TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Çarşamba Ticaret Borsası

AGRONEWS - Çarşamba Ticaret Borsası haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çarşamba Ticaret Borsası haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

“Kokarcadan en az hasarla kurtulabilmek için çalışıyoruz” Haber

“Kokarcadan en az hasarla kurtulabilmek için çalışıyoruz”

Samsun’un Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, fındık ve diğer tarım ürünlerinde ciddi zararlara neden olan kahverengi kokarca zararlısından kurtulabilmek adına ciddi bir çalışma yürüttüklerini söyledi. ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı ziyaret etti. Başkan Yılmaz ziyarette, Belediye Başkanı Dündar’a, Çarşamba’nın tarım ürünlerinde ciddi kayıplara yol açan kahverengi kokarca zararlısının önlenmesine ilişkin yapılabilecek çalışmaları aktardı. Çarşamba’nın tarım ürünleri üretiminin dengesini korumak için başta tarımsal düzenlemeler ve önlemler alınması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Çarşamba Ticaret Borsası olarak, Karadeniz Bölgesi’ni etkisi altına almaya başlayan ve en başta fındık meyvesini etkileyen kahverengi kokarca zararlısından en az hasarla kurtulabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde yetişen en önemli ürün olan fındığın ve tüm tarım ürünlerinin geleceğini korumak adına belediyemiz ile yapacağımız ortak çalışmalara hazırız” dedi. Konuşmasına, kokarca zararlısı için yürütülen biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemlerinde gelinen son adımları aktararak devam eden Başkan Yılmaz, alınabilecek önlemleri Başkan Dündar’a aktardı. Çarşamba’nın tarım ürünlerinin istişare edildiği ziyarette Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçenin tarımsal üretimi ve ticareti noktasında bu payın önemli bir oranının fındık ticareti olduğunu ifade ederek, ilçenin çiftçisinin mahsulünün ve değerli tarım arazilerinin korunması adına Ticaret Borsası ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

“Samsun, Karadeniz’in en değerli tarım arazilerine sahip” Haber

“Samsun, Karadeniz’in en değerli tarım arazilerine sahip”

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Samsun ve Çarşamba’nın, Karadeniz Bölgesi’nin en değerli tarım arazilerine sahip olduğunu belirterek, “Bu değere sahip çıkmak adına tüm üreticilerimizi destekliyor, bölgemizin ekonomisine destek olacak tüm adımları takip ediyoruz” dedi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Yusuf Özbey, TKDK İletişim uzmanları Gülay Kural ve Serhat Taş, Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek Samsun’da gerçekleştirilecek destekler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Samsun ve Çarşamba’da üretilen tarım ürünleri ve üreticiler için belirlenecek yol haritalarına ilişkin Özbey ile istişarelerde bulunan Başkan Yılmaz, “Samsun ve Çarşamba, Karadeniz Bölgesi’nin en değerli tarım arazilerine sahiptir. Bu değere sahip çıkmak adına Ticaret Borsası olarak tüm üreticilerimizi destekliyor, bölgemizin ekonomisine destek olacak tüm adımları takip ediyor, üyelerimizi ve tarımla ilgilenen, geçimini tarımdan sağlayan tüm vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz” ifadelerine yer vererek, Özbey’e tüm çağrı ve destekleri üreticiler ile buluşturmaya her zaman açık olduklarını aktardı. “Kurumumuz sayesinde binlerce kişiye istihdam sağladık” TKDK Samsun İl Koordinatörü Özbey, Samsun’da önceki yıllarda bin küsur projeyi hibe destekleri kapsamında tamamladıklarını belirtti. Samsun bölgesi adına önemli projelere imza atıldığını ifade eden Özbey, “Kurumumuz sayesinde binlerce kişiye istihdam sağladık. Gerçekleştirdiğimiz projeler kapsamında devlet desteğini üretici ve yatırımcılarımızla buluşturduk, buluşturmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Samsun ve Çarşamba’nın tarımsal faaliyetleri ve yatırımlarının gündeme alındığı ziyarete Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Zeren, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyesi Hüseyin Işık ve Kurucu Meclis Üyesi Nurettin Öztekin iştirak etti. Başkan Yılmaz TKDK İl Koordinatörlüğü görevinde birinci yılını tamamlayan Özbey’i tebrik ederek görevinde başarılar diledi. Başkan Yılmaz, Özbey, Kural ve Taş’a nezaket ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.