TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bamya

AGRONEWS - Bamya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bamya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Pazarda 180, kendin toplarsan 80 lira Haber

Pazarda 180, kendin toplarsan 80 lira

Ziraat mühendisi Muhterem Özsoy Çilata, artan işçi maliyetleri sebebiyle 4 dönümlük tarlasına ektiği bamyalar tarlada kalmasın diye kampanya başlattı. Çilata, pazarda kilogramı 180 lira olan bamyayı kendi toplayan vatandaşlara 80 liradan satıyor. Günler öncesinden "Kendin topla, ucuza al" kampanyasını duyuran Çilata'nın tarlasına vatandaşlar sabah saatlerinde geldi. Kilolarca ürün toplayan vatandaşlar, bamyayı neredeyse maliyet fiyatına satın aldı. Kampanyanın yararlı olduğunu ifade eden vatandaşlar, mutlu olduklarını dile getirdi. "Güzel bir uygulama" Ankara'dan gelen Fulya Kırımoğlu, "Bamya çok şifalı ve kışlık bir sebze. Ben de gelerek toplamak istedim. Muhterem Hanım, 4 dönüm yere ektiği bamyaları toplama zahmetinin külfetinden kurtulmak için öyle bir kampanya başlatmış. Herkes topladığı kadar alıp, yarı fiyatına bamya sahibi oluyor. Güzel bir uygulama" dedi. "180 lira olan bamyayı 80 liradan satıyor" Mudurnu'dan annesiyle birlikte bamya toplamaya gelen İbrahim Arıkan, "Muhterem ablamın güzel bir kampanyası oldu. Bamya toplaması zordur, emek istiyor. Onun için kampanya yapmış. 180 lira olan bamyayı 80 liradan satıyor. Herkes topladığı kadar alıyor. Emeklerine sağlık" diye konuştu. "İşçi maliyetleri çok yüksek" Kampanyayı başlatan ziraat mühendisi Muhterem Özsoy Çilata, "İşçi maliyetleri çok yüksek. Bamyanın satış fiyatı maliyetleri dahi çıkaramadığı için ben de kendin topla kampanyası başlattım. Vatandaşları sosyal medyadan yaptığım duyurularla davet ettim. Herkes görmüş geldiler, topluyorlar" ifadelerini kullandı.

Aydın, bamyada hedef yükseltti Haber

Aydın, bamyada hedef yükseltti

Geçen yıl 1200 ton bamya üretimi yapılan bölgede bu yıl 2 bin ton bamya üretimi hedeflendiği belirtildi. Bölgenin en büyük bamya alıcılarından biri olan 27 yaşındaki Hüseyin Gökhan Günözer, bu yılki bamya toplama hedefini 2 bin ton olarak belirledi. Günözer, Nazilli, Koçarlı, Efeler ve civar mahallelerden günlük ortalama 10 ton bamya topladıklarını belirterek, üretim miktarında geçen yıla oranla yüzde 10’luk bir artış yaşandığını ifade etti. Bamya sezonunun devam ettiği bu dönemde, Aydın bölgesindeki üreticiler, elde ettikleri ürünlerin iyi bir piyasaya sahip olması sayesinde kazançlı bir sezon geçiriyor. Hüseyin Gökhan Günözer ve ekibi, bölgedeki bamya üreticileriyle iş birliği içinde çalışarak, Aydın’dan ülke geneline bamya temin etmeye devam ediyor. Sezonu Haziran ayında açtıklarını belirten Günözer, hava sıcaklıklarının artmasıyla verimin de yükseldiğini söyledi. Bamyanın küçüklüğüne ve büyüklüğüne dikkat ederek alım yaptıklarını dile getiren Günözer, “Temmuz ayı itibarıyla bamyaya talep oldukça fazla. Piyasa fiyatları şu anda 50-60 lira bandında. Bamyayı saplı olarak alıp, kesim işlemlerinden sonra fabrikalara gönderiyoruz. Bu yıl hedefimiz 2 bin ton bamya toplamak. Geçen yıl yaklaşık 1.200-1.300 ton bamya topladık. Özellikle konserve fabrikaları için küçük boy bamya tercih ediyoruz” dedi. Günözer, ödemelerini zamanında yaparak üreticinin güvenini kazandıklarını ve bu güvenin yıllara dayandığını vurguladı. Soğuk hava depolarını kullanarak sezonu Ekim sonuna kadar devam ettireceklerini belirten Günözer, “Sezonun başında bamya 100-120 liraydı, şu anda 50-60 lira arasında. Talebin azalmasıyla fiyatlar düştü ama üretici bu fiyattan memnun” diyerek sözlerinitamamladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.