TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Dr. Hüseyin Düzgün

AGRONEWS - Dr. Hüseyin Düzgün haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dr. Hüseyin Düzgün haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Çankırı'da Olumsuz Hava Şartları Bal Üretimini Vurdu Haber

Çankırı'da Olumsuz Hava Şartları Bal Üretimini Vurdu

ÇANKIRI (İHA) - Çankırı'da bu yaz etkili olan olumsuz hava şartları, arıların nektarlı bitkilerden faydalanmasını engelledi. 55 bin kovan ve 600 yetiştiriciye sahip bölgede bal üretimi önemli ölçüde azaldı. Arıcılar, yeni sezonda eski verimi yakalamayı hedefliyor. "EN BİLİNÇLİ YETİŞTİRİCİLER" Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, arıcılığın hayvansal üretimde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "İnşallah, en az zarar ve kayıp ile bu kışı atlatıp önümüzdeki sezonda üreticilerimizin kazanacağı bir ortamda sahaya çıkmalarını ümit ediyoruz" dedi. Düzgün, "İlimizde hayvansal üretim içerisinde arıcılık, ciddi bir öneme sahiptir. Ortalama 55 bin kovanımız ve yaklaşık 600 de yetiştiricimiz vardır. Arı yetiştiricilerimiz, yetiştiriciler arasında en bilinçli olan kesimi temsil etmekteler. Arı yetiştiriciliğini ne kadar da bilinçli yaparsanız yapın, iklim ve mevsimle alakalı bir yetiştiriciliktir. Bu sene maalesef arı yetiştiricileri için çok arzu edilen bir iklim olmadı. Kış dönemi, arıların kovanda en az hareket edeceği dönem olmalı. Bu yüzden şu an için bahar dönemine kadar çok fazla yapabileceğimiz bir şey yok. İklim ve hava şartları arı yetiştiriciliği için uygun olmadığı için kayıplarımızın olacağını tahmin ediyoruz. Önümüzdeki yıl, üretim için hazır bir halde sahaya çıkacağı ortamı sağlama adına gayret edeceğiz" açıklamasında bulundu. "TEK UMUT BAHAR AYI" Arı yetiştiricisi Mehmet Özdemir ise, "İlkbahar'da çiçeklerin açmasıyla birlikte balda verim çok güzel oluyordu. Ama son zamanlardaki iklim şartlarından dolayı verim alamıyoruz. Arıyı doğal ortamında akışına bırakıyoruz. Sadece beslenme aşamasında şerbet veriyoruz. Diğer zamanlar vermiyoruz. İyi verim almak üreticinin elinde değil. Sürekli şerbet ve glikoz versek verim alırız ama organik olmuyor. Arılar çıtaları bile tam dolduramıyorlar. Masrafımızı kurtarıyor ama fazla da kar etmiyoruz. İnşallah seneye mevsimler istediğimiz gibi giderse güzel bal elde ederiz. Tek temennimiz bu" şeklinde konuştu.

Çankırı'da Çeltik Hasadı Rekor Verimle Başarıya Ulaştı Haber

Çankırı'da Çeltik Hasadı Rekor Verimle Başarıya Ulaştı

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, çiftçilerin kazançlı bir üretim yapmalarının temelinde bilinçli üretimin yattığını vurguladı. Mevsimsel zorluklara rağmen başarılı sonuçlar alınmasını sağlayan faktörlerin başında doğru tohum, uygun toprak hazırlığı ve etkin gübrelemenin yer aldığını söyledi. KAZANÇLI ÜRETİM, BİLİNÇLİ ÜRETİMDEN GEÇİYOR Dr. Hüseyin Düzgün, "Tarım olmadan olmaz. Tarımsal ve hayvansal üretimin bittiği dönemde insanlık yok olmuş sayılır. Biz, hem şehrimizin hem de ülkemizin insanını doyuracak, aynı zamanda dünyaya ihracat yapacak bir ülke olarak tarımsal, bitkisel ve hayvansal üretimimizi artırmak ve geliştirmek zorundayız. Çiftçilerin kazançlı bir üretim yapmaları, bilinçli üretimden geçiyor" dedi. İklim değişikliklerine karşı hazırlıklı olmak gerektiğini vurgulayan Düzgün, topraksız tarımın yaygınlaştığı günümüzde, verimli toprakların doğru şekilde işlenmesi gerektiğini belirtti.   DÖNÜM BAŞINA 600-800 KİLO VERİM ELDE EDİLDİ Bilinçli tarımla, mevsimlerin çeltik üretimi için elverişsiz olmasına rağmen, 42 bin dönüm alandan 600-800 kilo arasında verim alındığını belirten Dr. Düzgün, "Genel olarak hem Merkez ilçemizde hem de diğer ilçelerimizde vatandaşlarımızın memnun olduğu ve kazançlı bir üretim dönemi geçiriyoruz" dedi. GELECEK YILLARDAN BEKLENTİ BÜYÜK Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü, gelecekte damla sulama gibi projelerle ilgili, "Amacımız, üreticilerimizin bilinçli olarak daha fazla kazanacağı, birim alandan daha çok gelir elde edeceği, kazançlı, sağlıklı ve güvenilir gıda üretecek bir sistem oluşturmak. Bu anlamda, tüm Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerimizle sahadayız, gayret gösteriyoruz. İnşallah daha güzel neticeler almayı umut ediyoruz. Bu anlamda da çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Bahar yağmurları tarlalara can suyu oldu Haber

Bahar yağmurları tarlalara can suyu oldu

Çankırı’da kurak geçen kış mevsiminin ardından etkili olan mayıs yağmurları tarlalarda verimi arttırdı. Çankırı’da kış mevsiminin kurak geçmesi sebebiyle tedirgin olan çiftçilerin yüzünü Mayıs ayındaki yağışlar güldürdü. Kentte etkili olan soğuk sebebiyle bazı meyve ağaçları zarar görürken, yağışlar ise tarlalara can suyu oldu. Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden birisi olan Çankırı’da etkili olan yağışlar, tarlalarda verimi arttırdı. Konu ile ilgili açıklama yapan Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yağışların devam etmesi ile verimli bir sezon yaşanmasını beklediklerini söyledi. “Günümüzde yağan yağışlar sebebiyle çiftçilerimizin yüzü gülüyor” Yağan yağışların çiftçileri mutlu ettiğini ifade eden Düzgün, “Çiftçilerimizin yoğun çalıştığı yaz sezonu başladı. Günümüzde yağan yağışlar sebebiyle çiftçilerimizin yüzü gülüyor. İlimiz açısından verimli bir yıl olacağını tahmin edebiliyoruz. Çiftçilerimizi meteorolojik olaylara karşı hemen uyarıyoruz. Yağan her yağmurun tarla bitkilerine faydası var, ilimizde de yağan yağmurlar ekinleri canlandırdı. Bu hafta da yağış bekliyoruz, inşallah böyle devam ederse verimli bir geçeceğini tahmin etmekteyiz” dedi. “İnşallah daha verimli bir yıl olur” Çankırı’da çiftçilik yapan Fahri Çalışkan da, “Yağmurlardan yana bir problemimiz olmadı ama soğuk etkiledi. Toprak biraz daha yağış istiyor. İnşallah daha da verimli bir yıl olur” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.