TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

AGRONEWS - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hayvan Pazarı, kurbanlıklar için hazırlandı Haber

Hayvan Pazarı, kurbanlıklar için hazırlandı

Vatandaşlar, gönül rahatlığıyla kurbanlık hayvanlarını seçip alabilecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak Kepsut Yolu üzerinde hizmet veren Hayvan Pazarı’nda, kurbanlık hayvan kabulü öncesinde temizlik ve ilaçlama işlemleri gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca Kurban Pazarı olarak hizmet verecek olan Hayvan Pazarı’nda, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler; padoklar ve pazarın çevresini yıkama işlemlerinin hemen ardından insan ve hayvan sağlığı için tehdit oluşturmayan ilaçlarla, zoonoz hastalıkların önüne geçmek için ilaçlama işlemlerini tamamladı. Zoonoz hastalıklara karşı önlemler alındı Hayvan Pazarını, Kurban Bayramı’na hazırladıklarını belirten Veteriner Hekim Harun Çakır “Hayvanların padoklarını temizliyoruz, yıkama işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Daha sonra Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilaçlama işlemlerini yapıyor. Zoonoz hastalıklara karşı önlemlerimizi alıyoruz. Hayvan pazarına gelen hayvanların kimlik ve sağlık kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Böylece vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını seçip alabilirler.” diye konuştu. Vatandaşların kolaylıkla Hayvan Pazarı’na ulaşabilmesi için Toplu Taşıma Merkezi’nden her saat başı Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma araçları hareket ediyor.

Fiyatlar uygun, satışlar durgun Haber

Fiyatlar uygun, satışlar durgun

Balık tezgahlarındaki fiyatlar ise geçtiğimiz haftalara göre daha makul seyrediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’nde bu hafta satışlarda bir durgunluk yaşanıyor. Bu durumu vatandaşların Ramazan Ayı’nda balık yemeyi tercih etmediklerine bağlayan Balıkçı Barış Deniz, balık tezgahlarındaki fiyatların ise geçtiğimiz haftalara nazaran daha makul olduğunu belirtti. Barış Deniz, Su Ürünleri Hali’ndeki balık fiyatlarına ilişkin bilgiler verdi. Barış Deniz, “Hamsi bu hafta 150 liraya kadar düştü. Geçtiğimiz hafta 250 liraya kadar çıkmıştı. Sardalya 70 lira, istavritin kilosu ise 70-100 lira arasında değişiyor. Şu an gümüş balığının tam zamanı, havyarlıdır. Gümüşün de kilosu 150 lira civarında gidiyor. Hava birkaç günden bir sert. O yüzden fiyatlar biraz yüksek diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde havanın daha güzel olmasını ön görüyoruz. Fiyatlar da biraz daha aşağı inecektir,” dedi. Ramazan Ayı nedeniyle vatandaşların balık tüketmeyi tercih etmediklerini ifade eden Barış Deniz, “Ramazan Ayı dolayısıyla işlerimiz yarı yarıya düştü. İnsanlar balık yemeyi tercih etmiyor ancak Ramazan Ayı’ndan sonra av yasağı başlayacak ve fiyatlar yükselecek. Ramazan Ayı dolayısıyla işlerin düşmesinden kaynaklı olarak bazı arkadaşlarımız tezgah açmıyor. Şu an Su Ürünleri Hali’nde birkaç dükkan açık,” diye konuştu.

Büyükşehir’den küçük üreticiye ot balyası desteği Haber

Büyükşehir’den küçük üreticiye ot balyası desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıldan bu yana; yol kenarları ve havayollarının kenarlarından biçtiği otları balya haline getirerek kırsalda geçimini hayvancılıkla idame ettiren çiftçilere yüzde 100 hibe ile dağıtıyor. Göreve geldiği günden bu yana kırsal kalkınmaya büyük önem vererek üreticiye 300 milyon lirayı aşkın destek sağlayan Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla Büyükşehir Belediyesi; yol kenarlarında ve havayolları arazilerinde kendiliğinden yetişen otları biçerek hayvancılıkla geçinen çiftçilere hibe ediyor. 2 yıldan bu yana ihalelere girip, otları biçerek balya haline getiren Büyükşehir Belediyesi, kırsaldaki küçük işletmelere can suyu olarak biçilen otların balyalarının tamamını yüzde 100 hibeyle dağıtıyor. Ot balyaları 500’ün üzerinde çiftçiye dağıtıldı Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça, tarım şehri Balıkesir’de Başkan Yücel Yılmaz’ın önderliğinde çiftçilere desteklerini sürdürdüklerini söyleyerek “Kırsal Hizmetler Dairesi olarak çiftçilerimize; tohum ve fide, fidandan canlı hayvan desteğine, tarım aleti ekipmanlarından arıcılık desteklerine mera ıslahlarından tarla yollarınınım düzeltilmesine kadar birçok desteğimiz bulunuyor. Geçen seneden bu yana çiftçilerimize yüzde 100 hibe ile verilmek üzere Balıkesir’de bulunan havaalanlarının otları biçmek için ihalelerini alıyoruz. Yücel Başkanımızın talimatlarıyla planlamalarımızı yaptık ve 2 yıldır ihalelerini alıyoruz. Hem oradaki otlar boşa gitmemiş oluyor hem de yüzde 100 hibe ile çiftçilerimize dağıtıyoruz. 500’ün üzerinde çiftçimize ot desteğinde bulunduk. Bunun içeresinde yangında ve afette zarar gören çiftçilerimiz de var.” ifadelerini kullandı. Ot balyalarını traktörlerine yükleyen çiftçiler kendilerine destekte bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Büyükşehir’den tarıma sınırsız destek Haber

Büyükşehir’den tarıma sınırsız destek

Altıeylül İlçesi Cinge Mahallesi’ne daha önce selektör makinesi ve sarımsak ekim makinesini veren Başkan Yılmaz şimdi de ilk kez uygulamaya aldığı Mobil Toprak Analiz Cihazını kullanarak toprağı analiz etti. 2019 yılından buyana tarıma 300 milyon lira destek sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ile birlikte sarımsak üretimi ile ünlü Cinge Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahalle Muhtarı Ali Kılınç ve mahallelilerin güler yüz ve sevgiyle karşıladığı Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından üreticilere verilen tarım makinelerini inceldi. Başkan Yılmaz, traktöre binerek ilk sarımsak ekimini yaptı. 13 kadının bir günde yaptığı ekimi bir saatte yapıyor Kırsala yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde 25 adet tohum eleme makinesini kırsal mahallelerimize dağıttık. Hem selektör makinesinin hem de sarımsak ekim makinesinin nasıl çalıştığını, üreticimize nasıl fayda sağladığını yerinde görelim istedik. Sarımsak ekim makinesi gelmeden önce 13 kadınımız bir günde bir dönümü zor bitiriyordu. Şimdi ise bir saatte sarımsak ekimi tamamlanıyor. Bilinçli üretim yapılacak Cinge’yi pilot bölge seçtik. Cinge’de mobil toprak analiz cihazımızı kullanıma sunduk. Cihaz 25 dakikada toprağın analizini çıkartarak, toprak hakkında tüm bilgiyi veriyor. Cihaz sayesinde üreticilerimiz artık toprağa; gübreyi, vitamini daha bilinçli olarak atacak. Hem maddi olarak hem de verim olarak üreticimize büyük fayda sağlayacak. Cihazın tarlaya özel oluşturduğu gübreleme programı sayesinde çiftçi optimum toprak sağlığı ve daha yüksek verim elde edecek. Cihazımızı kullanmak isteyen çiftçilerimiz 444 40 10 numaralı çağrı merkezimizi arayarak talepte bulunabilirler” dedi.

Balıkesir’de mantar üreticilerine tam destek Haber

Balıkesir’de mantar üreticilerine tam destek

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karesi Halk Eğitimi Merkezi’nde eğitim gören mantar üreticisi kursiyerlerine ücretsiz kompost dağıtımı gerçekleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Karesi Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde yürütülen kültür mantarı yetiştiriciliği kurslarında başarılı olup, üretime geçen 40 kursiyere uygulama yapmaları için Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkalığının katkılarıyla 950 torba kompost ve 470 torba üst toprağı dağıtıldı. Eğitim sürecini tamamlayan kursiyerler, kurs bitiminde ayrıca 150 torba daha tıbbi ve egzotik mantar kompostu tedarik edilecek. Gerçekleşen programda Türkiye’de ilk defa İl Müdürlüğü koordinasyonunda kültür mantarı, arslan yelesi, hindi kuyruğu, maitake, reishi, shiitake, sarı istiridye ve pembe istiridye gibi tıbbi, egzotik ve fonksiyonel mantar çeşitleri hakkında verilen eğitimin önemine değinen İl Müdürü Erkan Alkan, verdiği desteklerden dolayı girişimci üreticiler adına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına teşekkür etti. Yapılan kompost dağıtımına İl Müdürü Erkan Alkan, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça, İl Müdür Yardımcısı Zafer Bozgül, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen, teknik personeller ve üretici kursiyerler katıldı.

Balıkesir’de mera ıslah çalışmaları hız kazandı Haber

Balıkesir’de mera ıslah çalışmaları hız kazandı

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü, mera ıslah çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Balıkesir’in verimli toprakları, bitki çeşitliliğinin zenginliği, coğrafi konumu ve ekolojik uygunluğundan ötürü kırsalda kalkınmayı sağlamak ve şehir ekonomisini canlandırmak üzere her türlü tarımsal üretim ile hayvancılığı destekleme devam eden Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortak çalışma sonucunda; 2023 yılı itibariyle il genelinde 25 projede 46 bin dekar alanda Mera Islah ve Yönetimi Projesini uyguladı. 10 projede 26 bin dekar alanda proje çalışmasını sürdürmeye devam ediyor. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, toplamda 71 bin dekara alanda ıslah takip ve yürütme projesi devam ettiriyor. Yapılan çalışmalar hakkında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, “Mera Islah çalışmalarında verilen emeğin amacına ulaştığını görmek çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Bakanlığımız ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalarla Balıkesir genelinde 71 bin dekar alanda Mera ıslah çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günümüz hayvancılığında en önemli girdilerinden biri olan yem maliyeti için ıslah çalışmaları son derece önemli” dedi.

Büyükşehir’den çiftçilere büyük hizmet Haber

Büyükşehir’den çiftçilere büyük hizmet

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; üreticilerin tarlalarında kaliteli ve güzel bir tohum yatağı elde edilmesi, topraktan daha çok verim alabilmesi için “Veriminize taş değmesin” diyerek tarlada taş toplama hizmetini başlattı. Yeniliklerin ve birçok hizmetin öncüsü, üreticiye 300 milyon liradan fazla destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi şimdi de vatandaşların tarlasındaki taşları toplayarak üreticinin topraktan daha verimli faydalanmasını sağlıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarlalardan taş toplamak için özel olarak üretilen ‘Taş Toplama Makinesi’ni bünyesine kazandırdı. 444 40 10 numaralı çağrı merkezini arayan vatandaşlar taş toplama makinesi için talepte bulunabilirler. Taş toplama ekibi önce tarlayı keşfediyor, üreticiyle birlikte günü ve saati belirleyip tarladaki taşları makine ile titizlikle topluyor. Çıkarılan taşlar tarla sahibi tarafından kırsal mahallelerde duvar örülmesinde kullanılıyor ya da isteği üzerine nakil gibi farklı işlemler görüyor. Makine nasıl çalışır? Taş toplama makinesi taşları belirli bir derinlikteki topraktan çıkararak, bir elek düzeni ile toprağın taşlardan ayrılarak toprağın tekrar zemine düşmesini, bir elevatör sayesinde taşların makinenin deposuna götürülmesini sağlar. Traktör arkasına bağlanarak çekilen iki tekerlekli bir makine olup, hidrolik güç ihtiyacını traktörden sağlamaktadır. Taş toplamanın ne faydası var? Tarlada yüzeyde bulunan taşların toplanması neticesinde toprağın işlenmesini kolaylaştırır. Pulluk ve diğer ekipmanlarla toprak işlemek daha da kolaylaşır. Toprak işlemenin kolaylaşması çiftçi için tohum yatağını hazırlamakta da rahatlık anlamına gelir. Kaliteli ve güzel bir tohum yatağı elde edilmesi verime olumlu yönde etkiler. Böylece tarlanın tamamına eşit bir ekim yapılabilir. Bu da otomatik olarak, gözle görülebilir şekilde verime etki eder. Diğer yandan, taşları topraktan toplanarak uzaklaştırılmasının çiftçiye başka yönlü bir ekonomik kazanımı da söz konusudur. Toprak ve ekin işleme ekipmanları mibzer, pulluk vb. gibi ekipmanların aşınmasına neden olan taşlar, arazilerden arındırıldığında bakım ve onarım masraflarını da düşürür.

550 Kursiyere Mantar Yetiştiriciliği Kursu Verildi Haber

550 Kursiyere Mantar Yetiştiriciliği Kursu Verildi

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Karesi Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Kültür Mantarı ve Türkiye’de ilk defa tıbbi, egzotik ve fonksiyonel mantar çeşitleri ile ilgili 550 kursiyere eğitim verildi. Yapılan mantar yetiştiriciliği eğitiminde KültürMantarı, ArslanYelesi (Hericium Erinaceus), HindiKuyruğu (Coriolus Versicolor), Maitake (Grifola Frondosa), Reishi (Ganoderma Lucidum), Shiitake (Lentinula Edodes), Sarı, İstiridye (Pleurotus Citrinopileatus) ve Pembeİstiridye türleri hakkında kursiyerlere teorik ve pratik eğitimler verildi. Bugüne kadar eğitimini tamamlamış ve sertifikalarını almış 550 kursiyere toplamda 40 ton kompost dağıtılarak üretime başlamaları adına teşvik yapıldı. Ayrıca eğitimlerini tamamlayacak olan 40 kursiyere de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 10 ton daha kompost verilerek üretime başlamaları desteklenecek. "Tarıma her alanda destek" Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, "Tarımın her sektöründe olduğu gibi mantar yetiştiriciliğini de destekliyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça’ya, düzenlenen eğitime emek veren Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Kurt’a, İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen’e ve Eğitici İbrahim Burak Örs’e teşekkür ediyorum. Kursa katılan yeni kursiyerlere de başarılar dilerim" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.