TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Faruk Bayraktaroğlu

AGRONEWS - Faruk Bayraktaroğlu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Faruk Bayraktaroğlu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en pahalı baharatı safranın üretimine ORKÖY’den destek Haber

Dünyanın en pahalı baharatı safranın üretimine ORKÖY’den destek

Projesi çerçevesinde 10 dekarlık alanda safran bitkisi dikimi yapıldı. ORKÖY tarafından Osmanlı döneminde de önemini koruyan ve "milli bitki" ünvanını alan safranın üretimine yönelik "Safranbolu Safranı Yetiştiriciliği" projesi hazırlandı. Proje çerçevesinde 10 üreticiye 38 bin lirası hibe olmak üzere 190 bin lira kredi desteği verilirken, üreticilere birer dekar alanda safran dikimi yapma imkanı tanındı. Projenin açılışı Yukarıçiftlik köyü Keten Mahallesi’nde yapıldı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Safranbolu Orman İşletme Müdürü Sema Altunay ve üreticiler katıldı. Programda konuşan Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, orman teşkilatının destekleriyle Türkiye’yi ileriye taşıyacak ve vatandaşların refahına katkı sağlayacak projeler yapıldığını belirtti. Ormanların korunması, orman köylülerinin yerinde kalkındırılması için ORKÖY çerçevesinde destekleri sürdürdüklerini ifade eden Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu ise, ORKÖY çerçevesinde orman köylülerine desteklerin sürdüğünü söyledi. Bayraktaroğlu, "2024 yılında 21 aileye 5 milyon 581 bin lira katkıda bulunacağız. Bu zamana kadar çalışmalarımızı yaptık. 21 aileden 10 aile kaldı. Orman köylülerimize safran yetiştiriciliği yaptırarak, safran ekim alanlarımızı artırmak istiyoruz. Yöreye özgü ve katma değeri yüksek olan safranın üretiminin devamlılığı açısından da bu proje oldukça önem arz ediyor. Amacımız orman köylülerinin yerinde ekonomik seviyelerini artırmak" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve üreticiler safran soğanını toprakla buluşturdu.

Seralardan ilk ürünler alınmaya başladı Haber

Seralardan ilk ürünler alınmaya başladı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce orman köylülerinin yerinde kalkındırılması kapsamında Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğünce Babalar Köyünde 3 aileye verilen seracılık kredisi kapsamında yetiştirilen ürünler toplanmaya hazır hale geldi. Konu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu “Orman teşkilatı olarak amacımız; Orman köylüleri ve köy kooperatiflerine sosyal ve ekonomik amaçlı kredi destekleri neticesinde ormanların korunması, geliştirilmesi, genişletilmesi hedeflerine ulaşılmasını sağlamak amacıyla orman içinde ve bitişiğinde yaşayan Köy halkının ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmalarına katkı sağlayarak ormanlar üzerindeki olumsuz baskıları en aza indirmek ve Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda, mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için, zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen ve buna yönelik dönüşümü gerçekleştiren teşkilat olmaktır. İhtiyaç doğrultusunda orman köylülerimiz için yeni projeler geliştirerek daha müreffeh şartlara ulaşmaları için gereken gayreti gösterdiklerini belirten Bölge Müdürümüz çeşitli projeler hayata geçirerek orman köylüsüne hibe ve faizsiz kredi desteği sağlamaya devam ediyor. 2024 yılında 274 aileye 17.186.000 TL’si hibe , 68.744.000 TL’si kredi olmak üzere toplam 85.930.000 TL programa alınmış olup bugün itibariyle 3 ünite seracılık, 4 ünite süt sığırcılığı, 24 ünite tomruk çekme vinci, 85 ünite traktör ve 8 ünite dış cephe mantolama kredisi olmak üzere 124 aileye 12.845.820,00 TL’si hibe, 51.383.276 TL’si kredi olmak üzere toplam 64.229.096 TL ödeme yapılmış olup çalışmalarımız devam etmektedir. Orman teşkilatı olarak temelde dört vazifemiz var. Bunlar ormanları korumak, ormanları geliştirmek, işletmek ve bir vazifemiz de orman içinde ve bitişiğinde köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın kalkınmasını, kırsal kalkınmayı sağlamaktır. Çalışmalarımızı bu minvalde sürdürmekte olup haziran ayı sonuna kadar Orköy kredi hak sahiplerini bulacak” dedi.

Zonguldak'ta köylülerin güneş enerjisi devrimi Haber

Zonguldak'ta köylülerin güneş enerjisi devrimi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce hazırlanan Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) projesi kapsamında 5 mahalle ve 568 haneden oluşan Bayat köyünde 2021'de yapılan kura çekimiyle 37 hanede güneş panelleri kuruldu. Projeyle köylülerin kendi elektriğini üreterek giderlerinin düşürülmesinin yanı sıra ekonomiye ve çevrenin korunmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. "Bu çok önemli bir proje" Köy muhtarı Ahmet Eyrilmez, gazetecilere, yüzde 53'ü devlet destekli projenin geri kalan kısmının 37 hane tarafından karşılandığını söyledi. Projenin 3 yıldır uygulandığını aktaran Eyrilmez, "Bu sistem bir hanenin bir aylık elektrik tüketiminden fazla elektrik üretimi yapıyor. Her hane de üretilen bu elektriği, elektrik firmalarına belirlenen ücreti karşılığında satıyor. Satışın ardından her ay hesaplarına para otomatik yatırılıyor. Köyümüzde hem elektrik üretiyoruz hem fatura ödemiyoruz hem de üretilen elektrikten para kazanıyoruz. Bu çok önemli bir proje." diye konuştu. Eyrilmez, projedeki ev sayısının artırılması için talepte bulunduklarını ve bu yönde gelecek yeni ödeneklerle bunu gerçekleştirmeyi planladıklarını anlatarak, Orman Bölge Müdürlüğü ve Ereğli Orman İşletme Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür etti. Öte yandan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu da köye giderek projeyi inceledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.