TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Bülent Nuri Çavuşoğlu

AGRONEWS - Bülent Nuri Çavuşoğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bülent Nuri Çavuşoğlu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Denizli Büyükşehir büyükbaş üreticilerine yem desteği sağlayacak Haber

Denizli Büyükşehir büyükbaş üreticilerine yem desteği sağlayacak

10 bin üreticiyi kapsayacak yem desteği projesinin başvuruları 26 Ağustos-06 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine arpa flake yem desteği vereceklerini müjdeledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçük aile işletmelerine yönelik hayata geçireceği proje ile hem çiftçi hem de hayvan yetiştiricileri kazanacak. İlk olarak çiftçinin elinde kalan arpayı satın alacak Denizli Büyükşehir Belediyesi, ürünü yem olarak kullanılan flake şeklinde işlettirmesinin ardından büyükbaş hayvan yetiştiricilerine dağıtacak. Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçireceği projeyle hem çiftçinin hem de hayvan yetiştiricilerinin kazanacağı belirtilirken, destek projesi yaklaşık 10 bin üreticiyi kapsayacak. Yem desteği projesine başvurular 26 Ağustos - 06 Eylül 2024 tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesinin internet adresinden online olarak veya Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (DESKİ) kent merkezi dışındaki ilçe hizmet birimlerinden yapılabilecek. Yetiştiricilerin üretim maliyetlerini düşürmek, daha sağlıklı ve yüksek verimli et ve süt üretimi ile hayvancılığın geliştirilmesine ve sürdürebilirliğe katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen projeye başvuracak üreticilerin işletmelerine kayıtlı en fazla 5 büyükbaş hayvanı olma şartı aranacak. “Mutlu ve huzurlu bir Denizli’yi hep beraber inşa edeceğiz” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, üretim maliyetleri her geçen gün artan hayvan yetiştiricilerine bir nebze de olsa katkı sağlamak için yem desteği vereceklerini söyledi. İnsanların hayatına dokunacak projeler hayata geçirmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “İnsanlarımızın gözlerini boyayacak projeler değil gerçekten ayakları yere basan, halkımızın dertlerine birebir derman olacak projeler gerçekleştireceğiz. Yem desteği projemizle hem elinde arpa kalan çiftçimiz kazanacak, hem de yem desteği alan üreticimiz kazanacak” dedi. Ranta değil üretime dayalı bir ekonomi için üretmek isteyen herkesle beraber yol yürüyeceklerini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Mutlu ve huzurlu bir Denizli’yi hep beraber inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Denizli’de üreticinin elinde kalan karpuzları büyükşehir aldı Haber

Denizli’de üreticinin elinde kalan karpuzları büyükşehir aldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, maliyetlerin yüksekliği nedeniyle Akalanlı üreticilerin elinde kalan karpuzları satın alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırma kararı aldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, üretim maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle kendisine dert yanan karpuz üreticilerinin derdine derman oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Başkan Çavuşoğlu’nun talimatıyla Acıpayam ilçesinin Akalan Mahallesi’nde üreticilerin elinde kalan karpuzları satın alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturma kararı aldı. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Veysel Danacıoğlu, ilk etapta 20,5 ton olarak satın alınan karpuzların teslimi için Acıpayam ilçesinin Akalan Mahallesi’ne giderek üreticilerle bir araya geldi. Başkan Çavuşoğlu’nun talimatıyla hemen harekete geçtiklerini belirten Danacıoğlu, “Karpuz üreticilerimizin çok zor durumda kaldığını gördük. Üreticilerin elinde kalan karpuzları satın alarak yoksul ve dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bundan sonra mevsimine göre üreticinin elinde kalan hangi ürün olursa satın alıp, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız” ifadelerini kullandı. Başkan Çavuşoğlu’ndan üreticiye can suyu Akalan Mahalle Muhtarı Ahmet Çakmakçı ise, üretim maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle üreticilerin büyük bir sıkıntıya girdiğini ve mağdur olduğunu söyledi. Başkan Çavuşoğlu’nun bu duruma kayıtsız kalmayarak çiftçilere destek olduğunu ifade eden Muhtar Çakmakçı, Büyükşehir Belediyesinin üreticiye can suyu olduğunu kaydetti. Karpuz üreticisi Mehmet Bayındır da, üretim maliyetlerinin oldukça yüksek olması sebebiyle dar boğaza düştüklerini, ürün fiyatlarının çok düştüğünü ve bundan dolayı da zarar ettiklerini belirtti. Başkan Çavuşoğlu’nun üreticiye destek vaadi bulunduğunu kaydeden Bayındır, çiftçinin yanında durarak bu sözünü yerine getirdiğini ifade etti. Karpuzlar farklı bölgelerde halka dağıtılacak Üretici Şahin Acar da, maliyetlerin yüksek olması sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını, Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun taban fiyatın oluşması için kendilerine yardımcı olduklarını söyledi. Acar, kendilerine alım desteği sunan Başkan Çavuşoğlu’na teşekkürlerini iletti. Öte yandan Akalan Kavun Karpuz Pazarı’ndan satın alınarak tırlarla Denizli merkeze getirilen karpuzlar kentin farklı bölgelerinde halka ücretsiz olarak dağıtılacak.

Denizli’de 2 bin kişiye ücretsiz meyve dağıtıldı Haber

Denizli’de 2 bin kişiye ücretsiz meyve dağıtıldı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve dernek yöneticileri tarafından 2 bin paket meyve, halka ücretsiz olarak dağıtıldı. DEMESKO Başkanı Halil Öztürk, yaptığı açıklamada, üreticilerin daha fazla kazanması ve halkın daha uygun fiyatlarla alışveriş yapabilmesi amacıyla yola çıktıklarını vurguladı. Öztürk, bu tür etkinliklerle Denizli’nin üretim potansiyeline dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtti. Meydanı dolduran kalabalığa seslenen Öztürk, Denizli’nin bereketli topraklarında yetişen ürünlere olan güvenlerinin altını çizdi. Öztürk, “Denizli’miz farklı özellikleriyle her alanda ön plana çıkıyor. Denizli tarımda da çok iyi durumda olan bir şehirdir. En iyi erik, en iyi kiraz Denizli’de yetişmektedir. Bu özelliğiyle ilimizi ön plana çıkarma amacındayız. Diğer taraftan, halkımızın bu değerleri daha uygun fiyatlara ulaşabilmesi için mücadele edeceğiz. Bunu sağlarken üreticimizin de en iyi şekilde kazanması hedefindeyiz. Bu hedeflerimize ulaşabilmek ve farkındalık oluşturabilmek için bu etkinliği düzenledik. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımızın da desteğiyle bu amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. DEMESKO’nun bu anlamlı faaliyetine destek veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, üreticilerin ve tüketicilerin yanında olduklarını ifade etti. Çavuşoğlu, DEMESKO’nun amaçlarına destek olacaklarını ve Denizli’nin tarımsal potansiyelini daha geniş kitlelere tanıtmak adına iş birliği içinde olacaklarını dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.