TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ekrem Duran

AGRONEWS - Ekrem Duran haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ekrem Duran haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kayseri'den 6 Ülkeye 10 Bin 500 Ton Balık İhracatı Haber

Kayseri'den 6 Ülkeye 10 Bin 500 Ton Balık İhracatı

KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de 24 yıldır balıkçılık yapan Ekrem Duran, denizi olmayan şehrinden, bu yıl Irak, Suriye, İran, Rusya, Yunanistan ve Ukrayna'ya 10 bin 500 ton balık ihracatı gerçekleştirdi. Balıkçılığa 2000 yılında başlayan ve 15 yıl önce ihracata yönelen Duran, bu süreçte Türkiye'nin birçok bölgesinde depo açtı. 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Türkiye ihracat üçüncüsü ve Kayseri ihracat birincisi olarak dikkat çekti. Duran, 12 çeşit tatlı ve tuzlu su balığı, özellikle çipura, levrek, somon, alabalık, kefal gibi çeşitleri ihraç ediyor. Yılın ilk yarısında 11 bin ton ihracat gerçekleştiren Ekrem Duran, mevsimsel balık kıtlığı nedeniyle ihracatın azaldığını söyleyerek, "Yıl ortalamasına bakılırsa bu yılın ilk 6 ayında Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Irak ve Suriye'ye toplamda 11 bin ton ihracatımız var. Bu aylarda da biraz balık kıtlığı olduğu için ortalama aylık 15 araba, yani 300 ton ihracatımız var. Piyasada alabalık ve somon sıkıntısı olduğu için ihracatta biraz gerileme var. 12 çeşit balık ihraç ediyoruz. Çipura, levrek, somon, alabalık, kefal, turna, sazan gibi. Avrupa'ya ve Rusya'ya alabalık, somon, çipura, levrek ve Orta Doğu'ya tatlı su balıkları gönderiyoruz" dedi. DENİZİ OLMAYAN KAYSERİ'DE BÜYÜK BALIKÇILIK POTANSİYELİ Duran, Kayseri'nin denizi olmadığı halde şehrin balık ihracatında büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, hedeflerini ihracatı 50 bin tona çıkarmak olarak açıkladı. İhracat sürecini, "Kayseri'nin denizi yok ama Kayseri'de deniz kadar balık var. Bizim Türkiye'nin birçok ilinde ve ilçesinde depolarımız var. Oralardan balıkları toplayıp buraya getiriyoruz. Kayseri'den ihracatın 11-15 bin tonunun 2 bin tonunu Kayseri ve civarından temin ediyoruz. 13 bin tonunu ise Bursa, Yozgat, Çorum, Tokat, Antep, Elazığ, Malatya illerimizden topluyoruz. Buradan da paketleyip yurt dışına ihracatını yapıyoruz" sözleriyle ifade etti. Duran, Kayseri'deki göllerde balıkçılığı artırmak için Tarım İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, balıkçılık rezervini çoğaltmayı ve ihracat hedeflerini 30-50 bin tona çıkarmayı planlıyor.

Denizi olmayan Kayseri’den balık ihracatı yapıyor Haber

Denizi olmayan Kayseri’den balık ihracatı yapıyor

Kayseri’de balıkçılık yapan Ekrem Duran, denizi olmayan Kayseri’den yurtdışına yılda 7 bin ton balık ihracatı yapıyor. Kayseri’de yaşayan ve 24 yıl önce balıkçılık yapmaya başlayan Ekrem Duran, 15 yıl önce ihracat yapmaya karar verdi. İhracatta kendini geliştiren Duran, daha sonra 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Türkiye ihracat üçüncüsü ve Kayseri ihracat birincisi oldu. Başarısı dikkat çeken Duran, Rusya’ya davet edildikten sonra orada bir işleme tesisi kurdu. Türkiye’nin birçok bölgesinde depo kuran Ekrem Duran, denizi olmayan Kayseri’den Rusya, Irak, İran, Suriye, Yunanistan ve Romanya’ya ortalama 10 çeşit tatlı ve tuzlu su balığı olarak yılda 7 bin ton balık ihracatı gerçekleştiriyor. Rusya’da kurulan işleme tesisinin yüzde 51 hisse sahibi olduklarını ve girişi olan, marketlere satılan tatlı su balıklarının yüzde 51’inin kendi sorumluluklarında olduğunu söyleyen Ekrem Duran, “Ben 24 yıldır balıkçıyım. Şu an buradaki tezgahımızda 14 çeşit tatlı su ve deniz balığımız var. 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Türkiye ihracat üçüncülüğümüz var bizim. Burada Kayseri birinciliğimiz de var. Birinci olduktan sonra Rusya’ya davet edildik ve orada bir balık işleme tesisi kurdum. Daha sonra da Irak, İran, Suriye, Yunanistan ve Romanya’ya yıl ortalaması olarak 7 bin ton ihracatımız oldu. Orada da direkt kendi müşterilerimiz var. Rusya’da kendi işleme tesislerimiz var, balıkları oraya gönderiyoruz. O depodan da Rusya’nın bütün illerine dağıtılıyor. Buradan Irak’a, Suriye’ye toptan gönderiyoruz. Irak’a yüzde 80 tatlı su balığı olmak üzere ortalama 8-10 çeşit balık gönderiyoruz. Rusya, Romanya, Yunanistan’a somon, alabalık, çupra ve levrek gönderiyoruz. Tatlı su balığının Rusya’da işleme tesisinin yüzde 51 hisse sahibiyim. Türkiye’den giden tatlı su balığının girişinin ve marketlere satışının yüzde 51’inden sorumluyuz. Ben bu işe el arabası ile başladım, şu an Türkiye ihracat şampiyonluğum, üçüncülüğüm var. Kayseri birinciliğim var üst üste 6 yıldır. Başarı için de çaba sarf edilmeli, hedef belirlenmeli ve o hedefe de ulaşılmalı” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.