TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Galdirik

AGRONEWS - Galdirik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Galdirik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ordu Fındık Tirmidi Kavurması Coğrafi İşaretle Tescillendi Haber

Ordu Fındık Tirmidi Kavurması Coğrafi İşaretle Tescillendi

ORDU (İHA) - Ordu mutfağının eşsiz tatlarından biri olan Fındık Tirmidi Kavurması, Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri sayesinde coğrafi işaretli ürünler arasına katıldı. Bu gelişmeyle, Ordu’da tescillenen yöresel ürün sayısı 20’ye yükseldi. Yörede fındık mantarı olarak bilinen "Lactarius Pyrogalus" ve sıvı yağ, soğan, yeşil biber ve domatesle hazırlanan bu lezzet, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek Ordu’nun resmi ürünlerinden biri oldu. Ordu’daki işletmeler, bu yemeğin tescillenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, ziyaretçilerin en çok sorduğu ürünlerden biri olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi, öncesinde Ordu Tostu, Yalıköy Köftesi, Ordu Taflan Turşusu, Ordu Melocan Kavurması, Ordu Galdirik Kavurması, Ordu Sakarca Mıhlaması, Mesudiye Goliti (Mesudiye Kuru Ekmeği), Ordu Pancar Çorbası (Ordu Karalahana Çorbası), Ordu Zeytinyağlı Karalahana Sarması (Ordu Zeytinyağlı Pancar Sarması), Ordu Pidesi (Ordu Yağlısı), Ordu Fındıklı Burma Tatlısı, Ordu İçli Tava gibi birçok yöresel ürünü de tescillemişti. ORDU FINDIK TİRMİDİ TARİFİ Taze fındık tirmidi iyice yıkandıktan sonra süzgeçte bekletilerek suyu süzülür. Suyu tamamen süzülen tirmitler, elle sıkılarak fazla sıvısı çıkarılır. İsteğe bağlı olarak salamura, konserve ya da dondurulmuş tirmitler de tercih edilebilir. Bu durumda tirmitler öncelikle suda bekletilir ve ardından taze tirmitte olduğu gibi elle sıkılarak fazla suyu alınır. Bir tencerede, küp şeklinde doğranmış soğanlar sıvı yağ veya tereyağı ile birlikte orta ateşte yaklaşık 5 dakika kavrulur. Arzu edilirse, bu aşamada ince dilimlenmiş yeşil biber ve domates eklenerek soğanlarla birlikte kavurma işlemine devam edilir. Hazırlanan tirmitler kavrulan malzemelerin üzerine eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak tirmitlerin yumuşaması ve suyunu tamamen çekmesi için yaklaşık 15-20 dakika orta ateşte pişirilir. Son olarak, isteğe göre karabiber ve pul biber eklenerek servis edilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.