TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Denizli

AGRONEWS - Denizli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Denizli haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Denizli Tarım Fuarı Açıldı: Bölgesel Fuar Merkezi Olma Yolunda Haber

Denizli Tarım Fuarı Açıldı: Bölgesel Fuar Merkezi Olma Yolunda

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkan Yardımcısı Hasan Aracı, Denizli’yi bölgesel bir fuar merkezi haline getirme hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını belirtti. Denizli Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nın 20’ncisi, EGS Park Fuar Alanı’nda kapılarını açtı. "Fuar Sayısını Artırmak Önceliğimiz" Fuarda açıklamalarda bulunan DTO Başkan Yardımcısı Hasan Aracı, Denizli'nin tarım sektöründeki önemine dikkat çekerek, "23 bine yakın üyesiyle şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Denizli Ticaret Odamız, fuarların sayısını artırmaya büyük önem veriyor. Göreve geldiğimizden bu yana bu yöndeki çalışmalara her türlü desteği sağlıyoruz" dedi. 19-23 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak fuarın açılışına, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve sektör temsilcileri katıldı. Denizli, Tarımda Gücünü Gösteriyor Denizli’nin 76 ülkeye 70 çeşit tarım ürünü ihraç ettiğini belirten Aracı, "Şehrimizdeki fuar sayısını ve üyelerimizin katıldığı organizasyonları artırmayı başardık. 103 su ürünleri tesisimizle, denizi olmayan bir şehir olarak denizi olan ülkelere balık ihraç ediyoruz. Ayrıca kekik ve leblebi gibi ürünlerde Türkiye’nin ihtiyacının neredeyse tamamını karşılıyoruz. Tarımdan elde ettiğimiz gayrisafi gelir, son 20 yılda 45 kat arttı" diye konuştu. "Türkiye, Çiftçilerin Ülkesidir" DTO’ya üye 94 firmanın fuarda stant açtığını belirten Aracı, "Üretimin yılmaz neferleri Denizli’de buluştu. Ege Tarım Fuarı, üreticileri ve firmaları bir araya getirerek büyük bir iş birliği fırsatı sundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, ‘Memleketimiz, çiftçilerin ve askerlerin memleketidir.’ Biz de üreticilerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek fuardaki stantları ziyaret etti. Firmalar, katılımcılara ürünleri hakkında bilgi verirken, organizasyonun sektör için önemli bir buluşma noktası olduğu vurgulandı.

Denizli'de Süt Üreticileri Çıkış Yolu Arıyor Haber

Denizli'de Süt Üreticileri Çıkış Yolu Arıyor

DENİZLİ (İHA) - Denizli’de günlük bin 350 ton çiğ süt üretiliyor, ancak yalnızca 600 tonu yerel işletmelerde işleniyor. Fazlası diğer illere gönderilirken, süt tozu üretimi için belirlenen günlük 40 tonluk kota yetersiz kalıyor. Üreticiler, bu kotanın 100 ton artırılmasını istiyor. Sütün pazarlanmasında yaşanan sorunlar ve artan lojistik maliyetleri, üreticileri sıkıntıya soktu. Yerel işletmeler 40 tonluk süt tozu kotasıyla sınırlı üretim yaparken, 710 ton süt dışa bağımlı bir şekilde başka illere gönderiliyor. ÇÖZÜM SÜT TOZU ÜRETİMİ Köy-Koop Başkanı Mehmet Varol, kota artışı talep ederek, "Regülasyon günlük 40 ton. Üreticiler çok zor durumda. Denizli'de süt fiyatı 17 lira 55 kuruş ancak şu anda tüketimde sıkıntılar var. Süt fiyatları darmadağın olmuş durumda. Güney Marmara bölgesinde süt fiyatı 17 lira 75 kuruş. Afyon ve Uşak'ta 13 lira 50 kuruş, Konya'da 14 ila 14 lira 50 kuruş arasında değişiyor. Bu rakamlar üreticiyi kurtaracak rakamlar değil. Fiyatlar nedeniyle firmalar da süt çekmiyor. Sütü pazarlamada sıkıntılar var. Dış piyasaya gönderilen sütler var, bunun için çalışmalar yapıyoruz. En azından süt tozu yapalım, üreticiler biraz rahatlasın diyoruz. Ciddi maliyeti olduğu için devlet buna yanaşmıyor. Şu anda üreticiler de sözleşme imzalamak istemiyor. Bağlayıcı maddeler olduğu için çekiniyorlar. En güzeli süt tozu üretimine yönelmek, firmalar da ciddi zararlar ediyor" dedi. "SORUN, TÜKETİM EKSİKLİĞİNDE" Sütün tüketilmemesinin esas sorun olduğunu belirten Varol, "İnsanımızın alım gücü düştü. Süt fazla olduğu için bekletiyorlar. Sanayiciler üretimi azalttı. Herkes planlamasını talebe göre yapıyor. Süt alımını azalttılar, sütler satılmadığı zaman peynir yapılıyor ancak fiyatlar yine tatmin edici değil. Emekliye yüzde 15, asgari ücretliye yüzde 30 zam verildi. Enflasyon rakamlarına bakıyoruz açıklanan yüzde 43-45, reel anlamda gıda enflasyonu ise yüzde 60-80 civarında. Şartlar böyle olunca insanımız tüketmiyor, tüketemiyor. 'Bir kilo peynir 170 lira, nasıl alacağız' diyorlar. Ancak 1 kilo peynire en az 10 kilo süt gidiyor. Sütün firmaya maliyeti 180 lira, bunun içerisinde ambalaj, lojistik daha yok. Belki de zararına mal satılıyor ama insanımız yine alamıyor" şeklinde konuştu. Varol, fazla süt nedeniyle üreticilerin hayvanlarını kestirmemeye çalıştığını, ancak çözüm için acil düzenlemelere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Denizli’de Su Ürünleri Denetimlerinde Kararlılık Vurgusu Haber

Denizli’de Su Ürünleri Denetimlerinde Kararlılık Vurgusu

DENİZLİ (İHA) - Denizli’de, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve yasa dışı avcılıkla mücadele etmek amacıyla denetimler tüm hızıyla sürdürülüyor. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na aykırı hareket eden 43 kişi ve iş yerlerine 527 bin 673 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 127 bin metre kaçak balık ağı ve yasaklı 2 elektroşok cihazına el konuldu. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN DENETİMLER ARTIRILDI Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, denetimlerin su ekosisteminin korunması, sürdürülebilir avcılığın sağlanması ve her balığa en az bir kere üreme hakkı tanınması amacıyla kesintisiz sürdüğünü belirtti. Çınar, kaçak ve yasa dışı avcılıkla mücadelede güvenlik birimleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde kararlı bir duruş sergilendiğini vurguladı. Denetimlerin, göl, gölet ve akarsularda boy, tür, zaman ve av araçlarına uygunluğun yanı sıra satış noktaları, işleme tesisleri ve nakil güzergâhlarında da yoğun bir şekilde sürdüğünü aktaran Çınar, su ekosisteminin yalnızca insanlar için değil, aynı zamanda birçok endemik canlı için de yaşam alanı sağladığını hatırlattı. VATANDAŞLARA ÇAĞRI Çınar, "Ticari ve Amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır" uyarısında bulundu. Denetimlerin kesintisiz devam edeceğini ve su ürünleri kaynaklarının korunmasının gelecek nesiller için büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.