TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Düzce

AGRONEWS - Düzce haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Düzce haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Düzce’de Manda Yetiştiriciliği Destekleniyor Haber

Düzce’de Manda Yetiştiriciliği Destekleniyor

Manda İşletmeciliği Desteklenecek Düzce Valisi Selçuk Aslan, Kuşaçması köyünde bulunan 600 baş manda kapasiteli işletmeyi gezdi ve manda yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla işletme sayısının artırılacağına dikkat çekti. Ziyaret sırasında Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, İl Genel Meclis Başkanı Fazlı Koç ve İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun da eşlik etti. İşletme sorumlusu Gökhan Cem Özbalaban, "Büyüklük bakımından Türkiye’nin önde gelen manda işletmesiyiz" diyerek, işletmelerinde 332 manda ile faaliyetlerini sürdürdüklerini ve manda sütü ile yoğurt ve sucuk üretimi yaptıklarını belirtti. Halk Elinde Islah Projesi Devam Ediyor Esra Uzun, Düzce'deki manda yetiştiriciliğinin gelişimine katkı sağlayan Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’nden bahsederek, bu proje kapsamında mandaların verim özelliklerinin artırıldığını ve damızlıkçı işletmelerin kurulduğunu aktardı. 2024 yılı için manda yetiştiricilerine yapılan 5,4 milyon TL destekleme ödemesiyle, ilde toplam 2 bin 400 manda bulunan 130 işletme destekleniyor. Yerli Manda Üreticisine Ekstra Destek Yeni hayvancılık destekleme modeli kapsamında, 2024 yılında malak desteklemesi için sağlanan toplam destek miktarı 4 bin TL'ye kadar çıkabilecek. Kadın veya genç işletme sahipleri, suni tohumlama ile yapılan üretim ve yerli sperma kullanımı gibi koşullarda ek destekler de sağlanacak. Vali Aslan ve beraberindeki heyet, manda yetiştiriciliğinin ekonomiye katkı sağladığını vurgulayarak, sektöre olan desteklerin devam edeceğini belirtti.

Lezzetiyle Karadeniz'de Dikkat Çeken Balık: Tirsi Haber

Lezzetiyle Karadeniz'de Dikkat Çeken Balık: Tirsi

DÜZCE (İHA) - Karadeniz’in en özel balıklarından biri olan tirsi, içerdiği yüksek yağ oranıyla "mangal söndüren balık" olarak biliniyor. Hamsi ve mezgitten sonra en çok tercih edilen balık haline gelen tirsi, iri boyutları ve sardalyagiller ailesine olan yakınlığıyla dikkat çekiyor. Rahatça yenilebilen ince kılçıkları ve lezzetiyle balıkseverleri lezzetine hayran bırakıyor. Omega ve B12 vitamini bakımından oldukça zengin olan tirsi, fiyatıyla da geniş bir kesimin tercih ettiği bir tür. Hamsinin sezon boyunca az bulunması, tirsinin tezgahlardaki yerini güçlendirdi. BALIKÇILAR TİRSİYİ ÖNERİYOR Düzceli balıkçı Hülya Kılıç, tirsinin az bilinen ancak lezzetiyle öne çıkan bir balık olduğunu belirterek, "Tirsi balığı sardalyagillerden güzel, yağlı bir balık. Sardalyagiller ailesinden ama sardalya lezzetinde değil. Biraz daha çinekopa benzer. Bazı insanlar ana lüferi diyor, bazı insanlar mangal söndüren diyor. Bu balığı daha önce de duyurmuştuk, insanlar yavaş yavaş öğrenmeye başladı. Özellikle bu balığın zamanını bekleyenler var. Güzel bir balık tirsi. Balık yağlı olduğu için mangalda çok lezzetli olur. Izgarada güzel olur. Fırında da olabilir, tavada da yapılabilir, hafif yağlayıp unlu sevenler için mısır unuyla da güzel olur" dedi. Tirsi, hem balıkçılardan hem de tüketicilerden giderek daha fazla ilgi görerek Karadeniz mutfağında kendine yer edinmeye devam ediyor.

Kalkan ve Kırlangıç Balık Tezgahlarının Gözdesi Haber

Kalkan ve Kırlangıç Balık Tezgahlarının Gözdesi

DÜZCE (İHA) - Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki balıkçılar, av sezonunun bereketini yaşıyor. Karadeniz açıklarında zaman zaman etkili olan fırtınalara rağmen balık tezgahları çeşitlendi. Özellikle kalkan ve kırlangıç balıkları, sezonun öne çıkan türleri arasında yer aldı. Sinop açıklarında avlanan hamsi, kilosu 150 liradan alıcı buluyor. Gece yapılan avlarda yakalanan kalkanın kilosu bin liraya, kırlangıç ise 350 liraya kadar çıktı. HAMSİNİN BOLLUĞU AZ, FİYATI YÜKSEK Balıkçı Ruhi Pehlivan, bu yıl av sezonunun oldukça bereketli geçtiğini söyledi. Hamsi fiyatlarının yüksek olmasının nedenini, uzak bölgelerden gelmesine ve az çıkmasına bağlayan Pehlivan, "Balık satışları güzel. Bol ve bereketli geçiyor bu sene. Balık fiyatlarından ve tazelikten dolayı memnunuz. Hamsi az çıktığı için fiyatı biraz yüksek ama çok lezzetli. Bu sene palamudun bol olması hamsiyi azalttı. Hamsi uzaktan geldiği için de fiyatı biraz yükseliyor, yakınlaştıkça fiyatı düşüyor. Az çıkıyor ve Akçakoca'ya uzak çıkıyor. Hamsi Karadeniz'de İğneada'dan, Sinop'tan geliyor" dedi. BALIK BOLLUĞU YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ Tezgahlardaki diğer balık türleri hakkında bilgi veren Pehlivan, "İri mezgitin kilosu 250 lira, bir boy küçüğü 150 lira. Çinekop 350 lira, istavrit 100 lira. İstavritin kilosu dün 80 liraydı, az çıktığı için bugün fiyatı arttı. Karadeniz hamsisi 150 lira, çok güzel ve çok lezzetli. Kalkan kilosu bin lira, büyüdükçe fiyat yükseliyor. Kırlangıç ise 350 lira. Balık alırken ya balığı ya da balıkçıyı tanıyacaksınız" şeklinde konuştu. KARADENİZ’DEN LEZZET DOLU SOFRALARA Kalkan ve kırlangıç gibi balıklar sofralarda ayrı bir yere sahip. Kalkanın büyüklüğüne göre fiyatı artarken, kırlangıç ise lezzetiyle dikkat çekiyor. Sezon boyunca Akçakoca balıkçıları, tezgahları taze ve çeşit çeşit balıklarla doldurmayı sürdürüyor.

Düzce'de Organik Tarım Büyüyor: 476 Dekarlık Alan Sertifikalandı Haber

Düzce'de Organik Tarım Büyüyor: 476 Dekarlık Alan Sertifikalandı

Organik Tarım Projesi Gölyaka’da Hayata Geçti Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın destekleriyle yürütülen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” projesi kapsamında 20 fındık üreticisine organik tarım sertifikaları düzenlenen bir törenle teslim edildi. Program, Bakacak ve Saçmalıpınar köylerinde yürütülen projeye katkıda bulunan çiftçileri ödüllendirdi. "Melen Havzası'nın Korunması Önceliğimizdir" Törende konuşan Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Melen Havzası'nın İstanbul’a içme suyu sağlayan stratejik önemine vurgu yaptı: “Melen Havzası’nda su kalitesini ve sürdürülebilirliği korumak adına organik tarım uygulamalarını yaygınlaştırıyoruz. Gölyaka ilçesindeki bu proje, hem üreticilerimize destek olmakta hem de çevre koruma hedeflerimize katkı sağlamaktadır.” Geleceğe Yönelik Hedefler ve Destekler Proje kapsamında 476 dekarlık alanda organik tarım uygulamalarının hayata geçirildiğini belirten Uzun, “Üreticilerimiz şu anda Geçiş-1 sürecindeler. 2025 yılı itibarıyla tamamen organik üretime geçmeyi hedefliyoruz. Organik üretim yapan çiftçilerimize dönüm başına 292,80 TL destek sağlanacak” dedi. Düzce Genelinde Organik Tarımın Durumu 2023 yılı verilerine göre, Düzce genelinde toplam 317 işletme ve 9.553 dekarlık alanda organik tarım desteği sağlandı. Bu çalışmalar kapsamında üreticilere 821.340,39 TL ödeme yapıldığını ifade eden Uzun, organik tarımın yaygınlaştırılmasının çevre ve ekonomi açısından önemine dikkat çekti. Bu çalışmalar, hem çevre dostu tarımın gelişimine katkı sağlıyor hem de yerel üreticilere ekonomik destek sunarak sürdürülebilir bir gelecek hedefliyor.

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda Haber

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda

DÜZCE (İHA) - Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Erdoğan Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı için Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alma çalışmasının başlatıldığını duyurdu. DTSO, TOBB, Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle "Marka, Patent ve Coğrafi İşaretler Bölgesel Bilgilendirme Semineri" düzenlendi. "DÜZCE’NİN GELİŞİMİNE HER ALANDA DESTEK OLUYORUZ" Seminerde konuşan DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce’nin doğal ve tarımsal zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla projeler yürüttüklerini belirtti. "Oda olarak bir taraftan sanayicilerimizin dijital ve yeşil dönüşümüne odaklanırken, diğer taraftan da tarım ve turizm konusunda çalışmalara da ağırlık veriyoruz. Düzce’mizin tanıtımına ve kalkınmasına katkıda bulunmak adına ‘Düzce’ye Gelsene’ ve Düzce’den Alsana web portallarını hayata geçirdik. Bu portallar sayesinde ilimizdeki coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik değere dönüşmesini hedefliyoruz" dedi. Fındık üreticilerine destek sağlamak için mikro işletmelere dönüşüm projeleri yürüttüklerini ve Düzce Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezi’nde model fındık tesisi kurduklarını ifade eden Bıyık, bu projeyle fındık üreticilerinin ürünlerini işlenmiş olarak piyasaya sürebileceklerini söyledi. Ayrıca, TOBB’un tüm ülke genelinde başlatmış olduğu "Tarımda Kadın Eli" projesini farklılaştırma ve geliştirme çabasıyla, projeye dahil olan kadınlara tarımsal faaliyetler konusunda eğitim, danışmanlık ve mentörlük verildiğini belirtti. "KESTANE BALINA AB COĞRAFİ İŞARET KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ" Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı’na AB Coğrafi İşaret kazandırmak için çalıştıklarını belirtti. "Yaptığımız saha araştırmalarında 400 tondan fazla Kestane Balı üretildiği bilgisine ulaştık. Şu anki güncel rakamlar ile yaklaşık 700 milyon TL’lik bir hacimden bahsediyoruz. Bu ürünlerimiz ihraç edilebiliyor olsa bu rakam en az iki katı olacak ve üreticilerimiz daha fazla kazanarak ekonomik olarak güçlenecek" dedi. ÖNEMLİ SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ TOBB Reel Sektör AR-GE ve Uygulama Daire Başkanı Mustafa Kemal Günay, TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclis Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk ve Düzce Valisi Selçuk Aslan, seminerin açılış konuşmacıları olarak yer aldı. Seminerde, coğrafi işaretlerin tescil ve denetim süreçleri, marka ve patent başvuru aşamaları ve e-ihracat fırsatları gibi konularda önemli sunumlar yapıldı. Program, soru-cevap bölümü ve hediye takdimleriyle sona erdi.

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda Haber

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda

DÜZCE (İHA) - Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Erdoğan Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı için Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alma çalışmasının başlatıldığını duyurdu. DTSO, TOBB, Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle "Marka, Patent ve Coğrafi İşaretler Bölgesel Bilgilendirme Semineri" düzenlendi. "DÜZCE’NİN GELİŞİMİNE HER ALANDA DESTEK OLUYORUZ" Seminerde konuşan DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce’nin doğal ve tarımsal zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla projeler yürüttüklerini belirtti. "Oda olarak bir taraftan sanayicilerimizin dijital ve yeşil dönüşümüne odaklanırken, diğer taraftan da tarım ve turizm konusunda çalışmalara da ağırlık veriyoruz. Düzce’mizin tanıtımına ve kalkınmasına katkıda bulunmak adına ‘Düzce’ye Gelsene’ ve Düzce’den Alsana web portallarını hayata geçirdik. Bu portallar sayesinde ilimizdeki coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik değere dönüşmesini hedefliyoruz" dedi. Fındık üreticilerine destek sağlamak için mikro işletmelere dönüşüm projeleri yürüttüklerini ve Düzce Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezi’nde model fındık tesisi kurduklarını ifade eden Bıyık, bu projeyle fındık üreticilerinin ürünlerini işlenmiş olarak piyasaya sürebileceklerini söyledi. Ayrıca, TOBB’un tüm ülke genelinde başlatmış olduğu "Tarımda Kadın Eli" projesini farklılaştırma ve geliştirme çabasıyla, projeye dahil olan kadınlara tarımsal faaliyetler konusunda eğitim, danışmanlık ve mentörlük verildiğini belirtti. "KESTANE BALINA AB COĞRAFİ İŞARET KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ" Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı’na AB Coğrafi İşaret kazandırmak için çalıştıklarını belirtti. "Yaptığımız saha araştırmalarında 400 tondan fazla Kestane Balı üretildiği bilgisine ulaştık. Şu anki güncel rakamlar ile yaklaşık 700 milyon TL’lik bir hacimden bahsediyoruz. Bu ürünlerimiz ihraç edilebiliyor olsa bu rakam en az iki katı olacak ve üreticilerimiz daha fazla kazanarak ekonomik olarak güçlenecek" dedi. ÖNEMLİ SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ TOBB Reel Sektör AR-GE ve Uygulama Daire Başkanı Mustafa Kemal Günay, TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclis Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk ve Düzce Valisi Selçuk Aslan, seminerin açılış konuşmacıları olarak yer aldı. Seminerde, coğrafi işaretlerin tescil ve denetim süreçleri, marka ve patent başvuru aşamaları ve e-ihracat fırsatları gibi konularda önemli sunumlar yapıldı. Program, soru-cevap bölümü ve hediye takdimleriyle sona erdi.

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda Haber

Düzce Kestane Balı AB Coğrafi İşareti Alma Yolunda

DÜZCE (İHA) - Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Erdoğan Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı için Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alma çalışmasının başlatıldığını duyurdu. DTSO, TOBB, Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle "Marka, Patent ve Coğrafi İşaretler Bölgesel Bilgilendirme Semineri" düzenlendi. "DÜZCE’NİN GELİŞİMİNE HER ALANDA DESTEK OLUYORUZ" Seminerde konuşan DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce’nin doğal ve tarımsal zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla projeler yürüttüklerini belirtti. "Oda olarak bir taraftan sanayicilerimizin dijital ve yeşil dönüşümüne odaklanırken, diğer taraftan da tarım ve turizm konusunda çalışmalara da ağırlık veriyoruz. Düzce’mizin tanıtımına ve kalkınmasına katkıda bulunmak adına ‘Düzce’ye Gelsene’ ve Düzce’den Alsana web portallarını hayata geçirdik. Bu portallar sayesinde ilimizdeki coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik değere dönüşmesini hedefliyoruz" dedi. Fındık üreticilerine destek sağlamak için mikro işletmelere dönüşüm projeleri yürüttüklerini ve Düzce Üniversitesi Fındık Araştırma Merkezi’nde model fındık tesisi kurduklarını ifade eden Bıyık, bu projeyle fındık üreticilerinin ürünlerini işlenmiş olarak piyasaya sürebileceklerini söyledi. Ayrıca, TOBB’un tüm ülke genelinde başlatmış olduğu "Tarımda Kadın Eli" projesini farklılaştırma ve geliştirme çabasıyla, projeye dahil olan kadınlara tarımsal faaliyetler konusunda eğitim, danışmanlık ve mentörlük verildiğini belirtti. "KESTANE BALINA AB COĞRAFİ İŞARET KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ" Bıyık, coğrafi işaret tescili bulunan Düzce Kestane Balı’na AB Coğrafi İşaret kazandırmak için çalıştıklarını belirtti. "Yaptığımız saha araştırmalarında 400 tondan fazla Kestane Balı üretildiği bilgisine ulaştık. Şu anki güncel rakamlar ile yaklaşık 700 milyon TL’lik bir hacimden bahsediyoruz. Bu ürünlerimiz ihraç edilebiliyor olsa bu rakam en az iki katı olacak ve üreticilerimiz daha fazla kazanarak ekonomik olarak güçlenecek" dedi. ÖNEMLİ SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ TOBB Reel Sektör AR-GE ve Uygulama Daire Başkanı Mustafa Kemal Günay, TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclis Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk ve Düzce Valisi Selçuk Aslan, seminerin açılış konuşmacıları olarak yer aldı. Seminerde, coğrafi işaretlerin tescil ve denetim süreçleri, marka ve patent başvuru aşamaları ve e-ihracat fırsatları gibi konularda önemli sunumlar yapıldı. Program, soru-cevap bölümü ve hediye takdimleriyle sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.