TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Düzce

AGRONEWS - Düzce haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Düzce haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kalkan ve Kırlangıç Balık Tezgahlarının Gözdesi Haber

Kalkan ve Kırlangıç Balık Tezgahlarının Gözdesi

DÜZCE (İHA) - Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki balıkçılar, av sezonunun bereketini yaşıyor. Karadeniz açıklarında zaman zaman etkili olan fırtınalara rağmen balık tezgahları çeşitlendi. Özellikle kalkan ve kırlangıç balıkları, sezonun öne çıkan türleri arasında yer aldı. Sinop açıklarında avlanan hamsi, kilosu 150 liradan alıcı buluyor. Gece yapılan avlarda yakalanan kalkanın kilosu bin liraya, kırlangıç ise 350 liraya kadar çıktı. HAMSİNİN BOLLUĞU AZ, FİYATI YÜKSEK Balıkçı Ruhi Pehlivan, bu yıl av sezonunun oldukça bereketli geçtiğini söyledi. Hamsi fiyatlarının yüksek olmasının nedenini, uzak bölgelerden gelmesine ve az çıkmasına bağlayan Pehlivan, "Balık satışları güzel. Bol ve bereketli geçiyor bu sene. Balık fiyatlarından ve tazelikten dolayı memnunuz. Hamsi az çıktığı için fiyatı biraz yüksek ama çok lezzetli. Bu sene palamudun bol olması hamsiyi azalttı. Hamsi uzaktan geldiği için de fiyatı biraz yükseliyor, yakınlaştıkça fiyatı düşüyor. Az çıkıyor ve Akçakoca'ya uzak çıkıyor. Hamsi Karadeniz'de İğneada'dan, Sinop'tan geliyor" dedi. BALIK BOLLUĞU YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ Tezgahlardaki diğer balık türleri hakkında bilgi veren Pehlivan, "İri mezgitin kilosu 250 lira, bir boy küçüğü 150 lira. Çinekop 350 lira, istavrit 100 lira. İstavritin kilosu dün 80 liraydı, az çıktığı için bugün fiyatı arttı. Karadeniz hamsisi 150 lira, çok güzel ve çok lezzetli. Kalkan kilosu bin lira, büyüdükçe fiyat yükseliyor. Kırlangıç ise 350 lira. Balık alırken ya balığı ya da balıkçıyı tanıyacaksınız" şeklinde konuştu. KARADENİZ’DEN LEZZET DOLU SOFRALARA Kalkan ve kırlangıç gibi balıklar sofralarda ayrı bir yere sahip. Kalkanın büyüklüğüne göre fiyatı artarken, kırlangıç ise lezzetiyle dikkat çekiyor. Sezon boyunca Akçakoca balıkçıları, tezgahları taze ve çeşit çeşit balıklarla doldurmayı sürdürüyor.

Düzce'de Organik Tarım Büyüyor: 476 Dekarlık Alan Sertifikalandı Haber

Düzce'de Organik Tarım Büyüyor: 476 Dekarlık Alan Sertifikalandı

Organik Tarım Projesi Gölyaka’da Hayata Geçti Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın destekleriyle yürütülen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” projesi kapsamında 20 fındık üreticisine organik tarım sertifikaları düzenlenen bir törenle teslim edildi. Program, Bakacak ve Saçmalıpınar köylerinde yürütülen projeye katkıda bulunan çiftçileri ödüllendirdi. "Melen Havzası'nın Korunması Önceliğimizdir" Törende konuşan Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Melen Havzası'nın İstanbul’a içme suyu sağlayan stratejik önemine vurgu yaptı: “Melen Havzası’nda su kalitesini ve sürdürülebilirliği korumak adına organik tarım uygulamalarını yaygınlaştırıyoruz. Gölyaka ilçesindeki bu proje, hem üreticilerimize destek olmakta hem de çevre koruma hedeflerimize katkı sağlamaktadır.” Geleceğe Yönelik Hedefler ve Destekler Proje kapsamında 476 dekarlık alanda organik tarım uygulamalarının hayata geçirildiğini belirten Uzun, “Üreticilerimiz şu anda Geçiş-1 sürecindeler. 2025 yılı itibarıyla tamamen organik üretime geçmeyi hedefliyoruz. Organik üretim yapan çiftçilerimize dönüm başına 292,80 TL destek sağlanacak” dedi. Düzce Genelinde Organik Tarımın Durumu 2023 yılı verilerine göre, Düzce genelinde toplam 317 işletme ve 9.553 dekarlık alanda organik tarım desteği sağlandı. Bu çalışmalar kapsamında üreticilere 821.340,39 TL ödeme yapıldığını ifade eden Uzun, organik tarımın yaygınlaştırılmasının çevre ve ekonomi açısından önemine dikkat çekti. Bu çalışmalar, hem çevre dostu tarımın gelişimine katkı sağlıyor hem de yerel üreticilere ekonomik destek sunarak sürdürülebilir bir gelecek hedefliyor.

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda Haber

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda

DÜZCE (İHA) - Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Erdoğan Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı için Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alma çalışmasının başlatıldığını duyurdu. DTSO, TOBB, Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle "Marka, Patent ve Coğrafi İşaretler Bölgesel Bilgilendirme Semineri" düzenlendi. "DÜZCE’NİN GELİŞİMİNE HER ALANDA DESTEK OLUYORUZ" Seminerde konuşan DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce’nin doğal ve tarımsal zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla projeler yürüttüklerini belirtti. "Oda olarak bir taraftan sanayicilerimizin dijital ve yeşil dönüşümüne odaklanırken, diğer taraftan da tarım ve turizm konusunda çalışmalara da ağırlık veriyoruz. Düzce’mizin tanıtımına ve kalkınmasına katkıda bulunmak adına ‘Düzce’ye Gelsene’ ve Düzce’den Alsana web portallarını hayata geçirdik. Bu portallar sayesinde ilimizdeki coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik değere dönüşmesini hedefliyoruz" dedi. Fındık üreticilerine destek sağlamak için mikro işletmelere dönüşüm projeleri yürüttüklerini ve Düzce Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezi’nde model fındık tesisi kurduklarını ifade eden Bıyık, bu projeyle fındık üreticilerinin ürünlerini işlenmiş olarak piyasaya sürebileceklerini söyledi. Ayrıca, TOBB’un tüm ülke genelinde başlatmış olduğu "Tarımda Kadın Eli" projesini farklılaştırma ve geliştirme çabasıyla, projeye dahil olan kadınlara tarımsal faaliyetler konusunda eğitim, danışmanlık ve mentörlük verildiğini belirtti. "KESTANE BALINA AB COĞRAFİ İŞARET KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ" Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı’na AB Coğrafi İşaret kazandırmak için çalıştıklarını belirtti. "Yaptığımız saha araştırmalarında 400 tondan fazla Kestane Balı üretildiği bilgisine ulaştık. Şu anki güncel rakamlar ile yaklaşık 700 milyon TL’lik bir hacimden bahsediyoruz. Bu ürünlerimiz ihraç edilebiliyor olsa bu rakam en az iki katı olacak ve üreticilerimiz daha fazla kazanarak ekonomik olarak güçlenecek" dedi. ÖNEMLİ SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ TOBB Reel Sektör AR-GE ve Uygulama Daire Başkanı Mustafa Kemal Günay, TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclis Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk ve Düzce Valisi Selçuk Aslan, seminerin açılış konuşmacıları olarak yer aldı. Seminerde, coğrafi işaretlerin tescil ve denetim süreçleri, marka ve patent başvuru aşamaları ve e-ihracat fırsatları gibi konularda önemli sunumlar yapıldı. Program, soru-cevap bölümü ve hediye takdimleriyle sona erdi.

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda Haber

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda

DÜZCE (İHA) - Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Erdoğan Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı için Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alma çalışmasının başlatıldığını duyurdu. DTSO, TOBB, Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle "Marka, Patent ve Coğrafi İşaretler Bölgesel Bilgilendirme Semineri" düzenlendi. "DÜZCE’NİN GELİŞİMİNE HER ALANDA DESTEK OLUYORUZ" Seminerde konuşan DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce’nin doğal ve tarımsal zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla projeler yürüttüklerini belirtti. "Oda olarak bir taraftan sanayicilerimizin dijital ve yeşil dönüşümüne odaklanırken, diğer taraftan da tarım ve turizm konusunda çalışmalara da ağırlık veriyoruz. Düzce’mizin tanıtımına ve kalkınmasına katkıda bulunmak adına ‘Düzce’ye Gelsene’ ve Düzce’den Alsana web portallarını hayata geçirdik. Bu portallar sayesinde ilimizdeki coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik değere dönüşmesini hedefliyoruz" dedi. Fındık üreticilerine destek sağlamak için mikro işletmelere dönüşüm projeleri yürüttüklerini ve Düzce Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezi’nde model fındık tesisi kurduklarını ifade eden Bıyık, bu projeyle fındık üreticilerinin ürünlerini işlenmiş olarak piyasaya sürebileceklerini söyledi. Ayrıca, TOBB’un tüm ülke genelinde başlatmış olduğu "Tarımda Kadın Eli" projesini farklılaştırma ve geliştirme çabasıyla, projeye dahil olan kadınlara tarımsal faaliyetler konusunda eğitim, danışmanlık ve mentörlük verildiğini belirtti. "KESTANE BALINA AB COĞRAFİ İŞARET KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ" Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı’na AB Coğrafi İşaret kazandırmak için çalıştıklarını belirtti. "Yaptığımız saha araştırmalarında 400 tondan fazla Kestane Balı üretildiği bilgisine ulaştık. Şu anki güncel rakamlar ile yaklaşık 700 milyon TL’lik bir hacimden bahsediyoruz. Bu ürünlerimiz ihraç edilebiliyor olsa bu rakam en az iki katı olacak ve üreticilerimiz daha fazla kazanarak ekonomik olarak güçlenecek" dedi. ÖNEMLİ SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ TOBB Reel Sektör AR-GE ve Uygulama Daire Başkanı Mustafa Kemal Günay, TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclis Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk ve Düzce Valisi Selçuk Aslan, seminerin açılış konuşmacıları olarak yer aldı. Seminerde, coğrafi işaretlerin tescil ve denetim süreçleri, marka ve patent başvuru aşamaları ve e-ihracat fırsatları gibi konularda önemli sunumlar yapıldı. Program, soru-cevap bölümü ve hediye takdimleriyle sona erdi.

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda Haber

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda

DÜZCE (İHA) - Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Erdoğan Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı için Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alma çalışmasının başlatıldığını duyurdu. DTSO, TOBB, Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle "Marka, Patent ve Coğrafi İşaretler Bölgesel Bilgilendirme Semineri" düzenlendi. "DÜZCE’NİN GELİŞİMİNE HER ALANDA DESTEK OLUYORUZ" Seminerde konuşan DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce’nin doğal ve tarımsal zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla projeler yürüttüklerini belirtti. "Oda olarak bir taraftan sanayicilerimizin dijital ve yeşil dönüşümüne odaklanırken, diğer taraftan da tarım ve turizm konusunda çalışmalara da ağırlık veriyoruz. Düzce’mizin tanıtımına ve kalkınmasına katkıda bulunmak adına ‘Düzce’ye Gelsene’ ve Düzce’den Alsana web portallarını hayata geçirdik. Bu portallar sayesinde ilimizdeki coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik değere dönüşmesini hedefliyoruz" dedi. Fındık üreticilerine destek sağlamak için mikro işletmelere dönüşüm projeleri yürüttüklerini ve Düzce Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezi’nde model fındık tesisi kurduklarını ifade eden Bıyık, bu projeyle fındık üreticilerinin ürünlerini işlenmiş olarak piyasaya sürebileceklerini söyledi. Ayrıca, TOBB’un tüm ülke genelinde başlatmış olduğu "Tarımda Kadın Eli" projesini farklılaştırma ve geliştirme çabasıyla, projeye dahil olan kadınlara tarımsal faaliyetler konusunda eğitim, danışmanlık ve mentörlük verildiğini belirtti. "KESTANE BALINA AB COĞRAFİ İŞARET KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ" Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı’na AB Coğrafi İşaret kazandırmak için çalıştıklarını belirtti. "Yaptığımız saha araştırmalarında 400 tondan fazla Kestane Balı üretildiği bilgisine ulaştık. Şu anki güncel rakamlar ile yaklaşık 700 milyon TL’lik bir hacimden bahsediyoruz. Bu ürünlerimiz ihraç edilebiliyor olsa bu rakam en az iki katı olacak ve üreticilerimiz daha fazla kazanarak ekonomik olarak güçlenecek" dedi. ÖNEMLİ SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ TOBB Reel Sektör AR-GE ve Uygulama Daire Başkanı Mustafa Kemal Günay, TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclis Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk ve Düzce Valisi Selçuk Aslan, seminerin açılış konuşmacıları olarak yer aldı. Seminerde, coğrafi işaretlerin tescil ve denetim süreçleri, marka ve patent başvuru aşamaları ve e-ihracat fırsatları gibi konularda önemli sunumlar yapıldı. Program, soru-cevap bölümü ve hediye takdimleriyle sona erdi.

Düzce'nin Meşhur Bal Kabağı Tezgahlarda Yerini Aldı Haber

Düzce'nin Meşhur Bal Kabağı Tezgahlarda Yerini Aldı

Bal Kabağı 10 Liradan Satışta Düzce'nin humuslu topraklarında yetişen ve kendine has aromasıyla dikkat çeken bal kabağı, bu yıl kilosu 10 liradan alıcı buluyor. Özellikle lezzetini bilenler tarafından rağbet gören 'Düzce kabağı', tatlılardan trileçeye kadar birçok tarifte kullanılarak sofraları süslüyor. "Düzce Kabağı Daha Beyaz Olur" Üretici Murat Yılmaz, Düzce kabağının beyaz rengi ve lezzetiyle diğer bölgelerin ürünlerinden ayrıldığını belirterek, kabağın seçimi ve tüketimi hakkında ipuçları verdi. Yılmaz, “Kabağın taze olup olmadığını rengi ve sertliği gösterir. Rengini kaybeden kabaklar genelde çürük çıkar. Bölgemizdeki kabağın tohumu farklı, Afyonkarahisar kabağının rengi koyu, Düzce kabağı ise daha beyazdır” dedi. Tatlılardan Yemeklere Farklı Kullanım Alanları Düzce kabağı en çok tatlı yapımında tercih edilse de böreklerden komposto ve hatta döner tariflerine kadar farklı yemeklerde de kullanılıyor. Murat Yılmaz, “Biz genelde tatlı yaparız ama kabağın yöresine göre farklı yemekleri de deneniyor. Dönerinin bile yapıldığını duydum” diyerek, kabağın geniş kullanım alanına dikkat çekti. Düzce Kabağının Ünü Artıyor Düzce kabağının sadece yerel halk arasında değil, Türkiye’nin pek çok bölgesinden ilgi gördüğünü ifade eden üreticiler, bu eşsiz lezzetin tanıtımıyla bölgedeki üretimin daha da artmasını hedefliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.