TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Burhaniye

AGRONEWS - Burhaniye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Burhaniye haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Balıkesir’de tıbbi aromatik bitki kurslarına yoğun ilgi Haber

Balıkesir’de tıbbi aromatik bitki kurslarına yoğun ilgi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) düzenlenen tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursları yoğun ilgi görüyor. Börezli Mahallesi’nde yer alan BAÇEM’de düzenlenen 11’inci tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursuna yurdun değişik yörelerinden 83 kişi katıldı. Çeşitli meslek dallarından vatandaşların yer aldığı kursta teorik bilgilerin ardından arazide uygulamalı dersler yapıldı. Kursların ilgi gördüğünü belirten BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu, kurslara bugüne kadar binin üzerinde vatandaşın katıldığını ve bunlardan 300’ünün kendi markalarını oluşturduklarını söyledi. Tanrıkulu, “BAÇEM’de tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursunun 11’ncisini yapıyoruz. Ülkemizin hemen her bölgesinden kursiyerimiz var. 83 kursiyerimiz eğitimlerine devam ediyorlar. Perşembe günü tıbbi aromatik bitkilerle ilgili tarımsal gelişim paneli yapacağız. Yine Kazdağları’nda bitki tanıtım turu ile kursumuzu bu ikinci haftasında tamamlamış olacağız. Böylelikle binin üzerinde kursiyerimizi mezun etmiş oluyoruz. Bunlardan da neredeyse 300 kadarı kendi markasını kurdu. Bu konuda danışmanlık şirketleri, eğitim şirketleri kurarak yollarına devam ediyorlar” diye konuştu. Kursiyerlerden Eda Girgin, çiftçi olduğunu belirterek, “Bugün BAÇEM’de eğitimdeyiz. Eğitimimizin 7. günü. Genç bir çiftçi olarak BAÇEM’in bana verdiği eğitimle tarımı daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. Arkadaşlarımızla burada tarımı daha farklı noktalara taşımak ve ekolojik tarımı geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. BAÇEM bu konuda bize çok yardımcı oldu” dedi. Bilgisayar Mühendisi Fırat Karakurt da, “Adıyaman’dan geliyorum. BAÇEM’deki ikinci eğitimim. Daha önce zeytincilik eğitimine katılmıştım. Bilgisayar mühendisiyim ama dijital tarım sistemleri ve bir taraftan gıdanın ekolojisi ile ilgileniyorum. İleride üretici olmak istiyorum. Bu imkanın bize sağlanması çok güzel. BAÇEM’in bir kesişim alanına dönüşmesi, birçok insanın burada kurduğu ilişkilerle gelecekte böyle şeyler yapmayı planlaması bence çok güzel” dedi. Ziraat Yüksek Mühendisi Kevser Çorak, “Ziraat yüksek mühendisiyim. Bu kursun sonunda kendi alanımla alakala kurduğum danışmanlık sayfasında bilgiler vermek amacındayım. Çiftçimizi daha doğru bilgilerle bilgilendirmek ve onlara rehberlik etmek istiyorum” dedi.

Harvest time in Burhaniye, the capital of olives Haber

Harvest time in Burhaniye, the capital of olives

In order to best preserve the nutritional value of the olives in the crop obtained from the 350 decare municipal olive groves on the basis of "Good Agricultural Practices", the olives are pressed in the factory with a continuous system within 24 hours after being collected. In Burhaniye Municipality, the teams involved in the harvest with 60 personnel collect approximately 3 thousand 500 kg of olives daily. "Burhaniye Municipality 1867 Olive Oil" branded oils obtained from Burhaniye Municipality's own olive groves; With modern methods, olives are collected during the early harvest period, when they are not yet ripe, and pressed using the cold pressing method. Burhaniye Mayor Ali Kemal Deveciler stated that the new harvest olive oil produced from the olive trees in Burhaniye Municipality's duty areas and fertile lands is offered for sale on www.burbelzeytin.com and said, “We have entered the new harvest period for Burhaniye Municipality Olive Oils. The name Burhaniye is now a brand in Turkey! We continue to bring benefits to Burhaniye with the production of our olive oils, which we carry out with great dedication and meticulousness. The fertile lands of our Burhaniye have nourished and grown many civilizations from past to present, and now the Burhaniye brand is on the tables all over Turkey. Thanks to the quality and reliability of our olive oils, we make a significant contribution to the people of our region. The quality of Burhaniye's olive oil was also understood among the olive oils sold with the assurance of Burhaniye Municipality. Now, those who want to buy olive oil first think of the name Burhaniye. On this occasion, I wish all our olive workers a fruitful and profitable season.”

Zeytinin başkenti Burhaniye’de hasat zamanı Haber

Zeytinin başkenti Burhaniye’de hasat zamanı

"İyi Tarım Uygulamaları” esasıyla 350 dönümlük belediye zeytinliklerinden elde edilen mahsulde, zeytinin besin değerinin en iyi şekilde korunması için, zeytinler toplandıktan sonra en geç 24 saat içinde kontinü sistem fabrikada sıkılıyor. Burhaniye Belediyesinde, 60 kişilik personel ile hasatta görev alan ekipler günlük yaklaşık 3 bin 500 kg zeytin topluyor. Burhaniye Belediyesi’nin kendi zeytinliklerinden elde ettiği “Burhaniye Belediyesi 1867 Zeytinyağı” markalı yağlar; modern usullerle zeytin daha olgunlaşmamışken erken hasat döneminde toplanarak soğuk sıkım yöntemiyle sıkılıyor. Burhaniye Belediyesi görev alanlarında ve verimli topraklarındaki zeytin ağaçlarından üretilen yeni hasat zeytinyağının www.burbelzeytin.com üzerinden satışa sunulduğunu bildiren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Burhaniye Belediyesi Zeytinyağları için yeni hasat dönemine girdik. Burhaniye ismi artık Türkiye’de bir marka! Büyük bir özveri ve titizlik ile sürdürdüğümüz zeytinyağlarımızın üretimi ile Burhaniye’mize kazandırmaya devam ediyoruz. Burhaniye’mizin verimli toprakları geçmişten bugüne birçok uygarlığı beslemiş ve büyütmüş olup şimdi ise, Burhaniye markası artık tüm Türkiye’de sofralara giriyor. Zeytinyağlarımızın kalitesi ve güvenilirliği sayesinde bölgemiz halkına da önemli katkı sağlıyoruz. Burhaniye Belediyesi güvencesi ile satılan zeytinyağlarımızdan Burhaniye’mizin zeytinyağının kalitesi de anlaşıldı. Artık zeytinyağı almak isteyenler ilk olarak Burhaniye ismini de düşünüyor. Bu vesileyle Tüm zeytin emekçilerimize bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.