin yapıldığını ifade etti.  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 6-8 Eylül 2024 tarihleri arasında 3.’sünü gerçekleştirileceği Foodfest Antalya Gastronomi Festivali, Antalya lezzetlerini dünya ile buluşuyor. Foodfest Gastronomi Festivali kapsamında Antalya’nın coğrafi işaretli ürünü Alanya avokadosunun hasadı yapıldı. Alanya’nın Konaklı Mahallesi’nde bulunan bir avokado bahçesinde gerçekleştirelen hasada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir katıldı.  YERELDEN KALKINMA ÖNEMLİ  Avokado bahçesini gezen Başkan Muhittin Böcek ve Osman Tarık Özçelik, daha sonra hasada ilişkin açıklamalarda bulundu. Festivalin ilk yılında tavşan yüreği zeytini, ikinci yılında mor üzüm bu yıl da avokado hasadı gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Alanya’nın verimli topraklarında 38 tropikal meyve yetiştiriliyor. 20’sinin üretim adaptasyonu sağlanmış şekilde üretimi yapılıyor. Turizm, tarım birbirinden ayrılamaz. Yerelden kalkınma bizim en önemli projelerimizden biridir. Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Her ilçemizin coğrafi konumuna göre farklı ürünlerin yetiştirilmesine katkı sağlıyoruz” dedi.  BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK’E TEŞEKKÜR  Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise Alanya’da turizm ve tarımı en yüksek seviyeye getirmek için söz verdiğini ifade ederek, “Muhittin Başkan’ın desteği ile bunu daha kısa sürede gerçekleştireceğiz. Bu hasat Alanya’da yetiştirilen tropikal meyve tanıtımında önemli bir katkı sağlayacak. Muhittin Başkan’a destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.  ÜRETİCİLER İLERLEYEN SÜREÇLERDE SIKINTI YAŞAMAZ  Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen de avokadonun birçok çeşidi olduğunu Alanya bölgesinde yetişen avokadonun pazar sorunu olmadığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer ise Gastronomi Festivali’nde her yıl bir ürün hasadı yapıldığına dikkat çekerek, Antalya’nın 18 coğrafi işaretli ürünü olduğunu söyledi. Tuncer, her yıl farklı bir ilçede festival kapsamında hasat gerçekleştireceklerini kaydetti.  BAŞKANLAR AVOKADO TOPLADI Konuşmalardan sonra ise Başkan Muhittin Böcek ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, avokado ağacından avokado topladı. Başkan Böcek, avokado ile basın mensuplarına poz verdi. Avokado bahçesinde, Alanya’nın tropikal ürünlerinden yetiştirilen ürünler gazetecilere tanıtıldı. Avokado hasadından sonra ise mango hasadı gerçekleştirildi. Başkan Muhittin Böcek ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, mango serasına girerek, hasat yaptı.

Yukarıkaraman’ın sulama sorunu ortadan kalkıyor Haber

Yukarıkaraman’ın sulama sorunu ortadan kalkıyor

Bin dekar alana hizmet verecek sistemi yüzde 75 oranındaki kısmı, belediye ekipleri tarafından tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından vahşi sulama yapan Korkuteli Yukarıkaraman Mahallesi’ne, kapalı devre sulama sistemi kuruluyor. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı mahallede iki kaynak tespit ederek, çalışma başlattı. Büyükşehir belediyesi 3.5 milyon maliyete sahip bu projeyi 1.5 milyon maliyetle kendi imkanları ile gerçekleştirerek, belediye bütçesine 2 milyon kâr sağladı. "Bin dekar alan sulanacak" Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığında Ziraat Mühendisi Burak Ak, ilçelerde yıllardır çekilen tarımsal sulama sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Ak “Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak yaklaşık 3500 m isale hattı döşeyerek Kapalı Devre Sulama Sistemi yapımı gerçekleştiriyoruz. Yapımına bir yıl önce başladığımız Tesisinin havuz tabanını hazırlayarak yaklaşık olarak yüzde 75 oranında tamamladık. Çiftçilerimizin bu zamana kadar kullandığı iki kaynak suyu bulunuyordu dağdan arıklar yoluyla arazilerine getiriyorlardı. Hem mesafenin uzak olmasıyla hem de topraktaki su kaybının çok olmasından dolayı çiftçilerimizin sudan faydalanma oranı çok düşüktü. Arıklardan gelen suları kullanan çiftçiler, 10-15 günde bir sulama yapma imkanı buluyordu. Bahçelerdeki ağaçların sulanma imkanı da az olunca yetişme süresi çok uzuyordu. Çiftçilerimiz artık istediği zaman tarımsal sulama imkanına ulaşıp ve suyun kullanılmadığı zamanlarda Kapalı Devre Sulama Sistemi deposunda saklanabilecek. 50 çiftçinin faydalanacağı bu projeyle yaklaşık bin dekarlık bir alanı sulama imkanı bularak tarıma kazandırmış olacağız. Bu çalışmayla vahşi sulamanın önüne geçilmiş olacak” dedi. “Bir kısım araziye su gelmeye başladı” Mahalle sakinlerinden Fahrettin Bahşi, kapalı sistem sulama tesisi için belediyeye başvuruda bulunduklarını belirterek, “Önceden bahçelerimizi sulamak için arık yolu yapıyorduk. Arıktan akan sular başka tarladan geçtiği ve az aktığı için zorluk çekiyorduk, Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduk. Projeyi hayata geçirdiler. Bir kısım araziye su gelmeye başladı. Artık buharlaşma yoluyla su kaybı olmuyor ve arık yaparak zaman kaybetmiyoruz. Önceden 10 günde sulama sırası geliyordu. Şimdi bahçemizi daha kısa zamanda sulama imkanımız oluyor” diye konuştu. “Su olmayınca hayat olmuyor” diyen Yukarıkaraman mahallesi sakinleri, kapalı sistem sulama sistemi sayesinde tarımda verimliliğin arttığına dikkat çekti.

Büyükşehir’den Mavikentli çiftçilere sulama desteği Haber

Büyükşehir’den Mavikentli çiftçilere sulama desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Mavikent Mahallesi Bahçebaşı mevkiinde sulama sistemi projesini hayata geçirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca’da Mavikentli üreticilerin sesine kulak verdi. Kumluca Mavikent’te yaşanan sorunları çözmek için harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri 25 yıldır kullanılmayan içme suyu kaynağını tekrar aktif hale getirip 2 kilometrelik kapalı hat yaparak saatte 30 ton su kapasiteli sulama sistemi oluşturdu. Gerçekleştirilen proje ile yaklaşık 400 dönüm arazinin sulama sıkıntısı giderilerek bölgedeki tarım faaliyetleri için büyük kolaylık sağlanmış oldu. “Sulama sorunu ortadan kalkıyor” Bölgede seracılığın son derece önemli bir sektör olduğuna dikkat çeken Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç, su sorunu nedeniyle seralarını sulamada ciddi sıkıntılar çektiklerini söyledi. Karataç “Mahallemizde seracılık önemli bir yere sahip bölgede sulama suyu kaynağımız yetersiz kalıyordu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinasyon Başkanımız Kerem Kaya Turan’a mahallemizdeki sulamayla ilgili sıkıntıları anlattık. Bizi dinledikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri sulama suyu için hızlı bir şekilde çalışma başlattı. Bir ay gibi kısa bir zamanda tesis tamamlandı. Vatandaşlarımız bahçe ve seralarını daha verimli sulama imkanı buldu” dedi.

Antalya’da üreticiye silajlık mısır tohumu desteği sürüyor Haber

Antalya’da üreticiye silajlık mısır tohumu desteği sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, Elmalı ve Manavgat’ta üreticilere verimliliği yüksek silajlık mısır tohumu hibe etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Elmalı ve Manavgat’ta hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ve yem tüketiminin fazla olduğu bölgelerdeki üreticilere, yem ihtiyaçlarını karşılamak üzere silajlık mısır tohumu desteği yaptı. Üreticiye teslim edilen tohumların ekildiği arazilerden elde edilecek silaj, hayvancılığa önemli ölçüde katkı sağlanmış olacak. Bin 700 kilogram silajlık mısır dağıtımı yapıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, dağıtımı gerçekleştirilen tohumların Tarım Kredi Kooperatiflerinden tescilli, verimi son derece yüksek, kuraklığa dayanıklı silajlık bir çeşit olduğunu belirterek, "Dekarda ortalama sekiz-dokuz ton arasından bir verimliliği olan, hastalıklara dayanıklı tohumlar veriyoruz. Yaban domuzları bu tohum cinsine zarar vermemektedir. Elmalı’da 52 çiftçimize 900 dekar alana ekim yapabilecekleri bin 700 kilogram silajlık mısır tohumunun dağıtımını gerçekleştirdik. Manavgat’ta da 75 çiftçiye bin dekar alanda dikilmesi için 137 çuval tohum hibe ettik" dedi. "Hayvancılığın devamı için önemli" Manavgat’ın Çardak Mahalle Muhtarı Musa Poyraz da, "Arazilerimizin tekrar yeşermesi için tohum ihtiyacımız belediyemiz tarafından karşılanıyor. Hayvanlarımızın yem ihtiyacını üreterek sağlamaya çalışıyoruz. Üreticilerimizin devamlılığını sürdürebilmesi için bu tür destekler çok önemli" dedi.

Başkan Böcek: “Yerelden kalkınmada model olduk” Haber

Başkan Böcek: “Yerelden kalkınmada model olduk”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığında tarafından düzenlenen “Antalya'nın Kooperatif Buluşması” toplantısı ASAT Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Programda konuşan Başkan Muhittin Böcek, Antalya'nın tarım ve turizm sektöründe Türkiye için önemli bir şehir olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda yapılması gereken çalışmaları sektörün bileşenleri ile bir araya gelerek yaptıklarını söyledi. Başkan Böcek, özellikle kooperatifçiliği geliştirmek adına önemli adımlar attıklarını belirterek, “Antalya'da destekliğimiz kooperatif sayısını 53'e çıkarttık. Kooperatiflerin enerji maliyetlerinin yüzde 80'ini ödüyoruz. Kooperatiflerimize bu yıl 80 milyon TL destek ayırdık. Tarımın önemli bir ihtiyacı olan kapalı devre sulama sistemine önem verdik ve 11 ilçemizde 20 kapalı devre sulama sistemi kurduk. 21'incisin yakın zamanda açacağız. Korkuteli'nin Beyiçsusuz Mahallesi'nde gri suyu denilen arıtma suyunu tarımda kullanacağız” diye konuştu. "Türkiye birincisiyiz" Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak uyguladıkları yerelden kalkınma modeli ile Türkiye'de birinci sırada yer aldıklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Fidan, tohum, su, elektrik, fide gibi birçok alanda tarım sektörünü destekliyoruz. Konya yüzölçümü olarak Hollanda'dan büyük. Ancak tarımda Hollanda bizlerden çok önde. Hollanda devleti tarım sektörüne verdiği destekle birinci sırada yer alıyor. Çiftçimiz devletten destek görmeyince Büyükşehir Belediyesi olarak biz üstlendik. Antalyalı çiftçimizi yer alanda destekledik. Şimdi Antalya altın çağını yaşayacak diyorlar. Altın çağı mı Rantın çağı mı olacak” dedi. "Hizmette siyasi görüşe bakmam" Türkiye'nin örtü altı üretimin yüzde 50'sinin Antalya'da yapıldığına dikkat çeken Başkan Muhittin Böcek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyaset seçim zamanı yapılır. Ancak biz bu dönem tarımda bile siyaset yapıldığını gördük. Verimli topraklar üzerinde siyaset üstü davranmalıyız. Herkesin bir siyasi görüşü vardır. Hiçbir zaman halkımıza hizmet yaparken siyasi görüşüne bakmadım. Antalya'mızda Halk Ekmek özelleştirilmiş. Biz Halk Ekmek Fabrikasını yeniden kurduk ve halkımıza ekmeği 4.5 TL'den satıyoruz. Antalya'da 5 ton suyu bir ekmek parası yaptık. Ekmek şu anda 10 TL'ye buldu. 5 ton su yine aynı fiyatta hayvancılık sektörü için su önemlidir. Besicimize 50 ton suyu 50 TL yaptık”. "Antalya model oldu" Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, geçmiş dönemlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatifçilikte model alındığını ancak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in bu dönemde İzmir'i geride bırakarak yerelden kalkınma modelinde Antalya'nın İzmir'i yerini aldığını kaydetti. Ali Ekber Yıldırım, şöyle konuştu: “Başkan Böcek bir sistem üzerinde tarım sektörünü destekledi. Çok önemli destekler verdi. Süt tankı, üzüm sıkma makinası, ceviz kırma makinası, enerji desteği, sulama desteği, tohum, yem, fide, gübre, Antep fıstığı gibi her ilçeye uygun desteklemeler verdiğini gördük, izledik. Bu yapılan destekler çiftçinin yararına olan şeyler. Tarım her şeyin üzerinde diyoruz Milli Savunma kadar önemli diyoruz, ancak Milli Savunmanın yüzde biri kadar desteklenmiyor”. Kooperatifçilik Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız ise önümüzdeki sürecin en tehlikeli olayının iklim değişikliği olduğuna değinerek, “İklim krizi temelde bir su krizidir. Su krize girdiğinde her şey sekteye uğrar. Antalya gibi turizm ve tarımın en temel olmazsa olmaz kaynaklarından biri sudur. Üretmek zorundayız. Üretmek için birçok desteğe ihtiyacımız var bunlardan en önemlisi örgütlenme desteğidir. Örgütlenmenin en temel adı kooperatifçiliktir. Antalya Büyükşehir Belediyesi yerelden kalkınmayı önemsemiş ve kooperatifçilik alanında önemli destekler sağlıyor” ifadelerini kullandı. "Türkiye'ye anlatılmalı" Ekonomist- gazeteci Meliha Okur moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Tarımsal Örgütlenme' konulu panelde Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, gazeteci Ali Ekber Yıldırım, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Simav konuşması olarak yer aldı. Toplantının moderatörü Meliha Okur, Antalya'nın kırsal kalkınma modelinde çok önemli bir model oluşturduğunu, bu modelin tarım sektörünün gelişmesinde, kooperatifçiliğin gelişmesinde tüm Türkiye'ye anlatılması gerektiğini vurguladı. "Önemli destekler veriyor" Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ise çiftçilerin en önemli isteğinin ÖTV'siz mazot olduğunu belirterek, “Ülkenin kalkınması tarımdan geçer. Üretici her alanda desteklenmelidir. Bizim gibi sahil bandında üretim yapan çiftçilerin en büyük girdi maliyeti mazot, gübre ve ithal edilen ilaçlardır. Günlük yevmiye ücretleri 750 TL'den başlıyor. Tarım sektöründe istihdam edilen elaman kalifiyeli olmalı. Tarım artık bilgi ve teknoloji ile yapılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyemiz sağolsun, üreticimize çok önemli destekler veriyor. Özellikte kooperatiflere verilen enerji desteği ile kooperatifler ayakta kalıyor. Kooperatiflerin ayakta kalması demek üretim demek” diye konuştu. Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Ekonomist-gazeteci Meliha Okur, Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yılmaz, kooperatif ve sektör temsilcileri katıldı.

Fide, fidan, tohum destekleriyle ekonomik kayıplar önlendi Haber

Fide, fidan, tohum destekleriyle ekonomik kayıplar önlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hamlesi doğrultusunda tarımın her alanında üreticinin yanında yer alıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 2019 yılından bu yana başta fide, fidan, tohum ve gübre desteği olmak üzere çiftçinin ihtiyaç duyduğu her türlü konuda yanında yer aldı. Yerelden kalkınma hedefi ile planlı ve sürdürülebilir bir tarım için üreticilerle işbirliği içerisinde çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi, aşamasında tüm imkanlarını seferber ederek, tarımsal üretimin her çiftçinin yanında yer alıyor. Fide ve fidan destekleri ile üreticinin sağlıklı, kaliteli fide ve fidanlara ulaşmasını ve yatırım maliyetinin düşürülmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, hem üreticileri yeni ürünlerle tanıştırdı hem de gelirlerinin artmasına katkı sağladı. Üretimin devam etmesi sağlandı Artan girdi maliyetleri karşısında fide ve fidan almakta bile zorlanan çiftçilere destekte bulunan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 2019-2023 yıllarını kapsayan süreçte 29 bin 600 adet ceviz fidanı, 22 bin adet zeytin fidanı, 325 bin adet keçiboynuzu fidanı, 200 bin adet defne fidanı, bin 500 adet kestane fidanı, ipekböcekçiliğini desteklemek amaçlı 11 bin adet dut fidanı hibesi gerçekleştirildi. 4 bin adet Antep fıstığı fidanı dağıtıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük önem verdiği projelerden birisi de ekonomik getirisi yüksek, diğer meyve türlerine nispeten daha az su isteyen ve fakir topraklarda yetiştirilebilen Antep fıstığı ile üreticileri tanıştırmak oldu. Bu amaçla Antep fıstığı yetiştiriciliğine uygun olan Korkuteli ve Elmalı bölgesinde 4 bin adet Antep fıstığı fidanı dağıtımı yapıldı. Getirisi yüksek fidanlar dağıtıldı Bunun yanı sıra birim alanda getirisi son derece yüksek olan fidanlar da üreticiyle buluşturuldu. Antalyalı üreticilere 2 bin adet ahududu fidanı, 2 bin adet böğürtlen fidanı, 16 bin 580 adet aronya fidanı dağıtıldı. Yetiştiriciliği kolay, dayanıklı, katma değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki fideleri hibesi de gerçekleştirildi. Bu kapsamda çiftçilere 1 milyon 838 bin 65 adet lavanta, kekik, adaçayı ve biberiye fidesi hibe edildi. Kırsal bölgelerde tarımsal ürünlerin çeşitliliğini arttırarak çiftçilere katkı sağlamak amacıyla birim alanda yüksek getiriye sahip alternatif ve çok fazla su istemeyen ürünler de dağıtıldı. Bu kapsamda toplamda 80 bin adet salep, nergis ve frezya, 200 kilogram da safran soğanı desteklemesi yapıldı. Ekilemeyen alanlar tarıma kazandırıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ekilemeyen arazilerin tarıma kazandırılması amacıyla “Tohum bizden üretim sizden” sloganıyla başlattığı tohum desteği de çiftçilerden yoğun ilgi gördü. Tarımda girdi maliyetlerinin hızla artmasıyla üretimden çekilen üreticileri desteklemek için 114 bin 850 kilogram buğday tohumu, 500 kilogram ayçiçeği tohumu, 2 bin kilogram nohut tohumu, 200 kilogram silajlık mısır tohumu, 2 bin kilogram arı otu tohumu verildi. Sözleşmeli üretim ile 10 bin kilogram patates tohumluğu hibesi yapıldı. Üretilen patatesler faydalı böcek üretiminde kullanıldı. Biyolojik ve biyoteknik mücadele Biyolojik ve biyoteknik mücadeleyi de destekleyen Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü bu konuda da önemli çalışmalara imza attı. Alanya, Aksu, Manavgat, Döşemealtı ve Kumluca İlçelerinde zeytin ve avokado üreticilerine potansiyel hastalıklara, zararlılara karşı etkili ve ekonomik mücadele kapsamında kullanılmak üzere 8 bin kilogram tarımsal kaolin kili hibe edildi. Sağlıklı ve kaliteli ürün yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla turunçgil ve nar ağaçlarında unlu bit zararlısına karşı 5 bin 350 dekar alana predatör ve parazitoit böcek dağıtıldı. Bunun dışında örtü altı yetiştiricilikte zararlılarla biyolojik mücadele için üreticiye 287 bin 250 adet sarı mavi yapışkan tuzak verildi. Kültür mantarının verim ve kalitesini olumsuz etkileyen mantar sineği ile mücadele için de 120 adet elektrikli tuzak dağıtımı yapıldı. 500 bin metrekare sera örtüsü Tarım üreticisinin her alanda yanında olmaya gayret gösteren Antalya Büyükşehir Belediyesi fırtına, hortum gibi doğal afetler sonucu sera örtüleri zarar gören üreticilere 500 bin metrekare plastik sera örtüsü dağıtarak çeşitli sebeplerden Tarım Sigortası yaptıramayan üreticilerin mağduriyetlerini giderdi. Ücretsiz toprak analizi desteği 19 ilçeden alınan toprak örneklerinin analizi yapılarak ürün çeşidine göre gübreleme reçetesi oluşturuldu ve minimum alanda maksimum verim elde edilmesi planlandı. İhtiyaç fazlası ve gereksiz gübrelemenin engellenmesi ve üretim girdilerinin azaltılması, bilinçli üretim yönteminin geliştirilmesi hedefiyle çalışmalar yürütüldü. Ürün kayıplarının önüne geçildi Dijital Tarım Projesi ile de ürün kayıplarının önüne geçildi. Dijital tarım teknolojilerinin üreticiler tarafından benimsenmesi ile sağlıklı ve kaliteli ürün elde edilmesi teşvik edildi. Bilinçsiz ilaç, gübre ve su kullanımının önüne geçilmesi için Elmalı ve Kumluca’da 300’den fazla çiftçiye dijital sensör hibe edilerek, üretimleri takibe alındı. 23 bin üreticiye eğitim Ayrıca son 5 yılda 23 bin üreticiye tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, sabun yapımı, defne yetiştiriciliği, zeytin yetiştiriciliği, iyi tarım, organik tarım, toprak analizi, budama ve aşılama, biyolojik ve biyoteknik mücadele ile ipekböceği yetiştiriciliği konularında eğitim verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.