TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Cengiz Arslan

AGRONEWS - Cengiz Arslan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Cengiz Arslan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Çameli Belediyesi ceviz üreticilerini bilgilendirdi Haber

Çameli Belediyesi ceviz üreticilerini bilgilendirdi

Denizli’de Çameli Belediyesi üreticiler ve yetkililer ile ceviz üreticileri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Çameli Belediyesi tarafından düzenlenen Ceviz Üreticileri Bilgilendirme Toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, TARSİM yetkilileri ve üreticiler katılımlarıyla gerçekleşti. Ceviz Üreticileri Bilgilendirme Toplantısı’nda üretici, TARSİM tarafından, özellikle ceviz ile ilgili sigortalar başta olmak üzere ürünlerin hangi kapsamlarda sigortaya alındığı, sigorta şartları ve sigortanın karşıladığı yüzdelik oranlar hakkında bilgilendirildiler. Yapılan Bilgilendirme sonrasında üreticiler, TARSİM yetkililerine sorularını sorarak yetkililerden bilgi aldılar. Ceviz üretiminin Çameli için önemine işaret eden Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "TARSİM sunumu sonrasında üreticilerimizin daha çok kazanması, pazar bulması ve ceviz üretiminde üreticinin işini kolaylaştıracak ekipmanlara kolay şekilde ulaşabilmesi için İlçe Tarım Müdürlüğüne giderek Meyve Üreticileri Birliğine kayıt olması büyük önem taşıyor. Meyve Üreticileri Birliği çatısı altında toplu hareket ederek, elimizdeki imkanları daha üst düzeye çıkarabileceğiz. Üreticilerimizden Meyve Üreticileri Birliğine kayıt olarak, birliği desteklemelerini rica ediyoruz" dedi.

Başkan Arslan ‘Çameli Kepir’ cevizini, Ceviz Sempozyumunda tanıttı Haber

Başkan Arslan ‘Çameli Kepir’ cevizini, Ceviz Sempozyumunda tanıttı

Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen "Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel 4. Ulusal Ceviz Sempozyumu" konunun uzmanları ve sektör temsilcilerinin geniş bir katılımıyla gerçekleştirildi. Çameli İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Adem Yavuz ve Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer de Çameli ilçesinin ünlü lezzeti “Çameli Kepir” cevizini daha iyi tanıtmak ve ceviz üretiminde önemli bir yeri olan ilçeyi temsil etmek için sempozyuma katıldı. Çameli’nin tarımsal potansiyeli hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Tarımsal anlamda baktığımızda ilçemizde en önemli üretim kalemlerinden biri de ceviz üretimidir. Bu yıl yaklaşık 200 milyon TL değerinde yaklaşık 2 bin tonun üzerinde ceviz üretimimiz oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde ilçemizde hayata geçirilen ‘Ceviz Üretim Alanları Geliştirme’ projesi çerçevesinde fidan dağıtımları yaptık. İlçemizde ceviz üretimini artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel 4. Ulusal Ceviz Sempozyumu programına bizimle birlikte katılım sağlayan İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar’a, bizleri düzenlenen sempozyuma davet eden PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar’a, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz’e ve programda emeği geçen akademisyen arkadaşlara verdikleri değerli bilgiler ve misafirperverlikleri için teşekkür ederiz” dedi. Başkan Arslan ve Çameli heyeti, daha sonra ceviz üreticileriyle birlikte sempozyumun ikinci bölümünde düzenlenen bilinçli ve verimli ceviz üretimi için verilen eğitime katıldı. Yörenin lezzetiyle damaklarda hoş bir tat bırakan Çameli Kepir cevizini de konu alan ve özellikle Çameli Kepir cevizinin ayrı bir ilgi ve alakaya gördüğü eğitimde, katılımcılara ceviz fidanı dikimi, ceviz ağacının bakımı ve ceviz ağacı türleri ile ilgili bilgi verildi.

Çameli Belediyesi’nin ilk güneş enerji santrali hizmete açıldı Haber

Çameli Belediyesi’nin ilk güneş enerji santrali hizmete açıldı

Çameli Belediyesi, GES projesi sayesinde hem güneş enerjisinden elektrik üretecek hem de yılda 5 milyon TL gelir elde edecek. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Çameli Belediyesi, ilçede doğal kaynakları enerjiye dönüştüren önemli bir projeye daha imza attı. Cumaalanı Mahallesi’nde belediyeye ait 25 dönümlük arazide (GES) Güneş Enerji Santrali kurulumu için süren çalışmalar tamamlandı ve santral yoğun bir katılımla faaliyete geçirildi. Cumaalanı Mahallesinde Çameli Belediyesi Güneş Enerji Santrali açılışına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çameli Kaymakamı Kübra Eroğlu, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ADM işletme Yöneticisi Murat Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çameli Belediyesi’nin ilk Güneş Enerji Santrali’ni kurmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Arslan, “Çameli daha iyi bir hava, daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek mümkün diyerek başlattığımız Çameli’mizin ilk Güneş Enerjisi Santrali’ni bugün itibari ile açmış bulunuyoruz. Çameli’mize hayırlı olsun. Verdiğimiz sözleri tek tek gerçekleştirmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize temiz ve yenilenebilir enerji sağlayacak olan Güneş Enerji Santrali’mizde. İlçemize hem temiz enerji sağlamamızın yanı sıra ekonomimize de katkı sağlayacak bir enerji kaynağı elde etmiş olacağız. 809 KW gücündeki güneş enerjisi santralinde 2 bin 160 adet panel bulunuyor. Yıllık ortalama 1 milyon 500 bin KWH elektrik enerjisi üretmesi bekleniliyor. Güneşlenme süresine bağlı olarak bu üretim artabiliyor” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Enerji Kentler Birliği Başkanı Osman Zolan ise açılış konuşmasında Çameli ilçesinde yapımı tamamlanan GES 1 Projesinin hayırlı olmasını temenni ederek, ilçenin büyük atılımlar yapıp gözde yerlerden biri olduğunu ifade etti. Başkan Zolan, “Çameli bizim ayrı bir güzelliğimizdir, Çameli bizi sever, bizde onu severiz. Çameli geçmişte ulaşılması zor bir noktaydı. Hamt olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı yatırımla ilçemiz ulaşılır bir hale geldi” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte kurdeleler kesilerek önemli projenin ilk adımı atıldı.

Çameli Belediyesi kendi enerjisini kendisi üretecek Haber

Çameli Belediyesi kendi enerjisini kendisi üretecek

Çameli Belediyesi, doğal kaynakları enerjiye dönüştürmek ve ekonomiye katkıda bulundurmak hedefiyle kurduğu güneş enerji santralindeki çalışmaları tamamladı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Çameli Belediyesi, ilçede doğal kaynakları enerjiye dönüştüren önemli bir projeye daha imza attı. Cumaalanı Mahallesi’nde belediyeye ait 25 dönümlük arazide (GES) Güneş Enerji Santrali kurulumu için süren çalışmalar tamamlandı. En yakın zamanda enerji vermeye başlayacak olan tesis, 809 KW gücündeki güneş enerjisi santralinde 2 bin 160 adet panel bulunuyor. Yıllık ortalama 1 milyon 300 bin KWH elektrik enerjisi üretmesi bekleniliyor. Güneşlenme süresine bağlı olarak bu üretim artabiliyor. Yıllık ortalama 3,5 milyon TL belediyeye gelir kaynağı sağlanması bekleniliyor. Yıllık 830 hanenin kullanacağı kadar elektrik üreteceği tahmin ediliyor. “Elektrikte büyük tasarruf, ömürlük yatırım” Santralin ilçe için önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Güneş Enerjisi Sistemleri çok kısa bir zamanda üretime geçmiş olacak. Bu, belediyeler için çok önemli bir kaynak. Bizim bu şekilde yaptığımız yatırımlar hem ekonomimize katkı sağlayacak hem de ülkemizi güçlendirecektir. Yapılan bu çalışma belediyenin bugüne kadar yapılan tüm çalışmalarına karşı çok güzel gelir getiren, ileriye dönük bir yatırım olarak hayata geçiyor. O da bize nasip oldu, bundan dolayı çok mutlu oldum. Bu iş de emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.