TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Av Sezonu

AGRONEWS - Av Sezonu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Av Sezonu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Av sezonu öncesinde palamudun görünmesi balıkçıları umutlandırdı Haber

Av sezonu öncesinde palamudun görünmesi balıkçıları umutlandırdı

Karadeniz’de bu sene palamudun bol olacağını belirten balıkçılar, buna yönelik işaretlerin şimdiden umut verici olduğunu söylediler. Palamudun bu sene erken görünmesinin yeni sezonda bol olacağı işaretini verdiğini belirten balıkçılar, iyi bir sezon beklediklerini ifade ettiler. Kıyı balıkçıların az da olsa oltasına takılan çingene palamudu yeni sezon için umutları artırdı. Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de kalkmasının ardından büyük tekneler sezona palamut avıyla başlayacak. Karadeniz’de bugünlerde kıyı balıkçıların oltasına az miktarda takılan çingene palamudu balıkçıları umutlandırırken yeni sezon öncesi bu yöndeki görüntünün umut verici olduğu belirtildi. Balıkçılardan Erkan Acuner, palamudun görünmeye başladığını belirterek, "Palamut görünmeye başladı. Bu sene bereketli sezon bekliyoruz. Arkadaşlarımız oltayla çingene palamudu avladı. Palamudun erken görünmesi bol olacak diye düşünüyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de iyi bir sezon bekliyoruz inşallah; hüsrana uğramayız" dedi. Balıkçılarından Ömer Usta, işaretlerin bol olacağı yönünde olduğunu ifade ederek, "Palamut, istavritin arasında oltaya vurmaya başladı. Yavaş yavaş gözükmeye başlaması inşallah bu sezon hayırlı olacak yönünde. İşaretler, bol olacağı anlamında. Palamut bazı yıllar kendini göstermezdi, şimdi normal süreçte göstermeye başladı. Sıcaklar da iyi gidiyor, dolayısıyla bu sene umudumuz palamut büyük ihtimalle gözükecek. Palamut geçen sene Şile taraflarında daha çok gözüktü, bölgemizde fazla balıkçılık yapılmadı. İnşallah bu sene bölgemizde daha ağırlıklı olur diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Vatandaş indirimi balıkçılar ise soğuk havayı bekliyor Haber

Vatandaş indirimi balıkçılar ise soğuk havayı bekliyor

Eskişehir’de vatandaşlar yüksek bulduğu balık fiyatlarının düşmesini beklerken, balıkçılar ise çeşidin bol olmasını umduğu için havanın soğumasını bekliyor. Nisan ayında başlayan av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesi hem vatandaşları hem de balıkçıları mutlu etti. Aylardır balık yemeyi özleyen vatandaşlar sofralarını şenlendirmek için heyecanlanırken, yüksek buldukları fiyatları görünce hayal kırıklığına uğradı. Eskişehir’de balıkçılık yapan Cengizhan Şen, balıkçıların avlanma masrafının satış rakamlarını karşılamadığını söyledi. Bazı balıkçıların ava çıkmaması sebebiyle bol olması beklenen balık türlerinin tezgâhlarda az olduğunu belirten Cengizhan Şen, fiyatların da bu sebeple istenilen noktaya inmediğini belirtti. Balıkçıların bol balık için havaların soğumasını beklediğini ifade eden Şen, “Balık fiyatları yüksek çünkü maliyet geliri kurtarmadığı için yapılan av, kayıkları kurtarmıyor. Şuan herhangi bir balığın bol olacağının belirtisi yok, bu da havaların sıcak seyretmesi sonucunda böyle oluyor. Sular soğumayınca da balıklar olmuyor, buna bağlı olarak da balık az olunca maliyetler kurtarmıyor ve balığın fiyatı artıyor. Vatandaşlar ucuzlamayı, balıkçılar ise havanın soğumasını bekliyor. İnşallah balık bol olur da hem fiyatlar ucuzlar hem de vatandaş bol bol yer. Biz de çok satalım, sirkülasyon olsun istiyoruz. Vatandaş ucuza balık yesin istiyoruz ama istemekle olmuyor. Yakın zamanda indirim beklenmiyor, şuan balık fiyatları hamsi 120 lira; istavrit, sardalya ve uskumru ise 100 lira” dedi.

Trabzon’un balığı Batı Karadeniz’den Haber

Trabzon’un balığı Batı Karadeniz’den

Av sezonu 10 gün önce açılmasına rağmen Trabzon açıklarında pek avlanma olmadığından tezgâhlarda genellikle Batı Karadeniz’den gelen balık çeşitleri yer alıyor. Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesiyle balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek denize açılırken, Trabzon Balık Halinde tezgâhlarda genellikle Batı Karadeniz bölgesinde gelen balık çeşitleri yer alıyor. Bugünlerde özellikle Marmara ve Batı Karadeniz’de bolca avlanan hamsinin fiyatı ilk günlere oranla gerilemeye başlarken, Trabzon Balık Hali’nde bir gün önce kilosu 75 TL’den satılan hamsi kilosu 50-75 TL arasında satılıyor. Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, hamsinin genellikle Marmara Denizi ve Sinop arasında avlandığını belirterek “Hamsi genelde Marmara Denizi ile Sinop arasında çıkıyor. Havaların soğuması nedeniyle bugün hamsi biraz az geldi. Hamsi dün 50 TL idi bugün biraz daha az geldiği için 75 TL’ye çıktı. Trabzon açıklarında şu an sadece istavrit avlanıyor hamsi henüz çıkmadı. Palamut bu sezon pek olmayacak gibi gözüküyor ancak hamsi istavrit şu an bol. İnşallah yakın zamanda daha da bol olacak diye tahmin ediyoruz. Fiyatlarımız, istavrit 75 TL, hamsi 75 TL, mezgit 80 TL, somon 150 TL” dedi. Daha önce 70 TL olan hamsinin kilosunu 50 TL’ye sattıklarını kaydeden balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu, “Hamsi yavaş yavaş bollaşmaya başlıyor. Hamsi fiyatları daha önce 70 TL idi şimdi 50 TL’ye kadar gerilemiş durumda. Palamut yeni sezonda havaların sıcak gitmesinden dolayı henüz olmadı. Balık fiyatları uygun hamsi 50 TL, istavrit 75 TL, mezgit 100 TL. Henüz Trabzon hamsisi görünmedi. Hamsi genelde Batı Karadeniz’den geliyor” diye konuştu.

’Bu sene denizde mezgit ve hamsi var’ Haber

’Bu sene denizde mezgit ve hamsi var’

Denizlerde balık avı yasağının sona ermesine sayılı günler kala Samsun’da balıkçılar son hazırlıklarını yaparken, Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Atıf Malkoç ise “Bu sene denizde mezgit ve hamsi var” dedi. Denizlerde 1 Eylül’de başlayacak av sezonuna sayılı günler kalırken, balıkçılar da son hazırlıklarını yapıyor. ’Vira Bismillah’ demek için ağlarını ve teknelerini tamir eden balıkçılar, ağlarındaki kopan ve yıpranan yerleri örüyor. Tekneler ise gözden geçirilerek hasarlı yerler onarılıyor. Samsun Canik Balıkçı Barınağı’nda bulunan balıkçılar da yeni sezon öncesi son kontrolleri yapıyor. Bu sene denizde bolca mezgit ve hamsi olduğunu ifade eden Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Atıf Malkoç, “Hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Bu sene denizde pek fazla palamut görünmüyor ama geri kalan balıklar var. Palamut her sene olacak diye bir şey yok, bir sene oluyor bir sene olmuyor. Denize çıkacağız ve hazırız. Bu sene en çok hamsi ile mezgit var. Bizim bu bölgemizde hamsi, mezgit ve istavrit var. İstavrit geçen seneden biraz daha az görünüyor. Şu anda deniz 29 derece. Havalar soğuyunca balıklar bollaşıyor. Akaryakıt fiyatları biraz yüksek. Balıkçı eskisi gibi denizde gezemiyor. Balık fiyatları da düşük olmaz çünkü düşük fiyatlı bir şey yok. Bu sene mezgidin ve istavritin kilosu 100 liradan aşağıya olmaz. Çünkü fiyatlar kurtarmaz. Yine şu an en düşük balık fiyatlarıdır. Sezon başladığında insanların yiyecek olduğu en güzel gıda balıktır. Piyasaya göre de en ucuz olan şey yine balık olacak” diye konuştu. Kaptan Kemal Malkoç ise "Denizde bu sene istavrit tutacağız. Orta su balıkçılığı yapıyoruz. Mezgit, barbun, kalkan türlerini tutacağız. Bir de orta su balıklarından çinekop, istavrit, hamsi olacak. Hazırlıklarımız devam ediyor. Kısa bir süremiz kaldı. Gece-gündüz buradayız. Bu sene denizde mezgit numunesi var, hamsi de var” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.