TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bağışıklık

AGRONEWS - Bağışıklık haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bağışıklık haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Balık, Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi Olacak Haber

Balık, Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi Olacak

MERSİN (İHA) - Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, haftada en az bir kez tüketilmesi önerilen balığın Ramazan ayı boyunca da sofralarda yer alması gerektiğini vurguladı. Omega-3’ün yanı sıra birçok vitamin ve mineral içeren balığın, sağlıklı bir beslenme için önemli olduğunu belirten Polat, "Halkımızın Ramazan'da da balığı sofrasından eksik etmemesini istiyoruz" dedi. Ramazan alışveriş telaşı devam ederken, Polat, balığın uzmanlar tarafından yıl boyunca tüketilmesi tavsiye edilen değerli bir besin olduğunu hatırlattı. Balık sezonunun sürdüğünü ve Ramazan’a özel indirimler yaptıklarını belirten Polat, "Balık fiyatlarında bugünden itibaren yüzde 30 civarında indirim başladı" ifadelerini kullandı. "BALIK FİYATLARI ŞU AN ÇOK UYGUN" Ramazan’ın ilk haftasında balık tüketiminin genellikle düştüğünü söyleyen Polat, "Her gün aynı yiyecekler yenecek diye bir şey yok. İlk bir hafta balıkta durma olur. Bir haftadan sonra halkın tekrar balığa rağbeti artıyor. Havalar da serin geçiyor. Geçen yıla göre bu yıl balık tüketiminin artacağını düşünüyoruz. Biz de fiyatlarımızı bazı kalemlerde sabit, bazı kalemlerde de yüzde 30'a varan indirimler halinde düşürmeyi planlıyoruz. Balık fiyatları şu an çok uygun" dedi. Polat, sardalya ve hamsinin mevsim dolayısıyla en çok tercih edilen balıklar olduğunu söyledi. Hamsinin 150 TL, sardalyenin 120-150 TL arasında, barbunyanın 150-250 TL civarında, somonun ise 200 TL seviyelerinde satıldığını dile getirdi. "BALIK ZAHMETLİ DEĞİL, SAĞLIKLI BİR SEÇENEK" Balığın zahmetli bir yiyecek olduğu yönündeki yanlış algıya da değinen Polat, "Balık hiç zahmetli yiyecek değildir. Balığı yaparsınız, yanına bir salata, bir çorba koyarsınız. Zaten bir akşam yemeği, bir sahur yemeği yeniyor" dedi. Halkın Ramazan'ın ilk haftasından sonra balık tercih etme eğiliminde olduğunu yineledi. "BALIK, SAĞLIĞIN ANAHTARIDIR" Omega-3 bakımından en zengin yiyeceklerden biri olan balığın, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurgulayan Polat, "Balık, omega-3'ün yanı sıra diğer mineral ve vitaminler açısından da zengindir. Tamamen doğaldır. Tertemiz berrak denizlerden alıyoruz, taze taze günlük satışa sunuyoruz. Halkımızın Ramazan'da da balığı sofrasından eksik etmemesini istiyoruz. Balık vitamindir, sağlıktır, sıhhattir" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.