TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Gıda Fuarı

AGRONEWS - Gıda Fuarı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gıda Fuarı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gıda sektörünün geleceği masaya yatırıldı Haber

Gıda sektörünün geleceği masaya yatırıldı

Eylül sayısında gıda sektörünün nabzını tutan dergi, İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) ev sahipliğinde yeni sayısını sektör temsilcileriyle buluşturdu. Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı-WorldFood İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçileri ile buluştu. Bu yıl 32’ncisi gerçekleşen fuarda, katılımcılar ve ziyaretçiler; piyasadaki yenilikleri ve ürünleri görme, uluslararası ve yerli firmalara erişim, tedarikçilerle ve üreticilerle ilişkileri geliştirme fırsatlarını yakaladı. Fuarda, Türkiye’de İş Dünyası dergisi de yerini aldı. Güvenilir Ürün Platformu desteğiyle Eylül sayısının lansmanını gerçekleştiren dergi, buluşmayı İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Buluşmaya; İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap ve İstanbul Ticaret Borsası meclis üyeleri; Emin Demirci, Yunis Aksu, Zülküf Kopuz, Murat Kasap ve Enes Örer katılım gösterdi. “Gıdada gelişemeyen hayatta kalamaz” İhlas Medya Grubu bünyesinde yayınlanan aylık ekonomi dergisi Türkiye’de İş Dünyası’nın Eylül sayısının lansmanında konuşan iş insanları, gıda sektörüne yönelik olumlu mesajlar verdi. Türkiye’de İş Dünyası son sayında "Gıdada iyiyiz" başlığı ile çıkmıştı. Sektörün önde gelen isimleri de bu tespiti doğruladı. İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, bu tespite ilişkin şu bilgileri paylaştı: “İstanbul Ticaret Borsası olarak bir süredir gıdanın önde gelen firmalarını bir araya getirerek, Türkiye’deki gıda üretim sorunlarını bir bir konuşmaya başladık. İki yıldır bu program devam ediyor. Bu programda da sektörün önde gelenleriyle bir arada olarak, devletin yaptığı ve yapacağı projelere de yön gösterici olarak çok güzel neticeler aldık. Gıdanın önde gelen isimleriyle yapılan projeler çok önemli. Gıda son derece önemli bir konu. Bugün dünyada savunma sanayi kadar önem taşıyor gıda. Gıda üretimini geliştiremeyen hiçbir ülke hayatta kalamaz. Onun için gıda olmazsa olmazımız. Türkiye’de de birkaç emtia hariç yeterli gıda üretimi yapılmakta.” “Gıdada iyiyiz” Çok uzun bir süreden beri İstanbul Ticaret Borsası’yla Borsa Meydanı isimli bir proje gerçekleştirdiklerinden bahseden Türkiye’de İş Dünyası Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak, “Bu toplantılar, gıdaya olan ilgimizi artırdı. Bu sebeple Türkiye’nin gıda konusunda çok önemli bir noktaya geleceğini dile getiren bir kapak yaptık ve ‘Gıdada İyiyiz’ dedik. Fuarda da herkese sorduk, gerçekten de gıdada iyi bir noktadayız” diye konuştu. “Dünya markası çıkarabilecek güçteyiz” Türkiye’de müthiş bir üretim gücü ve çok ciddi oranda sanayici olduğunu dile getiren Oğuz Gıda CEO’su Enes Örer, “Biz gıdada çok iyiyiz. Ancak şunu öğrenmemiz lazım; kendi kendimize yetecek bir toplum, üretim, şirket ve özellikle de yerli ve milli markalara şans verecek kitlelere sahip olmamız lazım ki önce kendi ülkemizde, bu topraklarda marka olacağız, daha sonra da tüm dünyaya bu markaları, bu fuarlar sayesinde taşıyacağız. Bu bir bayrak yarışı. O yüzden öncelikle tüketicilerimizin bu noktada ciddi bir bilinçle yerli ve milli Türk markalarını destekliyor olması lazım” diye konuştu. Türkiye’de içecek üretimi yaptıklarına ve yüzde 100 yerli ve milli ürünler ürettiklerine işaret eden Örer, “Özellikle pandemi döneminde gördük bunu, kapılar kapandığında içeride ne varsa onu yiyip içebildiğimiz için yerli üretimlerin çok ciddi bir şekilde desteklenmesi gerekiyor. Son dönemde de müthiş bir destek ve talep alıyoruz. Bunu artırabilirsek Türkiye’den çok fazla hem içecek hem gıdada dünya markası çıkarabilecek güçteyiz” dedi. “İhracat yasağı ürünleri tarlada bıraktı” Akhisar’ın polikültür üretimi olan ve zeytin, üzüm, domates, pamuk, mısır gibi tüm ürünlerin yetiştiği bir yer olduğunu ifade eden Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sami Karaoğlan, şu şekilde konuştu: “Geçmişte Yunanların dediği gibi dağlarından yağ akan, ovalarından bal akan bir yer Akhisar. Ama bu tarım politikaları ile çok iyi yere gitmiyoruz. Tüketicimiz bir taraftan pahalı ürün tüketiyor. Girdi maliyetleri son derece yüksek. Zaman zaman tarım ürünlerine gelen ihracat yasağı maalesef ürünlerin tarlada kalmasına sebep oluyor.” Türkiye’nin gıdadaki durumunu başarılı bulduğunu ve daha iyisi için özverili çalışılması gerektiğini dile getiren Seğmen Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Özcanlı, yeni üretimine başladıkları meyve parçacıklı fındık kremasından söz ederek ürünün Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade etti. Özcanlı, yurt dışındaki firmaların Türk fındığını alıp, fındık kreması üretimi yaptıklarını belirterek, “Biz de fındık kreması üretiminde çok iyi bir yerdeyiz. Bölgeye çok ciddi bir katkımız var” diye konuştu. “Türkiye’nin rolünün farkındayız” “Türkiye, ayçiçek yağı ihracatında birinci sırada” diyen Elita Gıda Genel Müdürü Mustafa Çoban, en önemli üretim kalemlerinin mısır yağı olduğunu söyledi. Türkiye’nin şu anda mısır yağında iddialı olduğunu ve geçen yıl Türkiye’nin, mısır yağı ihracatında birinci olduğuna vurgu yapan Çoban, “Türkiye’nin rolünün farkındayız. Dünyanın dört bir yanına tarım ürünleri ihraç etme konusunda misyonumuzun farkındayız” dedi. Sıfır katkı maddesiyle ürünler ürettiklerinden söz eden Yayla Bakliyat A.Ş. Marka İletişim ve Pazarlama Müdürü Nuray Erdoğan, "Türkiye ile birlikte 100 ülke ile dış ticaret ilişkisi olan bir gıda firmasıyız. Türkiye’de kalite standartlarını korumakla birlikte globalde de kalite standartlarını eşdeğer olarak görüyoruz. Tüketicilerin beklentilerine göre ürünler üretiyoruz” diye konuştu. Niğde’de kapalı alanda yeşil bina esasına uygun bir fabrika kurduklarını ve bu fabrikada bakliyat ile hazır yemeğin yanında 22 kategorinin içinde konumlandırıldığı entegre bir tesis kurduklarını ifade eden Erdoğan, “Bu tesisin ilk üretimlerini 2025 yılının ilk altı ayında aktif etmeyi planlıyoruz. Ketçap mayonezden, bitkisel ete, humusa, meze grubuna kadar hatta bebek mamasına kadar birçok kategoriyi Türkiye ve dünyanın tüketimine sunuyor olacağız” diyerek sözlerini noktaladı. “Daha alınacak yolumuz var” Türkiye’nin gıdada iyiye doğru gittiğini, gıda endüstrisinde çalışan ve bu işe yatırım yapan ciddi firmaların olduğunu belirten Başhan Agro Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Memiş, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Yabancılar da Türk gıdasına baktığında nereye geldiğini görüyor. Biz gıdada dünyada bu kadar çeşit, bu kadar altyapısı olan nadir ülkelerden biriyiz. Daha da ileriye doğru gideceğimizi düşünüyoruz. Hatta ihracatta da bunu görüyoruz. Özellikle biz hububat, bakliyatta olduğumuz için dünyadaki diğer alıcı firmalar, satıcı firmalar bu fuarda da hem mal satmak hem de mal almak istiyorlar. Türkiye transit bir ülke olduğu için transit ticaretimiz çok iyi. Mersin’de bunu yapıyoruz. Gıdada çok iyiyiz ama daha alınacak çok yol var.”

Lezzet ve teknolojiyi buluşturan iki fuar ziyaretçileri ağırladı Haber

Lezzet ve teknolojiyi buluşturan iki fuar ziyaretçileri ağırladı

Bu yıl 11.’si düzenlenen OLIVTECH-Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile İzmir Kahve Fuarı yaklaşık 18 bin ziyaretçiyi ağırladı. Üç gün süren ve son günü halka açık olan OLIVTECH Fuarı ile dört gün süren ve son iki günü halka açık olan İzmir Kahve Fuarı, yerli ve yabancı katılımcı ile ziyaretçiyi bir araya getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen ve zeytin, zeytinyağını ana ürün grubu olarak bünyesinde barındıran Türkiye’deki tek uluslararası ihtisas fuarı olan 11. OLIVTECH - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, 23 - 25 Mayıs tarihlerinde Fuar İzmir’de düzenlendi. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) desteğiyle gerçekleştirilen fuarı, Türkiye’nin 33 şehrinden 6 bin 923 yerli ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Belçika’ya, İtalya’dan Fas’a dünyanın dört yanındaki 57 ülkeden bin 624’ü yabancı olmak üzere 8 bin 547 kişi ziyaret etti. OLIVTECH Fuarı’nda; üretici, ithalatçı, distribütör, gıda sektörü firmaları, şişe ve ambalaj üreticileri ve makine üreticileri başta olmak üzere 11 ilden katılımcı yer aldı. Fuar kapsamında Avrupa’dan Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’dan Türk devletlerine kadar birçok ülkeden, toplam 210 profesyonel yabancı ziyaretçi de düzenlenen B2B programı ile katılımcılarla ticari görüşmeler yaptı. Sofralık zeytinden dolum tesislerine ve paslanmaz çelik depolara kadar birçok alanda dünyada söz sahibi olan makine üreticileri, fuarda birçok iş birliği anlaşmasına ve satışa imza attı. İlk iki gün yalnızca sektör profesyonellerine açıkken son gün halka da açılan fuarda; akademisyenler, uzmanlar, şefler, sanatçılar ve sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla birçok söyleşi de düzenlendi. Ziyaretçiler, tadım etkinliğinde zeytinyağı ile ilgili doğru bilgileri edinme fırsatı buldu. İzmir Kahve Fuarı binlerce ziyaretçi ağırladı 100 yılı aşkın süredir kahve ticaretine ve kahve kavurma makinesi üreticilerine ev sahipliği yapan İzmir, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACTFAIR iş birliği ile 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen İzmir Kahve Fuarı - Kahve, Kahve Ekipmanları ve Sarf Malzemeleri Fuarı ile sektördeki konumunu pekiştirdi. İzmir Kahve Fuarı hem sektör profesyonellerine hem de kahve tutkunlarına sunduğu yenilikçi çözümler ve etkinliklerle, kahve sektörünün geleceğine ışık tuttu. Fuarın ilk iki günü yalnızca sektör profesyonellerine ayrıldı. Profesyoneller, kahve makinalarından yeşil çekirdeğe, sütten şuruba, mobilyadan danışmanlık hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede ürün ve hizmet sunan katılımcılarla buluşma fırsatı yakaladı. Sektör temsilcileri, hem yurt içi hem de yurt dışından iş bağlantıları kurarak yeni iş birliklerine imza attı. Fuarın son iki gününde kapılarını kahve meraklılarına açan etkinlik, büyük ilgi gördü. Fuar, ikinci yılında 42 ilden ve 27 ülkeden toplam 9 bin 365 kişi ziyaret etti. Profesyonel ziyaretçiler ve kahve severlerin fuara olan ilgisi, İzmir Kahve Fuarı’nın önemini bir kez daha ortaya koydu. Sektörün önde gelen isimleri Şerif Başaran, Sam Çeviköz, Atilla Narin, Orkun Üstel, Aykut Yaşar, Atahan Kaygusuz, İsmail Gökcan, Serkan Özkan ve Funda Açıkgöz bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Fuar, kahve ve kahve ekipmanları sektörünün gelişimine yönelik çözümler sunarak, özellikle ekipman anlamında güçlü olan Türkiye’nin ihracatçı sektör paydaşlarına yeni pazarlar bulma fırsatı sundu. Fuara katılan firmalar, uluslararası alanda iş bağlantıları kurarak ihracat potansiyellerini artırma imkanı da buldu. Fuar katılımcıları ve sektör profesyonelleri, fuarın, gelecek yıllarda daha büyük katılımlarla sektöre olan katkısını artırarak devam ettireceğini dile getirdi.

Lezita, ürünlerini Gulfood’da dünya devleri ile buluşturdu Haber

Lezita, ürünlerini Gulfood’da dünya devleri ile buluşturdu

Türkiye’nin en sevilen markalarından biri olan Lezita’nın standı, fuarda bu yıl da büyük ilgi gördü. Lezita, bu yıl 29. kez düzenlenen Gulfood Uluslararası Gıda Fuarına, uluslararası gıda markası olma vizyonu doğrultusunda geliştirdiği yenilikçi ürünleri ile katıldı. Lezita’nın, kırmızı ve kanatlı et pavilyonunda yer alan standındaki dondurulmuş patates ve soğan halkası ürünlerinin yanı sıra Türkiye’de ilklere imza attığı piliç eti ürünleri büyük ilgi gördü. Lezita’nın tüm dünyaya yayılmayı hedeflediğini belirten Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül, “Yaklaşık 70 ülkeye ihraç ettiğimiz ürünlerimiz ile küresel bir etki oluşturuyoruz. İzmir Kemalpaşa’da Türkiye’nin en büyük ve en modern et entegre tesisinde; taze etten, pratik, şarküteri, köfte, döner ürün grubunda hizmet veriyoruz. ’Hayatın Lezzeti’ mottomuzla, hayatın tüm renklerini ürünlerimize taşıyoruz. Gulfood gibi organizasyonlarda, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederken, yurt dışında daha büyük hedeflere ulaşmak için de önemli fırsatlar elde ediyoruz. Fuarda bu yıl da tüketicinin değişen talep ve ihtiyaçlarını anlayan ekibimizden aldığımız güçle oluşturduğumuz yenilikçi ürünlerimizi dünya ile buluşturduk” diye konuştu. Dünyanın en büyük gıda firmaları bir araya geldi Dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri konumunda olan Gulfood Fuarı, bu yıl 19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında Dubai’de düzenlendi. Üretiminden dağıtımına, işlemesinden sunumuna yiyecek ve içecek endüstrisine inovasyon sağlayan, dünyanın en büyük uluslararası gıda fuarı Gulfood, bu yıl da dünyanın en büyük gıda firmalarını bir araya getirdi. Körfez ve Afrika ülkeleri tarafından yoğun katılımın gerçekleştiği fuarda, 190’dan fazla ülkeden beş 500‘ün üzerinde katılımcı yer aldı.

Dünyanın en prestijli gıda fuarına bir Türk firması damga vurdu Haber

Dünyanın en prestijli gıda fuarına bir Türk firması damga vurdu

Orta Doğu’ya tavuk etini sevdiren Bursalı HasTavuk, Dubai Dünya Ticaret Merkezi’ndeki Gulfood 2024 fuarına katıldı. HasTavuk Beyaz Et Pazarlama Müdürü Orkun Şenyurt, "Dünyanın en prestijli gıda fuarı İstanbul’da olmalı" dedi. Dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarı olan Gulfood, 19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirildi. 29. kez kapılarını açan Gulfood, 200’e yakın ülkeden gıda sektörünü Dubai’de bir araya getirdi. Her geçen yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısı artarak devam eden fuar bu yıl, 24 salonda 125 ülke pavilyonu da dahil olmak üzere 10 binden fazla katılımcı, iş bağlantıları kurmak ve milyarlarca dolarlık ticari anlaşmalar ve ortaklıklar yapmak üzere aynı platformda buluştu. "Fuarlar şirketler için büyük avantaj" HasTavuk Beyaz Et Pazarlama Müdürü Orkun Şenyurt, gıda endüstrisindeki en son yeniliklerin sergilendiği bu platformun, şirketler için büyük bir avantaj olduğunu belirtti. Orkun Şenyurt, "Küresel pazarlardaki varlığımızı artırmak, en son yenilikleri tanıtmak ve tanımak, yeni iş fırsatları yakalamak, ticari ilişkileri geliştirmek, yeni pazarlara erişim sağlamak, bu alanda uluslararası iş birliklerimizi geliştirmek için buradayız. Burada olma amaçlarımızdan en önemlisi de markamızı ve Türk tavuğunu dünyaya tanıtmak" dedi. Şenyurt burada bulunmanın bir marka için büyük bir prestij olduğunun da altını çizdi. "Dünya yiyecek ve içecek sektörünün uluslararası arenada buluşma noktalarından biri mutlaka Türkiye (İstanbul) olmalı" HasTavuk Beyaz Et Pazarlama Müdürü Orkun Şenyurt fuarda bulundukları süre içinde en az Dubai fuarı kadar, İstanbul gıda fuarının da prestijli ve etkin olması konusunda Türk firmaları ile ortak misyon edindiklerinin altını çizerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Zira İstanbul; gerek altyapısı, gerek tarihi dokusu ve gerekse de coğrafi konumu itibarıyla çok daha güçlü ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip. Dünya yiyecek ve içecek sektörünün uluslararası arenada buluşma noktalarından biri mutlak Türkiye (İstanbul) olmalı. Bu anlamda üzerimize düşecek her türlü göreve hazırız."

Kadooğlu, Gulfood 2024’ü değerlendirdi Haber

Kadooğlu, Gulfood 2024’ü değerlendirdi

Başkan Celal Kadooğlu, "Başarılı bir fuar geçirdik. Fuar geleceğe dönük olarak büyük moral ve umut verdi. Firmalarımız fuardan büyük bir motivasyonla ülkemize döndü" dedi. Gıda sektöründe dünyanın en prestijli fuarları arasında yer alan Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarına 39’u Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri üyesi olmak üzere Türkiye’den toplam 208 firma katıldı. Türk markalarının ürünleri dünyanın dört bir tarafından gelen sektör profesyonellerinden büyük ilgi gördü. Gaziantep’in kaliteli gıda üretim potansiyeli bir kez daha gözler önüne serildi Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, gıda sektörünün dünyadaki en önemli buluşmalarından biri olan Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı’nın beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi. Başkan Kadooğlu, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak gıda üretimi ve ihracatında önemli bir potansiyelimiz var. Bu nedenle sürekli yeni pazarların bulunması sektörümüz açısında çok önemli. Gulfood da bu anlamda sektör olarak büyük önem verdiğimiz bir fuar. Bu nedenle de firmalarımızın buraya katılmalarını teşvik ediyoruz. Fuara bu yıl Birliğimiz üyesi 39 firma katıldı. Fuar her anlamda başarılı idi. Pandemi sonrası düzenlenen en kalabalık ve en başarılı fuar diyebiliriz. Birliğimiz üyesi firmaların ürünlerini sergilediği stantlar fuarın en fazla ilgi gören stantları arasında yer aldı. Firmalarımız fuarda yeni ürünlerini sergilediler ve önemli iş bağlantıları kurdular. Dolayısıyla fuara katılan firmalarımız, geleceğe dönük olarak moral ve umut depolayarak ve motivasyonlarını artırarak ülkemize döndü" ifadelerini kullandı. “İhracatçılarımız Vali Çeber’le moral buldu” Duabi’de ihracatçıları yalnız bırakmayan Gaziantep Valisi Kemal Çeber’e de teşekkür eden Başkan Celal Kadooğlu, "Duabi’deki fuarda Valimiz Kemal Çeber’i yanımızda görmekten büyük mutluluk duyduk. Fuarın açılışına katılarak, firmalarımızın stantlarını tek tek ziyaret edip, ihracatçılarımızla görüş alışverişinde bulunan Valimiz Kemal Çeber’e birliğimiz ve firmalarımız adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Çeber, Dubai Gulfood Uluslararası Gıda Fuarını değerlendirdi Haber

Vali Çeber, Dubai Gulfood Uluslararası Gıda Fuarını değerlendirdi

Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı’nda ihracatçıları yalnız bırakmayan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, fuara katılan markaları tek tek tebrik ederken, “Dünya gıda sektörünün buluştuğu fuarda markalarımızla haklı bir gurur duydum” dedi. Gıda sektörünün dünya çapındaki en önemli fuarlarından biri Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarı ile ilgili gözlemlerimin anlatan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Öncelikle fuar çok profesyonel bir anlayışla düzenlenmiş. Çok güzel bir şekilde organize edilmiş. Dünya gıda sektörünün bu fuarda buluştuğunu gördük. Bu fuarda yer almanın firmalarımız için önemli bir prestij olduğunu fuarı gezince anlıyorsunuz. Hem Türkiye, hem bölge ve hem de Gaziantep olarak fuara katılan markalarımızla gurur duyduk. Bu gurur haklı bir gurur. Bu gururu yerinde gördük. Dubai’de, gerek fuara olan katılım, gerekse de ürünlerimiz ve firmalarımız açısından son derece güzel bir tablo vardı” şeklinde konuştu. “Markalarımızın başarısından çok etkilendim” 39’u Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Üyesi olmak üzere toplam 208 firmanın katıldığı Dubai Gulfood 2024 Uluslararası Gıda Fuarına katılan Türk markalarının gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Kemal Çeber, “Özellikle yabancı sektör temsilcilerinin ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin markalarına gösterdiği son derece mutluluk vericiydi. Markalarımız Dubai’de şehrimizi, bölgemizi ve ülkemizi başarı ile temsil ettiler. Bunların hepsini son derece iyi gördüm. Üst düzey gördüm. Çok etkilendim. Ben Gaziantep’e dışarıdan gelen konuklara her zaman böyle bir ilin valisi olmaktan gurur duyduğumu söylerdim. Üreten, çalışan, kazanan, istihdam oluşturan ve kazandıran bir il. Yurt dışında da aynı duyguları hissetmekten dolayı buradan ülkeme çok mutlu bir şekilde döneceğim” ifadelerini kullandı. “Gaziantepli firmalar fuarın en önemli unsuru haline gelmiş” Başarılı fuar organizasyonundan dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Vali Kemal Çeber, “Ben fuara katılan tüm işadamı kardeşlerimi, tüm yatırımcıları, ihracatçılarımızı tek tek tebrik ediyorum. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu’nun şahsında bütün yönetim kurulu üyelerine ve ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum. Gaziantepli işadamlarımız bu fuarın en önemli unsurunu Türkiye haline getirmiş. Türkiye’nin içerisinde de Gaziantep’i en önemli unsur haline getirmişler. Herkesi tek tek tebrik ediyorum” diye konuştu.

Food Product, sektör profesyonellerini buluşturdu Haber

Food Product, sektör profesyonellerini buluşturdu

Bu yıl, 30’uncusu düzenlenen Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (ANFAŞ Food Product) yüksek bir katılım ile gerçekleşti. Türkiye ve dünyadan 300’ü aşkın firmanın bir araya geldiği ANFAŞ Food Product ev dışı tüketim grubunun en keyifli buluşma noktası oldu. Fuarcılık sektörünü Antalya’dan dünya pazarı ile buluşturan Antalya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi (ANFAŞ), Anadolu Aşçılar Federasyonu (ANFED) Tamer Özkan, Türkiye Gastronomi Platformu Yöneticileri Özlem Mekik, Akif Budak, partnerliğinde 30’uncu defa kapılarını açtı. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuara gösterilen yoğun ilgiden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Bu yıl açılışımızda bir müjdeyi de kamuoyu ile paylaştık. Dünyanın en büyük fuar şirketlerinden Köln Messe Anuga ile 2025 yılı itibarı ile bir yola giriyoruz. Almanya ve Türkiye pazarını dünya ile buluşturacağız” dedi. Geçen yıl 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen büyük depremlerde binlerce insanımızı kaybettiğimize de vurgu yapan Ali Bıdı, “Binlerce insanımız da yaralanırken, ülkemiz tarifi imkânsız acılar yaşadı. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı bir kez daha sağ olsun. Fuarın ilk günü tüm katılımcı ve ziyaretçilere siyah kurdele vererek deprem acısını yüreğimizde hissettik” diye konuştu. "Şehrin tanıtımına ve ekonomisine katkısı büyük" Fuara gezen ziyaretçiler ile katılımcıları, gıda ve içecek sektöründe bir amacın etrafında buluşturduklarını da dikkat çeken ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı, “Fuarımız, sektör profesyonellerini bir araya getirirken, tüm paydaşlarımıza yeni sezon öncesi hazırlıklarını tamamlama fırsatı da sunuyoruz. Katılımcı firmalarımıza yeni ihracat kapılarını açıyoruz. Fuarlar ihracatın görünmeyen kapısıdır. Şehrin tanıtımına ve ekonomisine katkısı çok büyük. Tüm dünyayı buraya davet ettik, bu fuarlar bizim değil Antalya’nın. Antalya’yı tüm dünyaya tanıtıp alıcıyla satıcıyı bir araya getirdik” dedi. Fuar bünyesinde, Türkiye Gastronomi Platformu desteği ile düzenlenen workshoplarda Türkiye’nin önemli şefleri; Özlem Mekik, Hazer Amani, Doğa Çitçi, Eyüp Kemal Sevinç, Rafet İnce, Murat Aslan, Yıldız Öz Samaha, Soner Kesgin, Selim Yeşilpınar, Bedrettin Aydoğdu, İzzettin Oral, Erkan Yeşil, Hamza Alkan yer alarak, Türk mutfağının lezzetli menülerinin tariflerini katılımcılar ile paylaştı. ‘Akdeniz Bölgesi Tedarik Yönetimi’, ‘Küresel Dünyada Atıksız Mutfak Yönetimi’, ‘Geleneksel Markaların Başarı Hikayeleri’, ‘Gastronomide Yeni Akım İşletmecilik Anlayışı’, ‘Türk Markalarının Ulusal Pazardaki Konumlanma Serüvenleri’, ‘Küresel Düşün Yerel Hareket Et’, ‘Altın Portakal Belgeseli’, ‘TV Dünyası ve Gastronomi İlişkisi’, ‘Gastronomi Turizmine Değer Veren Medya Mensupları’, ‘Turizm Sektöründe Sağlıklı Yeme- İçme Standartları’, ‘Türk Turizminde Gastronominin Yeri’, ‘Unesco’ya Giren Şehirlerin Başarılı Şefleri’, ‘KKTC Mutfağı ve Türk Mutfağı Arasındaki İlişki’, ‘Anadolu’da Gastronomi ve Aşçılık Eğitimi’ başlıklı oturumlarda 100’e yakın sektör profesyoneli bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuldu. Fuar katılımcılarının büyük ilgi gösterdiği, “Turizm Sektöründe Yeme İçme” başlıklı panelde konuşma yapan Prof. Dr. Ünsal Aydın, sağlıklı olmanın ön şartının sağlıklı beslenmek olduğunu dile getirerek, gıda sektörü profesyonellerinin daha sağlıklı ürünleri insanlarla buluşturmak için çabalamaları gerektiğini söyledi.Aydın, “30’uncu yılını kutlayan ANFAŞ Fuarı’nda teknolojinin beslenme ile ne kadar yakından çalıştığını ve ne kadar ilerlediğini, dünyanın her yerinden katılan kıdemli şeflerin birbirine destek verdiği ve kaynaştığı, deneyimlerini ve dostluklarını paylaştıkları, rekabetten çok ANFAŞ’ı büyütmek için çalıştıklarını görmek çok güzel, burada olmak mutluluk verici” dedi. Fuarda, Türkiye’nin dünyaya açılmış başarılı Gastronomi markalarının yöneticileri bu başarılarının sırrını paylaşırken, ülkemizin önemli şefleri, sektörün dünyadaki konumunu değerlendirerek daha başarılı ve güçlü olmak için neler yapılması gerektiğini tartıştı. Farklı üniversitelerden fuara katılan öğrenciler, etkinlikler boyunca sektörü çok daha yakından tanırken, ünlü şefler ile bir araya gelerek alana dair birçok bilgiler edindi. Sadece gıda sektörünün değil, kültür ve sanat dünyasından da isimlerinin yer aldığı fuarda, moderatörlüğünü sunucu Merve Akıncı’nın yürüttüğü “Altın Portal” panelinde, gazeteci, yazar Nebil Özgentürk konuşmacı olarak yer aldı. Türk sinemasının önemli isimlerinden Coşkun Göğen ve Ümit Okur’un da katıldığı, “TV Dünyası & Gastronomi İlişkisi” konulu panel, izleyiciler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.