TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Atakey

AGRONEWS - Atakey haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Atakey haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Atakey continues to strengthen Turkey's agricultural potential Haber

Atakey continues to strengthen Turkey's agricultural potential

Atakey announced that it has won the tender for '2024 Altınova, Gözlü, and Konuklar Agricultural Enterprises Potato Seed Production Area Leasing' organized by the General Directorate of Agricultural Enterprises (TİGEM), obtaining the leasing rights for a total of 3,768 hectares of land in the Altınova and Gözlü regions. With this acquisition, seed production activities will be carried out on TİGEM lands until October 15, 2024. As one of Turkey's leading potato producers, Atakey delivers its frozen potatoes, starting from the seed stage, to consumer tables through TFI TAB Food Investments chain restaurants, markets, and restaurants, primarily in Turkey and China. Erhan Cansu, a Board Member of Atakey, commented on the leasing rights they obtained: "As a company, by carrying out seed production on TİGEM lands until October 15, 2024, we once again demonstrate our commitment to quality and efficiency. Certified seeds produced under the expertise of Atakey are one of the most crucial processes that contribute to the company's productiveness and quality goals. We collaborate with our farmers to enhance the efficiency of the agricultural ecosystem in our lands." According to the statement, the company continues to lead the industry with this strategy, promoting more efficient and sustainable farming methods to farmers and maximizing Turkey's agricultural potential. With its sustainable quality agriculture philosophy from seed to table, the company contributes to strengthening the local economy, increasing agricultural productivity, and promoting the widespread adoption of sustainable farming practices, serving Turkey's agricultural potential realization goals. The company will continue to pioneer the industry with its vision of adding value and benefiting the community.

Atakey, Türkiye’nin tarım potansiyelini güçlendirmeye devam ediyor Haber

Atakey, Türkiye’nin tarım potansiyelini güçlendirmeye devam ediyor

Atakey, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘2024 Yılı Altınova, Gözlü ve Konuklar Tarım İşletmeleri Sulu Sahalarda Patates Tohumluğu Üretimi Arazi Kiralama’ ihalesini kazanarak, Altınova ve Gözlü bölgelerinde toplamda 3 bin 768 dekar arazi kiralama hakkı elde ettiğini duyurdu. Türkiye’nin önde gelen patates üreticilerinden olan Atakey, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından düzenlenen ‘2024 Yılı Altınova, Gözlü ve Konuklar Tarım İşletmeleri Sulu Sahalarda Patates Tohumluğu Üretimi Arazi Kiralama’ ihalesini kazanarak, Altınova ve Gözlü bölgelerinde toplamda 3 bin 768 dekar arazi kiralama hakkı elde etti. Bu kazanımı ile 15 Ekim 2024’e kadar TİGEM arazilerinde tohum üretim faaliyetleri gerçekleştirilecek. Şirket, üretimine tohum aşamasından başladığı dondurulmuş patatesi, Türkiye ve Çin başta olmak üzere, TFI TAB Gıda Yatırımları zincir restoranları, marketler ve restoranlar aracılığı ile tüketici sofralarına ulaştırıyor. Atakey Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Cansu, kazanılan kiralama hakkıyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: ’’Şirket olarak, 15 Ekim 2024’e kadar TİGEM arazilerinde gerçekleştireceğimiz tohum üretmiyle kalite ve verimliliğe olan bağlılığımızı bir kez daha gösteriyoruz. Atakey uzmanlığında üretilerek çiftçilerimize sunulan sertifikalı tohumlar, şirketi ürün verimliliği ve kalite hedeflerine ulaştıran süreçlerin en önemlilerinden biri. Bizim çiftçimiz ile bizim topraklarımızda tarım ekosisteminin verimliliği için birlikte çalışıyoruz.’’ Yapılan açıklamaya göre şirket, bu strateji ile çiftçilere daha verimli ve sürdürülebilir tarım yöntemlerini benimseterek, Türkiye’nin tarım sektöründeki potansiyelini en üst düzeye taşıma yoluna devam ediyor. Şirket tohumdan sofraya sürdürülebilir kaliteli tarım felsefesiyle, yerel ekonominin güçlenmesine, tarım verimliliğinin artmasına ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaşmasına katkıda bulunarak, Türkiye’nin tarımsal potansiyelini gerçekleştirme hedeflerine hizmet ediyor. Şirket, değer katma ve topluma fayda sağlama vizyonunu ile sektöre öncülük etmeye devam edecektir.

Atakey’e sürdürülebilir tarım standartlarında ‘Altın’ belge Haber

Atakey’e sürdürülebilir tarım standartlarında ‘Altın’ belge

TFI TAB Gıda Yatırımları çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük patates işleyicilerinden Atakey, sürdürülebilir tarım standartlarında, uluslararası geçerliliği olan FSA standardıyla en yüksek skoru elde ettiğini duyurdu. Şirket, Konya ilinde gerçekleştirdiği tarım faaliyetlerini belgelendirerek denetim sürecinde en yüksek seviye olan ‘Altın’ belgeyi almaya hak kazandı. TFI TAB Gıda Yatırımları çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük patates işleyicilerinden Atakey, uluslararası geçerliliği olan ve SAI (Sustainable Agriculture Initiative / Sürdürülebilir Tarım Girişimi) platformu tarafından yayınlanan Farm Sustainability Assessment (FSA) standardına uygun olarak gerçekleştirdiği tohumluk patates tarım faaliyetlerinde en yüksek skoru elde etti. Konuyla ilgili şirketten şu açıklama yapıldı: ''FSA standardı, sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik eden çevresel, ekonomik ve sosyal etkileri değerlendiren STK olan SAI tarafından geliştirilen uluslararası bir sürdürülebilir tarım standardı olarak ön plana çıkıyor. FSA denetiminde kurumların sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımları ve saha faaliyetlerini kapsamlı bir şekilde denetleniyor. Bitki materyal seçimi, toprak yönetimi, besin yönetimi, bitki koruma ürünlerinin seçimi ve uygulanması, su yönetimi, biyoçeşitliliğin korunması, emisyon hesaplamalarının yapılması ve uygun çalışan koşullarının sağlanması hususları detaylı bir biçimde ele alınıyor. Şirket, tüm bu standartlara uygun olarak Konya ilinde gerçekleştirdiği tarım faaliyetlerini belgelendirerek denetim sürecinde en yüksek seviye olan ‘Altın’ belgeyi almaya hak kazandı. ‘Altın’ belge Atakey’in sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımını ödüllendiriyor TFI TAB Gıda Yatırımları’nın ekosistem şirketlerinden biri olan Atakey, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefinin bir parçası olan sürdürülebilir tarım konusunda önemli başarılara imza atmaya devam ederken; şirketin FSA sürdürülebilir tarım standardına uygunluğu, çevresel etkileri en aza indirgemek ve toplumsal fayda sağlamak adına gösterdiği çabanın bir göstergesi olarak görülüyor. Şirketin bu başarısı, sürdürülebilir tarımın önemini vurgulayarak sektöre örnek olurken, gelecek nesiller için daha sürdürülebilir bir tarım modeline dönüşümün de önemini vurguluyor. Geçerliliği 3 yıl olan ‘Altın’ belge, şirketin sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımını taçlandırırken, şirketin gelecekte de çevresel ve toplumsal etkilerini en aza indirgemek için kararlılığını sürdürdüğünü gözler önüne seriyor.''

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.