TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Dr. Mehmet Hilmi Güler

AGRONEWS - Dr. Mehmet Hilmi Güler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dr. Mehmet Hilmi Güler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ordu’da Kaz Eti Restoran Menülerine Giriyor Haber

Ordu’da Kaz Eti Restoran Menülerine Giriyor

ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin alım garantili kaz yetiştiriciliği projeleriyle üreticiler bu alana yönelmeye başladı. Üretilen kazlar, belediyenin Kanatlı Kesimhanesi’nde işlenip satışa hazırlanıyor. Bu süreçte, kaz etine ilgi gösteren restoranlara yönelik aşçılar için pişirme ve sunum teknikleri eğitimi düzenleniyor. KAZ ETİ PİŞİRME EĞİTİMİ 2019 yılında göreve başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Kendi Kendine Yeten Şehir" sloganıyla tarım destekleri başlatmıştı. Bu doğrultuda kaz üretimine verilen destek ile yerel işletmelerde kaz etini menülere eklemek ve doğru pişirme yöntemlerini yaygınlaştırmak için uzman ustalar eğitimler verdi. Çeşitli ilçelerdeki restoran şefleri, kaz etinin pişirilmesi ve servis edilmesi konusunda bilgilendirildi. KAZ ETİNİ YAYGINLAŞTIRMAK HEDEFLENİYOR Fatsa’da bir restoranın gıda mühendisi Hilal Doğrucu Dindar, kaz etini bölge halkıyla buluşturmak istediklerini ifade ederek, "Tarım teşkilatı ve Ordu Büyükşehir Belediyesi kaz üretimini yaygınlaştırma amacıyla çalışmalar yürütürken biz de Ordulu bir işletme olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İşletme olarak kaz etinin halkımıza sunulması ve yaygınlaşması için üretimden sofraya uzanan süreçte aktif bir rol üstleniyoruz. Böylelikle hem ülke ekonomisine hem de çiftçimizin gelir kaynaklarının artmasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. ÇOK YÖNLÜ KAZ ÜRETİMİ Kaz yetiştiriciliği; kuluçkalık yumurta, civciv, etlik kaz ve kaz tüyü satışıyla üreticilere ciddi gelir imkanı sağlıyor. Kaz eti ve ciğeri gastronomide, kaz tüyü ise tekstil sektöründe değerli bir ürün olarak öne çıkıyor. KAZ ETİ KARADENİZ SOFRALARINDA YERİNİ ALACAK Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, kaz etini Karadeniz mutfağına kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ethem Gözkonan ise, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın vizyonuyla her türlü hayvansal ve bitkisel üretimi Ordu'da daha da ileri noktalara taşımak istiyoruz" diye konuştu. Bu çalışmalar sayesinde kaz eti, Karadeniz mutfağında yeni bir lezzet olarak yerini almaya hazırlanıyor.

Başkan Güler: Haber

Başkan Güler: "Yeşil Devrimle Tarımda Yeni Bir Dönem Başlatıyoruz"

ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda bir devrim yapıyoruz, bu devrimin adı yeşil devrimdir. Yeşil ekonomi ile ülkemiz ve şehrimizi daha da ileriye gitmiş olacak" dedi. Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimde çeşitliliği artırmak ve üreticilere ek gelir sağlayacak faaliyetleri desteklemek için DOKAP ve Ordu İl Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle 25 ton 5’li karma yem, 3 ton ryegrass tohumu, 7 bin 500 adet mavi yemiş fidanı ve 25 bin metre damla sulama borusu desteği sağladı. "YEŞİL EKONOMİ SAYESİNDE DOĞDUĞU YERDE DOYAN İNSANLAR OLACAĞIZ" Başkan Güler, yeşil devrimle insanların doğdukları yerlerde doyacaklarını belirterek, Ordu’nun büyük bir araziye sahip olduğunu ve son yıllarda tarımsal kalkınma ile gurbetten dönüşlerin arttığını vurguladı. "Bu yeşil ekonomi sayesinde doğduğu yerde doyan insanlar olacağız. Ordu bakıldığında çok nüfus veren bir şehir. İstanbul’da Ordulular 3. sırada yer alırlar. Ordu aslında arazi bakımında İstanbul’dan daha da büyük. Artık yanık gurbet türkülerini söylemeye gerek yok. Şehrimizin arazileri bizlere yeter. Son yıllarda yapılan tarımsal kalkınma ve üretimle gurbetten dönüşler arttı ve insanlar artık memleketlerine geri gelmeye başladılar" dedi. TARIM ÜRETİCİLERİNE ALIM GARANTİSİ Tarımsal üretimi her zaman teşvik ettiklerini belirten Başkan Güler, üreticilere alım garantisi sunduklarını ifade etti. "Biz, dün olduğu gibi bugün de üretenin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Siz yeter ki üretin, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak biz alım garantisi veriyoruz. Dolayısıyla ürettiğiniz bir malın dışarıda kalma ihtimali yok. Siz yeter ki gayret gösterin ve üretim yapın" diyerek, belediye olarak her zaman üreticilerin yanında olacaklarını söyledi. KAPANMA NOKTASINDAKİ TAVUK İŞLETMECİLİĞİNDE BAŞARI Yakın dönemde tavuk işletmeciliğiyle ilgili büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Güler, yıllık 45 milyon adet yumurta üretimi sağladıklarını ve bu üretimle birlikte binlerce insanın aş ve iş sahibi olduğunu söyledi. Ayrıca, ürettikleri yumurtaların Türkiye’nin en büyük zincir mağazalarında satıldığını belirterek, üretimin karşılığını almanın önemine değindi.

Ordulu üreticilere Dünya Bankası projesiyle gebe düve desteği Haber

Ordulu üreticilere Dünya Bankası projesiyle gebe düve desteği

Ordu'da Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULIP) kapsamında Bolaman Nehri Havzası'nda tarımsal ve hayvansal üretimi artırmak için önemli bir adım atıldı. Proje, 12 ilçe ve 242 mahallede üretici gelirlerini yükseltmeyi ve ürün çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Dünya Bankası işbirliğiyle yürütülen projenin Bolaman, Melet ve Cevizdere vadilerini kapsadığını belirtti. Güler, Simental ırkının bölge için süt ve besi açısından en uygun hayvan olduğunu vurgularken, belediyenin ayrıca koyun, manda, koç, Jersey inekleri ile kaz ve hindi dağıtımı yaptığını söyledi. İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, projenin detayları hakkında şu bilgileri verdi: "Yüzde 70 hibe destekli olarak 20 üreticimize 60 adet gebe simental düve dağıtımı yapılacak. Ayrıca bin 250 koyun ve 75 koçun dağıtımına başladık. Bugüne kadar toplamda 96 gebe düve ve bin 643 küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirmiş olacağız." Yılmaz, proje için ayrılan toplam kamu kaynağının 5,3 milyon avro olduğunu, şimdiye kadar 1,2 milyon avroluk kısmının kullanıldığını ve 2027 yılı sonuna kadar 4,1 milyon avroluk kaynağın daha kullanılmasının planlandığını açıkladı. Programın sonunda, kura çekimi ile üreticilere gebe düvelerin dağıtımı gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Fındık hasadında reform Haber

Fındık hasadında reform

Hem bahçe sahipleri hem de işçilerin yüzü güldü. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde fındık ürünü için birçok proje geliştiren ve uygulayan Büyükşehir Belediyesi hasat sezonunda “Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın” projesiyle üreticilerle işçileri bir araya getiriyor. Özellikle proje yerli işçi bulma sorunu yaşayan üreticiler ve fındık toplayarak ekonomik gelir elde etmek isteyen Ordulular için kolaylık sağlıyor. Oluşturulan bu platformda bir araya gelen işçi ve üreticiler mağdur olmazken milyonlarca lira Ordu ekonomisinde kalıyor. 5’inci yılında rekor katılım Başlayan hasat dönemi ile 5’incisi gerçekleştiren proje bu yılda oldukça rağbet gördü. 2 bin 815 bahçe sahibi ile 8 bin 844 işçi bu proje sayesinde buluşturularak fındık hasadına başlandı. Proje kapsamında Selin Kılıç öncülüğünde Bayadı Mahallesi’nde bulunan Altun Tosun adlı üreticinin bahçesine giden ekip bu yılın hasadını gerçekleştirdi. Projeye bahçe sahibi olarak katılan Altun Tosun öncesinde işçi bulmakta zorlandıklarını ifade ederek bu proje ile işlerinin kolaylaştığını söyledi. Üretici Altun Tosun konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Projeden çok memnunum. Fındık hasadında işçi bulma konusunda oldukça zorlanıyorduk. Özellikle yerli üreticimiz kazansın diye de böyle bir yola girdim. Bu platforma katılmak için başvurumu yaptım. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hem üreticilerimize hem de işçilerimize yardımcı olduğu için Allah razı olsun.” İşçiler de memnun Projede ekip kurarak fındık toplama işi yapan Selin Kılıç, bahçe sahipleri ile işçileri bir araya getirmenin süreci hızlandırdığını ve fındıkların dalda kalmadan toplanmasını sağladığını belirtti. Kılıç, proje ile ilgili olarak şunları ifade etti: “Bu proje ile bahçe sahipleri ile ortak bir buluşma sağlıyoruz. Bu şekilde süreç daha hızlı ilerliyor. Fındıkta dalda kalmamış oluyor. Bu projeden oldukça memnunuz.” Başkan Güler’e teşekkür “Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın” projesi ile fındık toplama işi yapan vatandaşlarda oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde hayata geçirilen bu projenin oldukça güvenli olduğunu ifade eden işçiler Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ettiler.

Başkan Güler: “Fındıkta artık ikinci bir fiyat açıklanmayacak.” Haber

Başkan Güler: “Fındıkta artık ikinci bir fiyat açıklanmayacak.”

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı olağan toplantısının 2. birleşimi, yapıldı. Belediyenin meclis salonunda yapılan toplantıda Büyükşehir Belediyesi Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, yatırım alanında birçok müjde verdi, yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu. “Ulaşım alanında önemli yatırımlar başlıyor” Ulaşım alanında yapılacak olan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Güler, “Bolaman Havzası projesi kapsamında Kabataş- Aybastı arasındaki 12 kilometrelik güzergahın imzası atıldı. Çalışmaları başladı, bu yol en kısa sürede hizmete alınacak. Aybastı-Gölköy arasında 34 kilometre arasındaki yolunda imzası atıldı çalışmalara başlanıyor. Öte yandan Akkuş-Niksar yolundaki 34 kilometrelik güzergahta da çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak. Ordu’muz da önemli bir aktiviteye başlıyor. Çambaşı yolu da çok önemli. O yolumuz içinde ihale görüşmeleri devam ediyor. Kısa sürede neticelenecek. Ordu’muzu dört bir yönden güzel hale getiriyoruz” diye konuştu. “Fındıkta ikinci bir fiyat açıklayamayacaklar” Fındık ile ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını ve sonuç aldıklarını aktaran Başkan Güler, İtalyan firmanın açıklanan fiyatlar üzerine yeni bir fiyat açıklamayacaklarını belirtti. Başkan Güler, “Fındık ile ilgili çalışmalarımız çok iyi gidiyor. İnşallah fındık fiyatları ile ilgili daha önceki yıllarda yaşanan aksaklıklar çözülmüş olacak. Cumhurbaşkanımız bir fiyat açıkladıktan sonra ikinci bir fiyat açıklanmayacak. Bu doğrultuda bir noktada da fındığın bağımsızlığını ve özgürlüğünü sağlamış oluyoruz. Fındığın ve üreticinin hakkını gözetmiş oluyoruz. İnşallah bu durum yeni dönemde bölgemizin hayrına olur. İlerleyen günlerde de fındık yasası ile ilgili önemli girişimlerde bulunacağız” ifadelerine yer verdi. “Fındıkta alternatif ürünler üretiyoruz” Fındıktan alternatif ürünler üreterek, katma değerini arttırmak istediklerini ve bu alanda da yenilikler yaptıklarını dile getiren Başkan Güler, şöyle konuştu: “Fındık ile ilgili yeni uygulamalar başlattık. Fındığı fındık olarak satarsanız 2 milyar dolar kazanıyorsunuz. Eğer çikolata üretimine girerseniz 8 milyar dolar kazanıyorsunuz. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Ürettiğimiz çikolata çok talep görüyor. Bir diğer müjdemiz ise aktif karbon üretim tesisi için binamız bitti. Cihazlar için siparişimizi verdik. Makinalar 3 ay içerisinde imal edilecek ve Ordu’ya getirilerek kurulumu yapılacak. Bundan sonra aktif karbonda da üretime geçip, önemli bir ithal girdisini belki de biz üreterek ihraç edeceğiz. 4 liralık fındık kabuğu aktif karbon olursa 5 dolara satılıyor. Biz fındık kabuğunu yakarken şimdi çok daha kıymetli bir ürüne dönüştüreceğiz.” “15 ayda 15 kreş yapmak istiyoruz” Kreş için çalışmaların başlayacağını da kaydeden ve 15 ay da 15 kreş yapmak istediklerini ifade eden Başkan Güler, “Kreş konusunda toplumumuzda büyük bir talep vardı. Seçim sürecinde bizde bu durumu dile getirmiştik. Şimdi 15 ayda 15 kreş açmak istiyoruz. Çalışan kardeşlerimizin ihtiyacı olan bir durumdu. Kısa sürede bu çalışmaları da hep birlikte yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Toplantıda daha sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yatırımların yer aldığı tanıtım filmleri izlendi. Daha sonrasında ise gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından birleşim sona erdi.

Başkan Güler: “İlimizde tarım ve sanayiyi daha da geliştireceğiz Haber

Başkan Güler: “İlimizde tarım ve sanayiyi daha da geliştireceğiz"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, şehirde bulunan sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. Başkan Güler, Ordu’da sanayileşme adına tarım ve hayvancılığa yönelik sanayi tesislerinin kurulacağını açıkladı. Programda konuşan Başkan Güler, “150 işyerine ihtiyacımız olduğunu düşünerek bunu hazır ettik, 100 tanesi sanayi ve işyeri kuracak kişilere verilecek. Burada 600 dönümlük yer vardı, oradan 100 kadar bir yer çıkacak. Bir de Ulubey yolunda bin 300 dönümlük yer var. Burası da fındıkla ilgili ihtisas bölgesi olacak. Lisanslı depoyu da 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne kuracağız. Bunun dışında Mesudiye’de hayvan organize sanayi çalışmamız bitmek üzere, izinleri alındı. Yine Aybastı’da süt ürünleri üzerine sanayileşme kuracağız. Akkuş’a da orman sanayi kuracağız” ifadelerine yer verdi. “Birlikte çalışırsak daha güzel sonuçlar alacağız” Toplantıda, şehirdeki mevcut projeleri değerlendirirken yapılacak yeni projelerde de iş birliği yapma çağrısında bulunan Başkan Güler, şehirde yapılan çalışmalar hakkında STK temsilcilerine bilgilendirmelerde bulundu. Güler, belirli bir program çerçevesinde sivil toplum kuruluşları ile yapılacak olan işbirliğinin daha güzel sonuçlar doğuracağını ifade ederek, “Türkiye’nin en fazla uzun yol ağına sahip bir iliz, 27 bin 500 kilometre yolumuz var. Bu kadar yağmur yağdığı halde su problemimiz vardı. Bunun için çalışmalar yaptık. Bütçemizin yüzde 95’ini alt yapıda kullandık. Yola, suya ağırlık verdik. 258 tane kendi makinalarımızı aldık. Kendi asfalt plenti, taş ocağı, beton santrali tesislerimiz var. Ordu, zor olduğu kadar da güzel bir şehir. Mazeret, bahane, şikayet kelimelerini hiç kullanmadık. Çünkü biz bunların çözümü için geldik. Bu sebeple kaldırım, yol, suya, çöpe önem verdik. Örneğin Ünye, Fatsa ve Perşembe’yi çöpten kurtardık. Yine Melet’i, Durugöl’ü kurtardık. En son Durugöl’ü halkımıza açtık. Oradan çok fazla atık çıktı. Yine fındık, deniz ve yazılım gibi diğer işlerimize de baktık. Ama biz denizi kullanmıyorduk. 110 kilometre sahilimiz var ama teknemiz yok. Yaylarımız var kar yağdığı zaman herkes evine çekiliyordu. Ordu’yu 3 ay değil, 12 ay yaşayın diye çeşitli festivallerle kışı da hayatımıza dahil ettik. Tarıma da ağırlık verdik. Bunlar gıdasız, susuz olmuyor. Yol ve su işinde çok az bir işimiz kaldı. Göreve başladığımda 772 mahallenin 272’sinin suyu yoktu şimdi 29’a düştü. Yol konusunda da büyük bir kampanya başlattık. 2 bin 100 kilometre yol yaptık. Nasipse 2 sene içinde de yol sorununu biteceğini düşünüyorum. Belirli bir program dahilinde birlikte çalışırsak güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Belediyemizin bütün imkanları sizin” şeklinde konuştu. Programa çok sayıda STK temsilcisi, oda, borsa ve dernek başkanı katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.