TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bilecik

AGRONEWS - Bilecik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bilecik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bozüyük’ten Dünyaya: Doğal Şerbet Üreticisi Aybike Sedar Haber

Bozüyük’ten Dünyaya: Doğal Şerbet Üreticisi Aybike Sedar

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde kurduğu modern tesiste 6 çeşit doğal şerbet üreten genç girişimci Aybike Sedar, ürünlerinde hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını belirtti. Osmanlı’dan gelen reçeteleri günümüz teknolojisiyle yeniden yorumlayan Sedar, sağlıklı ve doğal içecekler ürettiklerini ifade etti. Osmanlı Mirası Tarifleri Modernize Ediyor Eskişehir’de aile şirketinin ikinci nesil temsilcisi olan Sedar, restoran işletmeciliği deneyimlerinin yanı sıra 15 yıldır ürettikleri şerbetleri artık seri üretime geçirdiklerini söyledi. "Bozüyük’te kurduğumuz teknoloji destekli üretim tesisinde, Osmanlı’dan miras kalan tarifleri modernize ederek sağlıklı içecekler üretiyoruz. Ürünlerimizde katkı maddesi, koruyucu, aroma veya renklendirici kullanmıyoruz. Hurma suyuyla tatlandırdığımız, ilave şeker içermeyen içecekler üretiyoruz" dedi. Üretimini yaptıkları şerbetler arasında odunpazarı, reyhan, meyan kökü şerbeti ve vitamin deposu detoks içecekleri bulunduğunu aktaran Sedar, ürünlerin tamamen doğal içeriklerden oluştuğunu vurguladı. İlk İhracat Malezya’ya, Sırada Avrupa ve Körfez Var Yurt içinde Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerindeki marketler, restoranlar ve benzin istasyonlarına satış yaptıklarını belirten Sedar, uluslararası pazara açılma hedeflerine de değindi. "İlk ihracatımızı Malezya’ya gerçekleştirdik. Bu bizim için çok heyecan vericiydi. Şimdi Avrupa ve Körfez ülkelerine açılmayı planlıyoruz" dedi. İstanbul’da düzenlenen fuarlara katılarak büyük ilgi gördüklerini söyleyen Sedar, hem iç pazardaki hem de dış pazardaki talepleri karşılamaya çalıştıklarını belirtti. "Hedefimiz, ürünlerimizi Türkiye genelindeki tüm marketlerde ve yurt dışında da raflarda görmek" diyerek doğal ve sağlıklı içecek sektöründe büyümeye devam edeceklerini ifade etti.

Hobiden Çiftliğe: Genç Girişimcinin Başarı Hikayesi Haber

Hobiden Çiftliğe: Genç Girişimcinin Başarı Hikayesi

BİLECİK (İHA) - Bilecik’te 24 yaşındaki üniversite mezunu Oğuzhan Kurt, hobi olarak başladığı tavuk yetiştiriciliğini profesyonel bir işletmeye dönüştürdü. Şimdi, 11 dönümlük arazide kurduğu çiftlikte 3 bin tavukla günlük yumurta üretimi yapıyor. Bozüyük ilçesine bağlı Poyra Köyü’nde bulunan çiftliğin kurucusu Kurt, bölgede tek gezen tavuk çiftliği olarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. Hedefinin önce Bilecik ve çevresine, ardından tüm Türkiye’ye ulaşmak olduğunu söyledi. Oğuzhan Kurt'un uzun vadeli hedefleri arasında ihracatçı olmak da var. Kurt, "Uluslararası Lojistik Yönetimi mezunuyum. Mezuniyetten sonra evimizin bahçesinde hobi olarak başladığım tavuk bakımı için bir araştırma içerisine girdim ve bu işletmeyi kurma kararı aldım. Ailemin de ticaretten gelmesinin bana çok faydası oldu. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce 11 dönümlük arazi temin ettik. Sondajla suyumuzu çıkarttık. Daha sonra kendi imkanlarımızla bu tesisin inşaatına başladık. Biz entegre tesisi olma yönündeyiz. Suyumuzu çıkarttık, elektriğimizi güneş panelleriyle kendimiz üretiyoruz. Herhangi bir dışa bağımlılığımız da yok. Hem ilimize ilçemize hem de ülkemize ekonomik katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. 365 metrekarelik çiftliğinde 3 bin tavuğa bakan genç girişimci Kurt, diğer gençlere cesaret vererek, "Elinde imkanı olan genç arkadaşlarımıza tavsiyelerde bulunmak istiyorum. İmkanınız varsa bu işleri yapabilirsiniz. Emin olun kendi çabalarınızla mutlaka bir noktaya geleceksiniz, karşılığını alacağınıza eminim" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.