TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Erdemli

AGRONEWS - Erdemli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Erdemli haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Akdeniz’in balıkçıları, ekmek teknelerini bakıma aldı Haber

Akdeniz’in balıkçıları, ekmek teknelerini bakıma aldı

Karaya çekilen teknelerde önce kalafat, tamir, macun ve boya işlemleri yapılıyor, ardından tekrar deniz indirilen teknelerin makine ile ağ bakımlarına geçiliyor. 321 kilometre Akdeniz’e kıyısı olan Mersin’de balıkçılık önemli bir ekonomik gelir sağlıyor. Mersin’in genelinde birçok balıkçı, ekmeklerini kazandığı teknelerini 15 Nisan’da başlayan av yasağı nedeniyle barınaklara çekti. Bir aylık dinlenmenin ardından kıyıya çekilen tekneler bu kez karaya çekilip bakıma alındı. Karaya çekilen teknelerin önce kalafat, tamir, macun ve boya işlemleri yapılıyor. Bu işlemlerden geçen tekneler tekrardan denize indirilerek makine takımları takılıyor. 15 Eylül’de açılacak olan av sezonundan bir ay önce ise balıkçıların ağ takımı ve bakımına geçeceği belirtildi. Erdemli Balıkçı Barınağında da balıkçıların yanı sıra denizde diğer işlerde kullanılan teknelerin de bakımları gerçekleştiriliyor. "Tekne tamamen aktif olduktan sonra ağ bakımına geçiliyor" Şu anda bakımı yapılan bir tekneyi denize indirdiklerini belirten Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Berkay Bilgiç, "1 ay önce de karaya çekmiştik. Tekne sahibi bakımını bitirdi, biz de tekrar denize indiriyoruz" dedi. Sezon kapalı olduğu için tekne bakımlarının yapıldığına değinen Bilgiç, "Deniz indikten sonra toparlanması var. Çalışması, motorların, vincin aktif olması var. Tekne tamamen aktif olduktan sonra da ağ bakımlarına geçiliyor" diye konuştu. Karada yapılan bakımlarla ilgili bilgi veren Bilgiç, özellikle boya ve pervane bakımlarına dikkat edildiğini söyledi. Teknelerinin bakıma alındığını aktaran Makine Mühendisi Kadir Sağlam ise, "Bu dönemde hem balıkçıların hem de bizlerin teknelerinin bakımını yapıp indiriyoruz. Şu anda bizim teknemizin kaynak işleri vardı bitti, astarı atılıyor ardından boya yapılacak, sonra da denize çıkaracağız" şeklinde konuştu.

Mersin’de turfanda kiraz hasadı başladı Haber

Mersin’de turfanda kiraz hasadı başladı

İç piyasanın yanında Rusya başta olmak üzere Balkan ve Arap ülkelerine de ihracatı yapılan kiraz, kalitesine göre kilogramda bahçede 50 ile 70 arasında alıcı buldu. Üreticisini fiyatıyla, bölge sakinlerini de istihdamıyla güldüren kiraz hasadının 45 gün sürmesi bekleniyor. Türkiye’nin yaş sebze ve meyve merkezi olarak bilinen şehirlerden Mersin’in Erdemli ilçesinde turfanda kiraz hasadı başladı. 2 bin 500 dekarda kiraz üretimi yapılan Erdemli’de bu yıl 5 bin tonun üzerinde ürün rekoltesi bekleniyor. Kalitesine göre kilosu 50’den başlayarak 70 liraya kadar alıcı bulan kiraz, iç piyasada satışa sunulmasının yanı sıra Rusya başta olmak üzere Bulgaristan, Romanya gibi Balkan ülkeleri ile Arap ülkelerine ihraç ediliyor. Köylüler kirazın çeşitlerine göre 45 gün sürmesi beklenen hasat boyunca oluşacak istihdamdan da memnun. "Yaklaşık 500 kişinin bir günde çalışabileceği ortamlar oluştu" Kiraz yetiştiriciliği yapan üretici Bedir Uzlar, köylerinde turfanda kiraz üretiminin 15 yıl önce başladığını, ekonomik olarak büyük katkılar sağladığını belirtti. Uzlar, "Daha önce burada nar, şeftali gibi ürünler yetişiyordu. Fakat kirazın turfanda olarak yetişmesi 15 yıla tekabül ediyor. Ve çok güzel bir gelir oldu, çok güzel bir pazar oldu. Erdemli’nin şirin bir köyü, geliri bol, ülkeye yararlı, köye yararlı bir iş oldu kiraz. Yaklaşık 500 kişinin bir günde çalışabileceği ortamlar oluştu. Bir kiraz diyarı burası" dedi. Kirazların kalitesine göre değer bulduğunu ifade eden Uzlar, "Kirazımız kalitesine göre 50 lira ile 70 lira arasında alıcı buluyor. Ankara, İstanbul, Erzurum, Bursa gibi illere de sevkiyat yapılmaktadır" diye konuştu. "Bölge ekonomisine ciddi katkıları oluyor" Hasada katılarak bol ve bereketli kazançlar dileyen Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Koramşalı köyümüzdeyiz. Yılın ilk kiraz hasadındayız. Kiraz Koramşalı’mızın simge meyvelerinden bir tanesi oldu. Hem ilçe ekonomisine, hem köyümüzün ekonomisine ciddi katkıları oluyor. Hem de iş imkanı sağlıyor köylümüze. Koramşalı kirazımız kalitesiyle ünlü bir kirazımız. Balkanlara, Rusya’ya ve Arap ülkelerine ihracatı yapılıyor. Bu şekilde de ülke ekonomimize ciddi katkılarda da bulunuyor. Burası artık kiraz diyarı, 15-20 yıldır üretimimiz var"ifadelerini kullandı.

Kilosu 80 TL: Üreticisinin yüzünü güldüren meyve Haber

Kilosu 80 TL: Üreticisinin yüzünü güldüren meyve "karadut"

Mersin’de örtü altında yetiştirilen üreticisinin de yüzünü güldüren turfanda ’karadut’ hasadı devam ederken hem ülke içinden hem de yurtdışından talep görüyor. Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin turfanda yetiştirilen ürünlerle de dikkat çekiyor. Narenciye sezonunun sonuna doğru gelinmesiyle birlikte kentte örtü altında yetiştirilen ürünler de hasat edilmeye başlandı. Daha önce örtü altında erik, kayısı ve üzüm gibi ürünlerin yetiştirildiği şehirde son yıllarda hem yurt içinden hem de yurt dışından talebin geldiği karadutun da seraları kurulmaya başlandı. Özellikle son 4-5 yıldır örtü altında üretimi yapılan karadutun dönüm başına 3-4 ton ürün vermesi ve kilogramın 80 TL’den satılması üreticisinin yüzünü güldürüyor. İlaç istemediği için masrafsız olarak görülen karadutun zahmetinin de az olması üreticinin işini kolaylaştırıyor. Erdemli ilçesinde de kurulan karadut seralarında başlayan hasadın ise mayıs ayı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Dönüm başına 4 tona kadar ürün alınabiliyor Erdemli ilçesinde daha önce domates üretimi yapılan serada karadut yetiştirdiklerini belirten Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu, "Domates üretiminin maliyeti nedeniyle ekonomik güç istediği için arayış içine çıktık. Karadutu bulduk. Seramıza dönüm başı 60 fidan diktik. Şu anda fidanlarımız 2 yaşına geldi. Başlayan hasadımız Mayıs sonuna kadar devam edecek. Üretimi hem üretici hem de toplayan işçilerimiz için kolay. Herhangi bir zararlı olmadığı için ilaç kullanımı olmuyor. Sadece besleme, suyu çok seven bir ürün. Şu anda dönüm başına 2,5 ton beklentimiz var ama ileriki yıllarda bu tonaj artıyor. Dönüm başına 4 tona kadar çıkabiliyor. Kilogram fiyatı da şu an için 80 TL" dedi. "Araplar çok seviyor" Ürüne ciddi bir talebinin olduğuna dikkat çeken Kulu ,"Antalya, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerimize gönderiyoruz. Yurtdışından Arap ülkeleri severek tüketiyor. Dubai’ye, Irak’a gidiyor, Rusya’ya gidiyor" diye konuştu. Dut hasadı yapan üretici Aysel Kara ise "Daha önce bahçemize domates ekiyorduk. Domates biraz daha masraflı ve işçiliği zor ama karadut daha kolay, maliyeti de daha az. Domatese göre getirisi daha iyi. Domateste 12 ay çalışıyorsun. Bunda ise sadece toplama ve budama zamanı 2-3 ay kadar bir iş oluyor. Çiftçinin yüzünü güldüren bir meyve her alanda kullanılıyor. Pekmezi, reçeli yapılıyor, meyve suyu yapılır pastalarda kullanılır" şeklinde konuştu.

Tescilli Lamas limonunda hasat 5 TL ile başladı Haber

Tescilli Lamas limonunda hasat 5 TL ile başladı

Türkiye’de limonun başkenti olarak bilinen Mersin’in Erdemli ilçesinde, 60 ülkeye ihracatı yapılan tescilli ’Lamas’ cinsinde hasat bahçede 5 TL’den alıcı bularak başladı. Ülke genelinde tüketilen limonun yüzde 65’inin karşılandığı Mersin’de, bahçede 50 kuruş ile 1 TL’den satılan erkenci cins mayerde hasadın sonuna gelinmesiyle 6-7 ay depoda saklanabilen coğrafi işaret tescili bulunan ’Lamas’a geçildi. Limonun başkenti Erdemli’de bahçelere giren çoğunluğu kadınlardan oluşan işçiler, hasada başladı. Tek tek kesilen limonlar küfelerle taşınıp kasalara doldurularak depolara sevk edildi. 60 ülkeye ihracatı yapılan ’Lamas’ limonu bahçede 5 TL’den alıcı buldu. İlerleyen günlerde fiyatının artması beklenen limon hasadının Mart ayına kadar devam edeceği kaydedildi. Bölgede binlerce işçinin limon hasadında çalışarak ekonomik kazanç sağladığı ifade edildi. Bahçelerde hasat yapan kadınlar, "Erdemlimizin tescilli limonlarını kesiyoruz. Bizler kesiyoruz küfeci arkadaşlar taşıyor. Bu sayede bizde ekonomik kazanç elde ediyoruz"dedi. Erdemli’nin dünyaca tescilli limonunun ’Lamas’ olduğunu belirten üretici ve işletme sahibi Erdoğan Yaşar ," Lamas limonunda sezonumuz yeni başladı. Lamas limonunun özelliği depoda, dalında uzun süre bekletilebilmesi ve yola dayanaklılığıdır. Bahçede 5 TL’den alıcı bulmaya başladı. Mayer cinsinden sonra Lamas limonunda hasadın başlaması piyasaya biraz can vermiştir" dedi. Kilogram başına 1 TL’lik destek verildiğini de dile getiren Yaşar, “Destek 2 TL olursa bu biraz daha üreticiye yansır. Fiyatlar 5 TL yerine 7-8 TL olur" diye konuştu. Yaşar, şuanda Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Ermenistan başta olmak üzere Bulgaristan’dan Romanya’ya kadar bütün balkan ülkelerine ihraç edildiğini kaydetti.

Muzda hasat sezonu başladı, bahçede 16-18 TL Haber

Muzda hasat sezonu başladı, bahçede 16-18 TL

Türkiye’nin muz ihtiyacının yarısından fazlasının üretildiği Mersin’de yoğun hasat dönemi başlarken, bahçede 16-18 TL’den hasat edilen muzun markette 30 TL civarında satıldığını belirten üreticiler, fiyatı 80 TL’ye kadar çıkan ithalinin yerine yerlisinin tüketilmesini önerdi. Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de açık alanların yanı sıra örtü altında da üretim yapılarak her mevsim çeşitli ürünler hasat ediliyor. Özellikle Anamur, Bozyazı, Silifke ve Erdemli’de yoğun olarak üretilen muz da dikkat çekiyor. Ülke genelinde tüketilen her iki muzdan birinin üretildiği şehirde, örtü altında yoğun dönemine girildi. Yerli muzun bahçede birinci kalite fiyatının 16-18 TL olduğu bildirildi. İthalinin 80 TL’ye kadar çıktığına dikkat çeken üreticiler, marketlerde de 26 ile 30 arasında satılan yerli muzun tercih edilmesini istedi. "Yerli muz tüketerek çiftçiye destek olalım" Erdemli ilçesi Limonlu Mahallesi’nde yaklaşık 2 bin dönümlük alanda muz seralarının olduğuna değinen işleme tesisi şefi Yafes Akça, "Sezon açıldı, hasat yoğunluğu başladı. Örtü altında olgunlaşan muzları hasat edip getiriyoruz. Taraklayıp, temizleyip yıkadıktan sonra paketleyip gönderiyoruz. İstanbul’dan Van’a, Gaziantep’ten Trabzon’a kadar Türkiye’nin her yerine ulaştırıyoruz. Yerli muz lezzet ve aroma bakımından çok güzel. O yüzden yerli muz tüketerek hem çiftçimize destek olalım hem de ekonomimize katkıda bulunalım" dedi. Üreticilerden Ahmet Yıldırım ise, "Hasada başladık, ürünlerimizi tesise getiriyor, temizletip paketliyor ve Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Şu anda sıkıntısız ilerliyor. Bizim yerli muzlarımız ithalden daha güzel, fiyat olarak da daha uygun. Şahsen daha düşük olsa da ben ithal muzu tercih etmem. Vatandaşlarımıza yerli muzu tavsiye ediyoruz. Çiftçiye destek olsunlar" ifadelerini kullandı.

Dolu birçok bahçeye zarar verdi, limonda %70 hasar tespit edildi Haber

Dolu birçok bahçeye zarar verdi, limonda %70 hasar tespit edildi

Zarar gören yaklaşık 10 mahallede ön hasar tespit çalışması başlatılırken, yüzde 30 ile 70 arasında ürünlerin hasar aldığı belirtildi. Meteorolojinin uyardığı sağanak yağış, fırtına ve dolu Mersin’in bir çok noktasında etkili oldu. Özellikle limon ve domates üretimi ile ön plana çıkan Erdemli ilçesinde de gece fındık büyüklüğünde yağan çevreyi beyaza bürüyen dolu bir çok ürüne zarar verdi. Sabah da devam eden sağanak yağışın durmasının ardından Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu ve Tarım İlçe Müdürü Mesut Yıldız eşliğinde ekipler, bahçelerde ön hasar tespit çalışmasına başladı. Küçük seraların kısmen zarar gördüğü ilçede, bir çok meyve ve sebze bahçesinin de yüzde 30, limon da ise bölgesel olarak bazı yerlerde yüzde 70’a varan hasar oluştuğu belirtildi. Öte yandan, gece yağan dolunun halen bazı bahçelerde kalması ise dikkat çekti. Dolu büyük hasar verdi Üçtepe Mahallesine ekiplerin geldiğini belirten üreticilerden Veli Koç , bölgede narenciye ve diğer ürünlerde yüzde 70’e kadar hasar oluştuğunu kaydetti. Dün gece meydana gelen dolu nedeniyle hasarın büyük olduğunu belirten Kocahasanlı Mahallesi Muhtarı Adem Arslan, "Bütün çiftçilerimize geçmiş olsun. Bahçelerde halen dolu duruyor. Şuan bir domates bahçesindeyiz, büyük bir kısmı zarar görmüş durumda" dedi. "Genelde yüzde 30, limonda lokal olarak yüzde 70 hasar var" Bahçelerde incelemede bulunup üreticilerle görüşen Kaymakam Aydın Tetikoğlu ise "Dün akşam başlayan dolu Erdemli merkez ve çevresinde etkili oldu. Yoğun olarak merkez çevresindeki köylerde etkilenen çiftçilerimiz oldu. Dün akşam Fatih Mahallesi ve Kocahasanlı’da tespitimiz oldu. Bugün sabahta ilçe tarım müdürümüzle birlikte diğer köylerimizde ön tespit için incelemede bulunduk. Ön tespitte edindiğimiz bilgiye göre yüzde 30 civarında genel ortalamada domates ve narenciyede, özellikle limonda, lokal olarak bazı yerlerde yüzde 70’e kadar hasar tespit edildi. Önümüzdeki hafta ilçe tarım müdürlüğündeki arkadaşlarımız tespit çalışmalarını yapacak. Ona göre vatandaşlarımızın zarar durumu net olarak ortaya çıkacak. Ben zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum" ifadelerini kullandı.

Üreticinin umudu depoluk limonda Haber

Üreticinin umudu depoluk limonda

Türkiye’nin limon üretiminde ilk sırada yer alan Mersin Erdemli’de, bir yıla yakın saklanabilen depoluk olan ’Lamas’ cinsinde hasat yaklaşırken, üretici fiyatının bahçede 10 TL olmasını umut ediyor. Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin’de erkenci limon Mayer’de hasat devam ederken kilogram fiyatı 1 ile 1,5 TL arasında olması üreticisini üzdü. Erkenci olduğu için depoda bekletilemeyen 2-3 ay içerisinde tüketilmesi gereken ’Mayer’ limondan sonra bölgede dikenli olarak geçen ’Lamas’ta hasat başlayacak. Lamas limonun 1 yıla yakın depoda bekletilme imkanı olması ve ihracata gitmesi nedeniyle fiyatının kilogramda 8-10 TL arasında olacağı ifade ediliyor. Üreticiler ise fiyatın 10 TL ve üzerinde olması halinde ekonomik olarak kazanç sağlayabileceklerini ifade etti. "Geçen yıl dalında 6 liraydı" Şuan limonun gerçek değerini bulamadıklarını, erkenci limonun 1 TL olduğunu belirten üreticilerden Hasan Yakın, "Bunlarda belki de Türkiye’nin en değerli limonları, dikenli limon diyoruz. Piyasada belli ama en az bir 10 lira, 15 lira olması lazım dalda. En azından çiftçiler zararını kurtarsın, ekonomiye canlı bir hareket getirelim. Bu limona normalde dikenli limon diyoruz yediveren cinsi, bazı yerlerde Lamas limonu deniliyor. Dünyanın en kaliteli limonudur. 5 dereceye koy en az bir yıl dayanır, çürümez. Limonun girdileri çok ilaçtı, işçilikti, gübresiydi, dalda en az 10 lira, 15 lira olması gerekiyor ki çiftçi zararını kurtarsın, emeğinin karşılığını alsın. Geçen yıl dalında 6 liraydı, ama şuan piyasada belli değil. Mayer limon 1 lira, 1.5 lira o da kurtarmıyor, masrafını kurtarmıyor. Önemli olun bizim için Lamas limonu. Çünkü raf ömrü uzun, yatak ömrü uzun, dediğim gibi 5 dereceye koyarsan en az bir yıl çürümez. Mayer limonu depoya koy üç ay sonra çürür ama bu tam bir yıl dayanır. Dünyanın en kaliteli limonudur. İhracata bağlı, ihracat olursa fiyat artar" dedi. "Depolarda 10-12 ay durabiliyor" Bahçe sahiplerinden Ferhat Aytekin ise "Limon işi yapmaktayım, artı esnafım da. 16 yıl yatak limon yaptım. Şuanda da dikenli, aydın, enter limon yetişmiş durumda. Kendi limon bahçem de var. Aydın cinsi, yetişmiş durumda, kesime hazır. Lamas cinsi limonumuz halk dilinde de dikenli limon yatağa dayanıklı. Dayanıklı olduğu için de depolarda yaklaşık 10 ay, 12 aya kadar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden balıkçılara malzeme desteği Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesinden balıkçılara malzeme desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesince, ‘Destek büyükşehirden kısmet denizden’ projesi çerçevesinde Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Erdemli, Silifke, Bozyazı ve diğer ilçelerdeki 372 küçük ölçekli balıkçıya malzeme desteği sağlandığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, küçük ölçekli balıkçılığa yüzde 100 hibeli boya, yağmurluk, çizme ve tutya desteği veriliyor. Bu çerçevede Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Destek büyükşehirden kısmet denizden’ projesi çerçevesinde Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Erdemli, Silifke, Bozyazı ve diğer ilçelerdeki toplam 372 küçük ölçekli balıkçıya boya, tutya, tulum takımı ve çizmeden oluşan ekipman seti desteği sağlanırken, bunların 45 tanesi Erdemli, 50 tanesi Silifke ve 50 tanesi de Anamur ilçelerindeki küçük ölçekli balıkçılara teslim edildi. “Müthiş tarım potansiyeli olan bir ilde yaşıyoruz” Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bir tarım kenti olan Mersin’de, tarımın her koluna destek vermeye çalıştıklarını belirten Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, Erdemli’de yapılan dağıtımda yaptığı konuşmada, bu desteklerden birisinin de denizcilik alanında olduğunu söyledi. Şahutoğlu, “Mersin; 321 kilometre sahile sahip, 3 bin rakıma kadar tarımın olduğu, yaklaşık 86 çeşit ürünün yetiştiği ve bu ürünlerden 9’unda Türkiye birinciliği, yaklaşık 8 tanesinde ikinciliği olan müthiş bir tarım kenti. Erdemli’de tarımsal, hayvansal ve denizcilik alanında ciddi bir üretim var” dedi. ‘Destek büyükşehirden kısmet denizden’ sloganıyla hayata geçirdikleri proje hakkında konuşan Şahutoğlu, “Bu proje ile beraber, Erdemli’de küçük ölçekli balıkçılık yapan 45, il genelinde ise toplam 372 balıkçımıza, içerisinde boya, tutya, çizme ve tulumun bulunduğu malzeme desteği sunuyoruz. Böylelikle de balıkçılarımızın artan girdi maliyetlerini az olsa düşürmek amacındayız” diye konuştu. “Son 4,5 yılda tarımsal alanda önemli katkılarımız oldu” Tarımsal destek kapsamında, özellikle küçük ölçekli üreticileri desteklemeye ve onların yanlarında olmaya çalıştıklarını kaydeden Şahutoğlu, son 4,5 yıl içinde küçükbaş hayvan desteğinden büyükbaş hayvancılara yem desteğine, fide-fidandan sulama borusuna kadar birtakım destekler verdiklerini belirtti. Tüm bunların yanında, balıkçılığın yoğun olduğu bir kent olan Mersin’de, balıkçıları da yalnız bırakmalarının düşünülemeyeceğini vurgulayan Şahutoğlu, “Balıkçılıkta artan girdi maliyetlerinin yanı sıra, hem iklimin getirdiği hem de kaçak avcılığın oluşturduğu ciddi sıkıntılar var. Biz de bugünlerde balıkçılarımızın yanında olmak, en azından bir destek vermek istedik” ifadelerini kullandı. Kooperatifler, verilen destekten memnun Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Volkan Taş, organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, “Başarılarınızın ve desteklerinizin devamını bekliyorum” dedi. Silifke Göksu Deltası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Çınar ise yapmış olduğu katkılardan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Küçük ölçekli balıkçılarımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı, Vahap Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. “Bu zamana kadar böyle bir destek görmemiştik” Projeden faydalanan Erdemlili küçük ölçekli balıkçılardan Mustafa Gemalmaz, desteğin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bu zamana kadar böyle bir destek görmemiştik. Bir teknenin bakımını yapacak kadar almış olduğumuz malzemeler, dışarıda 7-8 bin lira civarında. Böyle yardımlar, hele ki şu zor şartlarda insanları çok mutlu etti" şeklinde konuştu. Öte yandan Anamur’da balıkçılara verilen balıkçılık ekipmanlarının yanı sıra üreticilere de avokado fidanları teslim edildi. Üreticilere yüzde 50 hibe ile avokado fidanı desteği vererek hem bölgedeki tropikal meyve üretim alanının genişlemesine, hem de üreticilerin alternatif gelir elde edebilmesine olanak sunan Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü dağıtımların Anamur ayağında 33 mahallede 133 üreticiye 2 bin 680 adet avokado fidanı teslim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.